lördag, juni 10, 2017

NYC pt 1
Vi landade på Newark på fredagseftermiddagen. Tog en taxi, och så vips var vi på Manhattan och vårt  hotell. Som visade sig vara snudd på fulländat. Rummet hade sjukt fin utsikt och låg lagom högt upp. Plus var väldigt snyggt och fräscht. Personalen var oerhört trevlig och tillmötesgående.

Vi kastade oss ut i stan och besökte sedvanligt bokhandeln McNally Jackson på Prince Street och åt middag på Delicatessen på samma gata. Så var vi ju också nyfikna på hotellets takbar, där var det high life och imponerande vyer över stora delar av stan.

Vi bodde just på gränsen mellan Lower East Side och Chinatown, och de där kvarteren är verkligen härliga - folk i rörelse hela tiden, på dagarna är trottoarerna fulla av fruktstånd och fiskhandlarna i full gång.
Vi var såklart också på Strand, den stora bokhandeln på Broadway. Här kan man gå runt i timmar och kolla på böcker. Obligatorisk bild på Flatiron Building ingår också.


På lördagskvällen var det tacos- och öldags på Tacombi på Elizabeth Street med våra Sthlms-kompisar Sofia och Hans-Olov. Trevligt, och så gott! Tacombi är ett mycket bra plejs. Söndagsmiddagen åts på Dudley's på Lower East, skitgod mat, skitdryg service (vilket är helt ovanligt). På måndagen promenerade vi över Manhattanbron, det var helt märkligt väder, disigt och blekt.

New York är bästa stan att promenera omkring i. Det blir aldrig tråkigt, och även om man går på gator man gått förut hittar man alltid nya saker att kolla på, nya ställen att lägga till listan av caféer, restauranger, affärer, barer. Sen kan man förstås gå tillbaka till ställen man gillar. Det gjorde vi mest hela tiden.

Fortsättning följer.

Inga kommentarer: