lördag, maj 22, 2010

Mitt i spenaten

På landet för första gången på en evighet. Och det grönskar som sjutton här. Vitsippor överallt, massa gullvivor och annat som jag inte kan namnet på. Snart kommer också liljekonvaljerna. Måste hålla mig från att trimma tomten i morgon, låter allt fint stå ett tag till.

Om man inte varit här på länge kan man hitta intressanta saker i skafferiet. Möglig flädersaft, till exempel. Så kan man upptäcka att nån skruvat bort kranen i köket (för några månader sen). Och så får man problem med vattnet, åh, nej, är det nåt fel på punpen nu igen (vi delar i området), sen kommer nån smart tjej och säger: Men är vattnet ens på? Nej, det var det ju inte. Så kan man kolla på lillhuset som nu har en veranda utan tak (pajade i snökaoset), orka lägga dit nytt. Sen kan man bedjande, men ändå bestämt, säga till sambon: Du, det där handfatet ser ju väldigt ofräscht ut, nu måste vi köpa nytt. Och den där kranen läcker ju mer vatten än vad som kommer ut. Suck, säger han. Samtidigt som jag påminner om den där kökskranen som bara är bortmonterad.

Några pelargoner planterade, samt ett par dahlior och lite lavendel. Skurade utemöbler, sopad uteplats, lamm grillat, en flaska vin uppdrucken, nån längesenskiva (utbudet här är av nån märklig anledning rätt begränsat, borde flytta hit cdskivorna), en eftermatencigg på altanen - som det nästan alltid är här. Och snart sängen - tidigt, som det nästan alltid är här, måste vara havsluften.

Inga kommentarer: