tisdag, september 03, 2013

Tisdagens

Dagens diagnos: Jodå. Glömt ta allergitablett två morgnar i rad. Märktes på vägen till jobbet.
Dagens väder: Nästan varmt i morse. Varmt mitt på dagen.
Dagens to do: Två möten på förmiddagen. Hemmajobb på eftermiddagen. (Den där bokmässan kräver sin förberedelse om man säger så ...)
Dagens lunch: Med Oskar på Roppongi. Mycket trevlig ny grej vi kommit på.
Dagens hit går våra skattepengar: Jäklars med poliser det är överallt. I dag stängde de av vattnet nedanför förlagshuset.


Dagens vuxenpoäng: Var en sväng på stor-Åhléns. Hittade snygg väska, tänkte: Men jag kanske ska kolla vad som finns hemma först. (Hur tråkigt? Jätte.)
Dagens goda nyhet: Vi har fått ett bud på sportstugan. Håller tummarna att exmannen nöjer sig och att vi hugger på budet.
Dagens dåliga nyhet: Pappan på sjukhus. Igen. Och igen tog det alldeles för lång tid för personalen på vårdhemmet att slå larm. Eller rättare sagt: De gjorde ingenting den här gången heller. Det var min bror som fick in honom på akuten. Igen.
Dagens överraskning: När jag var på hemväg och pratade telefon kom gudbarnet springande. Hon och hennes mamma var hos frissan på min gata. Så: Tre fjärdedelar av gudbarnsfamiljen på en och samma dag (lunchsällskapet är pappan). Nästa vecka kommer gudisen till jobbet och hämtar lite nya böcker. "Jag vill ha nåt med mycket blod. Har ni några såna?"
Dagens eftermiddagsjobb: På balkongen. Seminariefrågor.


5 kommentarer:

EMELI sa...

Fy vad trist med din pappa. På alla sätt.

Vilka böcker plockar du ut till blodtemat?

Cecilia sa...

Ja, man blir ju förbannad och ledsen. Så här ska man ju inte behöva ha det när man är gammal.

Alltså, har funderat lite på de där böckerna, men vete tusan. Måste kolla vad vi kan erbjuda en tioåring ...

Peace in mind sa...

Vissa grejer bra, men pappan...det är så smärtsamt. Processen in på akut, bedömning, och slarvet med personalen på hemmet. Så jäkla nonchalant.

Många tankar och igenkänning...

Cecilia sa...

PiM: Man önskar ju att ingen skulle behöva känna igen sig i det där. Det är liksom samma visa varje gång. In på akutavdelning några dagar, sen finns ingen plats på nästa avdelning utan man kan hamna lite varstans. I höstas låg pappa och en annan gubbe på gynavdelningen i ett par veckor. Mycket knasigt.

Anonym sa...

Men va fan! Att inte en gammal människa kan få bli ordentligt omhändertagen. Verkligen galet och FEL. /Q