onsdag, januari 02, 2013

Dagens

Dagens diagnos: Glad.
Dagens Alla dagars mysterium: Massor av strumpbyxor i skåpet, inga hela, rena eller snygga.
Dagens promenad: Bondegatan-Riddarholmen-Kungsgatan-Bondegatan med några avstickare.
Dagens läsning: Fältöversten av Jonas Malmborg. Jättetjock. Har haft dålig framgång med tjocka böcker på sistone, hoppas det går bättre nu.


Dagens lyssning: Petter i Värvet.
Dagens app: Phoster. Fås gratis idag. Man kan göra sina egna posters. Om man inte har annat för sig ...


Dagens inköp: Eltandborste. Vet inte vilken i ordningen, men det var ett par år sen sist. (Ja, och några par strumpbyxor.)
Dagens gull: Maj. Hon är sjukt söt. Så är det bara. Att hon dessutom stod i mitt knä och tuggade på min Darling-nyckelring från 1900-talet gjorde saken än bättre.
Dagens kväll: På UD med Cia och Gustav. Flankstek och vin. Bättre kan det knappast bli.
Dagens konstiga: Kille på UD såg ut exakt som min lillebror. Mycket obehagligt. För det var ju inte han.
Dagens men kom igen: Klassikerdividerandet på Twitter. Kan folk inte bara läsa det de vill, och inte det de tror att man måste läsa. Åttahundra sidor tjocka ryska romaner med femton sidors personförteckning - nej, skulle inte tro det. (Men visst, om man vill ha något slags perspektiv på litteraturen ur historiskt hänseende, så ska man såklart ha läst en del. Ju. Men ta det lite isigt. Det går utmärkt att vara programledare för Babel utan att älska Selma Lagerlöf.)
Dagens tv: Fjällbackamorden. Bättre kan det bli. Närsomhelst.

4 kommentarer:

Spader Madame sa...

Hade inte koll på dividerandet, men håller med. Klart man kan leda Babel utan Selma.

Allt är bättre än Fjällbacka och då gillar jag ett eller annat litet mord.

Strumpbyxeproblemet. Har haft och känner igen. Gjort en rensning. Och visst - om tre år kanske jag kommer sakna de som är djuplila. Förmodligen inte.

Cecilia sa...

Haha, stod häromdagen just med två par lila strumpbyxor i handen och tänkte: "Men de här använder jag ju aldrig." Fast de åkte inte i soporna den här gången heller ...

Jonas M sa...

Äh, vaddå? 553 sidor är väl inte så mycket. Tänk på att den var 800 sidor innan vi skar ner och att det liksom är flera böcker – en kollektivroman med fem huvudpersoner – i en!

Cecilia sa...

@Jonas: Det ÄR mycket, men mitt klag handlade mer om att jag är dålig på att läsa ut tjocka böcker, inte på själva böckerna. Dock läste jag din bok på bara ett par dagar, vilket ska tolkas som gott betyg. Gillade den mycket! Känns lite upplagt för fortsättning ...