söndag, februari 26, 2017

Fotografiska-kväll


I fredags var det äntligen dags att inkassera ett ett och ett halvt år gammalt presentkort. Vi var på Fotografiska och åt middag. Och herregud, vilken god mat! Maten baseras på växtriket, och vi åt rödbeta, potatis, kål, kålrot, gul lök. Låter inte mycket för världen, men det var det. Bästa måltiden på väldigt länge. Om du är i krokarna, gå dit! (Minus för att man måste betala entré, men man kan ju kombinera middag med besök på utställningen.)

Topp tre absolut allra godast: Rödbeta med bovete på créme
fraiche med dijon och pepparrot.
Svarvad kålrot med champinjondashi och fläsksvål.
Kompostbakad gul lök med svamp, friterad jordärtskocka och tryffel.

För övrigt verkar veckorna bara försvinna i ett hav av möten, och andra jobbrelaterade grejer. Har sagt förut att jag ska bättra mig här. Och nu är det på sanning, annars kan jag lika bra låta bli helt och hållet. Kommande vecka: Minst fem inlägg. Utvärdering på söndag.

2 kommentarer:

Emma Danielsson sa...

du ligger så i lä med ditt bloggande om man jämför med mig. alltid bra inlägg, och dessutom det som är svårast att få till: KONTINUITETEN. i salute you!

Cecilia sa...

Emma: Tack för support! Det behövs! Även om det nu plötsligt inte alls känns jobbigt att få till de där inläggen. Men det lär gå över ...