lördag, januari 31, 2015

Musiken

Tyckte precis som Yllet att det var dags för en ny Spotifylista. Här finns den. Fylls på lite hela tiden.

fredag, januari 30, 2015

I like it

I mars: Tre nätter på hotell.
I april: Fyra nätter på hotell. Två på varje ställe.
Jag älskar att bo på hotell. Och jag älskar hotellfrukost. Och att sitta och glo på folk i lobbyn.

Änteligen!


H-E-L-G! Vissa helger är mer efterlängtade än andra. Inte för att jag ska göra något särskilt, utan för att den här helgen sätter punkt för två ganska jävliga veckor. Fullt ställ även nästa vecka, men aningen luftigare i kalendern. Yay för det.

För övrigt: Sa "Men för i helvete" till en cyklist som nästan cyklade på mig och en till på vägen hem. Nöjd med att vara en kärring.

torsdag, januari 29, 2015

Liten värld

Såg ett bekant namn i ett sociala medier-sammanhang. En person från mycket längesen. Googlade. Hon bor nu i huset jag växte upp i. Som jag flyttade från 1990 och mina föräldrar typ 1999. 

Männen och orden

Långa studier (mina egna) visar att det enbart är män som använder frasen "så att säga" i tid och otid. Senast i dag: Två stycken. Högt uppsatta i bokbranschen. I nästan alla fall är det bara ren utfyllnad, som till exempel: "Vi ska göra det, så att säga." Och förr i tiden hade vi en chef som använde alla managementfloskler som finns i vartendaste möte. Till slut spelade vissa av oss floskelbingo på mötena. Till hans försvar: Han sa aldrig "så att säga". (Man kan tycka att jag generaliserar, men denna studie har pågått under flera år.)

875

minuter hittills har jag varit på möte/kurs/föredrag den här veckan. Och ytterligare 180 minuters ledningsgrupp återstår. Kanske inte konstigt att jag inte hinner göra det där andra. Men i morgon mellan 13 och 17, då ska jag stänga in mig i mitt rum och vara sjukt effektiv.

onsdag, januari 28, 2015

Onsdagens

Dagens diagnos: Är så trött på morgnarna att det är en kamp att gå upp. Dock är jag pigg när jag väl masat mig ur den varma sängen.
Dagens väder: Dötrist.
Dagens to do: Göra klart ett korrektur, ett kort möte, korra katalog för femtielfte gången, ett halvlångt möte, lunch (matlåda innehållande bulgur och trebönsmasala från Mera vego), kollektivtrafik till Lidingö för ett längre möte.
Dagens lilla känsla av stress: Om bara några veckor ska vi flytta en trappa ner på kontoret. Måste rensa. Dock: Ej rensa istället för att göra sånt jag måste.
Dagens kändis: Han som spelade huvudrollen i den ganska tråkiga tv-serien Viva hate stod framför mig i kön på Ica. Han vinner priset för söligast nånsin i kategorin lägga upp varorna på bandet.
Dagens lite sen på bollen: Amason spelade visst på Södran i går.
Dagens titta på: Girls och Togetherness.
Dagens lilla känsla av stress 2: Att veckorna går så snabbt. Ska det vara såhär? (Döpte först inlägget till Tisdagens. Säger allt.)
Dagens saker som inte är lika: Min andra hälft äter ostron på lokal. Det gör inte jag.
Dagens Audrey: 

tisdag, januari 27, 2015

Hejhej

Har i dag ägnat många timmar åt att redigera ett ganska tjockt manus. Har också lyssnat på den här skivan med Amason. Jag gillar Hajen/Idiot Wind/Amanda Bergman jättemycket. Ska nu läsa lite i ett annat manus, sen laga mat. Over and out.

söndag, januari 25, 2015

Matlagning del 7

Kvällens middag får en 4:a. Och det blev två matlådor till två personer. Mycket bra. (Dock skippade vi havskräftorna, men hade i kräftstjärtar istället. Och saffranet glömde vi.)


Stockholm i mitt hjärta



I morgon är det tjugofem år sen jag flyttade in i min första lägenhet i Stockholm. Så sjukt längesen. Här har jag blivit vuxen, gått på universitetet, lärt känna massa härliga människor, jobbat med tråkiga saker, jobbat med roliga saker, hånglat, blivit kär, blivit dumpad, blivit ihop, köpt lägenhet(er), separerat, lärt känna ännu fler, hängt oändliga timmat på cafér och i barer, hittat mina favoritställen, hittat min bästa stadsdel, upptäckt nya förorter, träffat mitt livs kärlek. Jag tröttnar aldrig på den här stan, och jag pratar fortfarande skånska.




lördag, januari 24, 2015

Lördagsförmiddag


Har sagt det förut, lördagsförmiddagarna är mina bästa. De är kravlösa och snälla. Hela helgen kvar, man kan ligga kvar i sängen, man kan gå upp, man gör som man vill.

fredag, januari 23, 2015

Glad helg dårå

Alltså, vilken vecka. Och detta i brevlådan. På en fredag! Taskigt faktiskt.


Riddarholmen 15:53

Ser ni? DET ÄR FORTFARANDE LJUST!

torsdag, januari 22, 2015

Torsdagens


Dagens diagnos: Pigg, kanske till och med utsövd? Magont igen.
Dagens väder: Jättemycket snö men behövde knappt gå ut.
Dagens frukost: #doloresfrukost med Emma och Per (dock utan Doloresfolket).
Dagens to do: Korrläsa nya Pippiboken. Läsa ett manus. Tog mycket längre tid än planerat, men nu är jag äntligen klar.
Dagens to do 2: Ansa luggen.
Dagens andra dejt: Med persienn-Lasse. Snart har jag (två) grå persienner i sovrummet. Istället för en jättegammal före detta vit.
Dagens sting av avund: Lillbrorsan som ska hänga på finhotell på Teneriffa närmaste veckan. Dock: Han har fyrtioårskris. Alltså värd all lyx.
Dagens inköp: En suckulent (för att ersätta en drösslande myrten) och fyra ranunkler. Har jag sagt att Christoffers blommor är bästa blomaffären?

onsdag, januari 21, 2015

Dålig sak

När man haft möte mellan nio och fyra med kort lunch, och man klockan fyra tycker att man inte riktigt jobbat på hela dagen. (Ett av mötena handlade bland annat om att vi ska ha färre möten framöver ...)

tisdag, januari 20, 2015

Vad jag inte gör

Snodde denna av Peppe.

Jag äter inte gröna ärtor, musslor eller gröna äpplen, jag går inte raka vägen, jag pratar inte i telefon, jag dricker inte snaps, jag städar inte noga, jag läser inte ut tråkiga böcker, jag sover inte hårt, jag joggar inte, jag använder inte tandtråd, jag går inte på A-brunnar.

Vad gör inte ni?

måndag, januari 19, 2015

Måndagens

Dagens diagnos: Trött. Sovit för lite. Ond mage.
Dagens väder: Kallt. Mörkt. Längtar efter ljus.
Dagens to do: Ett par möten. Lunch. Ett möte på stan. Lite hemmajobb.
Dagens försök igen: Skulle printa ut ett papper från Skatteverket. "För att ladda ner blanketten måste du arbeta på Utrikesdepartementet." Jahaja.
Dagens mellanmål: Mangolassi på Waynes. God. Kardemumma. Gott.
Dagens upptäckt: Jag har en jäkla vecka jobbwise.
Dagens upptäckt 2: Säljkonferens för sommarens utgivning hela förmiddagen i morgon. Förberedelsen är i det närmaste obefintlig. Dumt.
Dagens det var ju på tiden: Nästa vecka ska fönsterrenoveringen besiktigas. Bättre sent än aldrig ... Har haft bara en persienn i sovrummet sen oktober typ.
Dagens housekeeping: Städa ovanför köksskåpen. Rensa skafferiet. Ungefär det tråkigaste som finns i städväg. Så nöjd nu.
Dagens det ska jag inte prova: Semmelwrap.
Dagens veckans motto:


Matlagning del 6

Dagens matlåda: Citronbakad fisk med tomat och basilika. En klar 4:a. Som vanligt ur Om jag var din hemmafru. I morgon blir det bolognese. (Om vi lyckas hålla i detta med matlåda: Jeez, med pengar vi kommer att spara. Och vad mycket nyttigare vi äter.)

Tipsigt

Äntligen något roligt att kolla på! Togetherness på HBO. Halvtimmesavsnitt. Nytt varje måndag. Och Amanda Peet. Jag gillar Amanda Peet. (Har sett den här ganska lökiga filmen med henne och Aston Kutcher orimligt många gånger.)


lördag, januari 17, 2015

Bondegatan lördag


* Dammsuga + torka golv
* Tvätta
* Stoppa undan adventsljusstaken på vinden
* Läsa klart manus (som jag skulle gjort igår ...)
* Gå till återvinningen + Christoffers blommor
* Playa Shetland
* Hänga med mina bästa

fredag, januari 16, 2015

Mvh sölkorven

Tusan vilken vecka. Hundra grejer att göra och det bara händer nya saker hela tiden. Men: Jag ska inte klaga alltför mycket. Jag har fått en del bra gjort. Och det är ju roligt större delen av tiden. Dock inte denna eftermiddag. Jag läser så långsamt, så långsamt. Vilket får till följd att min fredagskväll inte börjar riktigt än. Om en timme eller två, förhoppningsvis. Over and out.

torsdag, januari 15, 2015

Vad jag gör?

Jobbar. Gläds åt att det snart är helg. Ogläds åt att det är så mörkt på morgnarna och eftermiddagarna. Typ så. Återkommer snart med något roligare.

tisdag, januari 13, 2015

Musiken & tvn

Simon Emanuel, Le för kameran. När jag hörde hans namn första gången tänkte jag: Det måste vara något kristet. (Oklart varför.) Det är det inte.

Och: Ni har väl inte missat att nya Girlssäsongen är igång?

Förläggarvardag

Måndag:
På jobbet på förmiddagen för olika möten. Eftermiddag: Hemma och läsa manus.

Tisdag:
På jobbet på förmiddagen för ett möte. Eftermiddag: Hemma och läsa manus.

Spännande, eller hur? Har dock varit ganska effektiv. Fyra manus lästa. Nu bara fyra kvar. De tjockaste ... Men de får vänta (och under tiden lär det trilla in fler). Resten av veckan ska ägnas åt annat. Till exempel tre möten om bokmässan.

måndag, januari 12, 2015

Matlagning del 5

Italiensk kalvragu med citron och timjan. Det blev gårdagens rätt ur Om jag var din hemmafru. Den fick betyget 3. I dag åts den som matlåda. Då gick betyget upp till 3+. Den vann på att gosa ihop sig lite.

Vi äter även de dagar vi inte lagar ur ovan nämnda bok. Om ni undrade.

söndag, januari 11, 2015

Hur gick det?

För nästan prick ett år sen.


Och hur gick det? Ganska dåligt. Det enda jag kan bocka av är den sista punkten. Har blivit helt maniskt noga med det. Mejlfunktionen är i stort sett alltid avstängd i telefonen. Jag kommer att ha en ovanligt hektisk vår, och när jag har väldigt mycket att göra brukar jag också bli bättre på att låta bli att skjuta upp saker. Hoppas på det.

La Anita

Kollade Pinterest efter bilder på Anita Ekberg som dog i dag. Min pappa var mycket förtjust i henne. Kanske för att de båda var från Malmö. Kanske för att hon var smashing. Kanske för att han tyckte hon var en bra skådis ... Smashing var hon. Minst sagt.





lördag, januari 10, 2015

Dokutips

Dokumentären Bedragaren. Om tysk ung man som åker till USA, där han i en massa år bluffar sig igenom tillvaron, han lever under de mest spektakulära identiteter och lurar varenda en i sin omgivning. Mycket fascinerande. Finns här i tre veckor till.

fredag, januari 09, 2015

Upp till bevis 2015

Det här året har börjat så väldigt dåligt. På de flesta sätt. Skulle läsa manus i dag på eftermiddagen men har suttit med ett halvt öga på Rapport. Det är helt obegripligt det som händer, och det bara eskalerar. Mycket mycket otäckt.

torsdag, januari 08, 2015

Podcasten

Läsambassadörspodden, Läs för livet, med temat "Suger ungdomsboken", som vi spelade in i december finns ute nu. Och det blev nog rätt bra ändå. Inte bara fniss och flams. Dock fortfarande plågsamt att jag låter som en blandning av Jill Johnson och Anders Glenmark. Och: Måste sluta säga "på det stora hela" hela jäkla tiden. Samt vårda mitt språk. Hrm. Här hittas den.

onsdag, januari 07, 2015

En kall kåre av skräck och rädsla

I det närmaste samma känsla som när nyheterna om 9/11 och dåden i Norge kom. Paris i dag. Så fruktansvärt otäckt och jäkla skrämmande. Allt annat känns bara futtigt.

tisdag, januari 06, 2015

Matlagning del 4

Potatiscurry med saffran och spenat enligt Lotta Lundgren:



Potatiscurry med saffran och spenat enligt mister K:



Betyg: 3. Helt okej, men inte supergott. Lite fjösigt kanske man kan sammanfatta det med. Dock: Halloumi. Det är alltid toppen.

Tulpansäsongen


6 januari 2014

6 januari 2015

För övrigt: Det har börjat snöa. Jag är inte så sugen på att jobba i morgon. Vet att jag kommer att komma över motståndet så fort jag är på plats, men nu, nä.

måndag, januari 05, 2015

Snart är det allvar

Men än så länge: Ledig!

Ska åka till Ikea och köpa till exempel en ny skåplucka. Och ljus. (Min största förbrukning under vinterhalvåret: Strumpbyxor och stearinljus.) Och säkert något mer. Har det någonsin hänt att man jag kommit hem från Ikea med bara det som stod på inköpslistan? (Nej.)

lördag, januari 03, 2015

Matlagning del 3

Betyget på kycklingbiffarna med mango chutney och kokosris: 4.
Ikväll blev det pestofrikadeller med tomatsås: 4+.  
Än så länge ger vi den här boken många tummar upp!

Konsumentmakt ftw

Känner mig sällan så vuxen som när jag går tillbaka till en affär och reklamerar en vara. Inget jag ägnar mig åt särskilt ofta, men de gånger jag gjort det har det alltid funkat. Till exempel i dag: Sko där sulan spruckit. Inga problem att få ersättningspar. Tror kanske det är en fördel att man är snäll och trevlig när man gör det.

fredag, januari 02, 2015

Förr i tiden

Min lillebror fyller jämnt om en knapp månad. Har fått i uppgift att leta upp bilder på honom som barn. Herregud, så små och söta vi var.

Brorsan i pappas gamla pyjamas, jag i mormors gamla förkläde.
Vet inte vad som föranledde den kristna klädseln. På klassfotot som togs några månader tidigare hade jag stentvättade jeans och palestinasjal. Men samma frisyr. Mamma lockade mitt hår varenda morgon. Och jag var mycket nöjd med mina glasögon. Från tantplastbågar till metallbågar i många färger ...

torsdag, januari 01, 2015

Så var det 2015



Gårdagskvällen var aningen festligare än den här dagen. Då: Nyårsfest på Fleminggatan. Välkomstdrinken var hämtad ur Helt Hysteriskt. StoliBolli. Nu: Har lyckats pricka in både magkatarr och vad som verkar vara ryggskott. För säkerhets skull nyser jag ikapp med mig själv också. Tur jag har en hemmaman som lagar mat till mig. I dag: Kycklingbiffar med mango chutney och kokosris. Återkommer med betyg.