söndag, december 19, 2010

Allvarligt talat

Sjuksköterskemamman hade sin stränga röst i dag:
"Inga strumpbyxor under långbyxorna, inga karbad. Och jag tror du behöver lite extra vitaminer."
Detta orsakat av det där med blåskatarren och klag över allt hår som lossnar från mitt huvud. Jag: "Men jag har ju inte strumpbyxor under långbyxor (pyttelite ljug, men jag har ju byxor rätt sällan, eller i alla fall inte varje dag), jag har inte badat badkar de senaste fem och ett halvt åren, och jag äter vitaminer."
Mamman:
"Jaha. Men ta lite extra B-vitaminer. Och bli inte kall om rumpan."
Sen hörde jag min 75-åriga pappa säga nåt om stringtrosor i bakgrunden. Chock. Sånt där ska han inte prata om. Han ska inte ens kunna såna ord.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ska man inte ha strumpbyxor under byxorna? Och inte bada badkar? Är det inte bra att vara varm? Och vad har detta med ymnigt håravfall att göra? Förvirringen.. /Stina

Cecilia sa...

Såhär: Om man har strumpbyxor under långbrallor och/eller ofta badar badkar kan man tydligen lättare få blåskatarr/urinvägsinfektion. Har ingenting med håravfall att göra. Bara det att mamman och jag pratade om bägge åkommorna i dag. Och hon tipsade om hur man bäst undviker dessa.

Miss Upsey Daisy sa...

Om mina pappa sade stringtrosor skulle jag bli djupt chockad...

Cecilia sa...

Har ännu inte kommit över det.

Gunilla sa...

Men jag fattar inte: man ska hålla sig varm men ändå inte ha nåt under långbyxorna, inte ens de onämnbara?

Cecilia sa...

Jodå, man ska ha nåt under långbyxorna, men inte nåt som sitter för tätt. Om man har strumpybyxor under blir det liksom ingen luft emellan. Då frodas bakterierna.