söndag, mars 10, 2019

Pågående projekt

Jag erkänner, jag har jättemycket kläder, för mycket. Men det kanske inte direkt är något som märks varje vecka eftersom jag har på mig typ samma outfits jämt. Varför blir det så då? Ja, jag vet inte riktigt, kanske för att jag är bekväm och tar sånt som jag vet funkar, som jag trivs i, som är snyggt, som funkar ihop. Men så tänkte jag (säkerligen inspirerad av Marie Kondo och framför allt av att jag tänker mycket på att konsumera mindre) att jag måste skärpa mig. Antingen använder jag det jag redan har, eller så säljer/skänker jag plaggen till någon som kanske faktiskt vill använda dem.

Så: I de senaste fjorton dagarna har jag i minst tio använt kläder som bara hängt i garderoben eller legat i skåpet. Och det är ju roligt att fynda hos sig själv. Billigt och miljövänligt dessutom. Planen nu är att fortsätta en vecka till minst.

Testa du med.

Bild lånad härifrån.
Är för övrigt väldigt sugen på att ha sån där ⇡ frisyr igen, men det återstår att se hur det blir med det.

2 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Jag började ta kort på mig varje dag i dagens outfit - på så sätt blev jag både inspirerad att gå igenom allt i garderoben men kunde också se vad som kanske inte skulle få finnas kvar...

Cecilia sa...

Mrs E: Så bra idé! Har fortsatt med detta i veckan, varje dag minst en grej som inte använts på länge - ibland ett par byxor, ibland ett par skor, ibland en överdel.