tisdag, september 30, 2014

Tisdagens

Dagens diagnos: Trött som fan. Orkade knappt gå upp i morse.
Dagens väder: Kallt och varmt samtidigt.
Dagens jobb: Inga möten (!), bara massa tid att få saker gjorda. Gick sådär. Blir så sur på mig själv när jag är i sista minuten med vissa saker. Inte allt, men tillräckligt många för att det ska vara sjukt störigt. Och helt utan anledning. En jäkla bok satt jag i somras med för att komma på svensk titel. Tänkte "Det är ju ingen panik, behövs inte förrän i september ju, jag gör nåt annat". Jädra osmart faktiskt.
Dagens humör: Är inte på topp av flera anledningar.
Dagens fina: Man får glädjas åt det lilla när mycket är skit. Till exempel en trettonåring som blir överlycklig för att hon fått post från förlaget.
Dagens fina 2: Senaste veckan har jag träffat två internetkompisar irl. Det är jag väldigt glad över.
Dagens fula: Vissa riksdagsledamöter i folkdräkt.
Dagens tröttma: Är nu mycket less på fasadrenovering och balkongrenovering och fönsterrenovering. En månad tills fönstren ska vara klara. Två tills resten. Buhu.
Dagens tröttma 2: Pippidebatten. Jag är förstås fri att ha en åsikt men spar kanske den till våren, då debatten lär blossa upp igen.
Dagens gulligaste: Alltså, har ni hört Desmond Tutus skratt. Nästan det bästa jag hört.

måndag, september 29, 2014

♥ Annika

Ur 25 Days från More Modern Short Stories med Hello Saferide.

Måndag indeed

* Hjärnan är ganska tom efter förra veckan.
* Folk är lite dummare i dag än de brukar vara.
* Vissa har dock varit väldigt snälla och fina.
* Och: Snyggaste böckerna i posten!


söndag, september 28, 2014

The ladies


Köper bara serier på mässan. Är ju bortskämd med böcker överallt alltid annars. I år toppades shoppingen av Annika Norlin-tygkasse från Teg Publishing. (Hennes textbok är beställd men landar typ aldrig pga sambeställdes med Lisas Mera vego som är slut hela tiden (vilket ju är en väldigt bra grej egentligen, är bara otålig), men tror de landar i veckan. Hoppas.)

Bokmässan, den korta versionen

Onsdagen. Då packas cirka en miljon böcker upp.
Hotell Heden. I år fick jag bo i svarta korridoren. Även kallad Nordstan.
Hemma efter fyra intensiva dagar i Göteborg. Som alltid roligt, inspirerande, varmt, trångt. Har hållit i ett antal miniseminarier och montersamtal med våra kloka, smarta, vassa författare. Så har jag författarminglat, minglat på Valand, varit på Park, äntligen fått träffa Peppe (samma kväll träffade jag en annan Peppe, han spelar trumpet och var helt i chock över allt bokfolk på Park), hälsat på några idoler (mest breathtaking var Desmund Tutu), köpt fina böcker och snygg kopp.

Liv Strömquist (mässans stora stjärna) och hennes förläggare Johannes Klenell.

Beppe Singer. Programledare i Hjärnkontoret. (Ja, jag frågade om jag fick ta en bild.)

Ellen Ekman signerar. Serietecknarna är grymma på signeringarna, varenda kotte får egen teckning.

tisdag, september 23, 2014

John Malkovich

Det här var ju väldigt festligt. Såg honom irl i Covent Garden i London 1992. Blev sjukt starstrucked.

#heforshe



Säkert det mest delade i dag. Men gåshudsvarning för Emma Watsons tal i FN. Här kan man läsa mer.

måndag, september 22, 2014

Musiken

Maipei. Finfin skiva för en skitkall, regnig måndag.

söndag, september 21, 2014

Hej hösten


Tror den är här nu. På riktigt. Mörkt vid sju. Regnet öser ner. Vill bara tända ljus och häcka under en filt.

torsdag, september 18, 2014

Bondegatan 17:20

Jag. Är. Klar. Eller ja, till 99 procent. Ett miniseminarium att skriva rent i morgon, men så skönt! Satan, vad det satt långt inne.

Godmorgon!


Vaknade kvart i sex av mistluren. Det är dimmigt även i dag. Och snart ska vi ha ungdomsboksfrukost med idel superbra författare/serietecknare. Mycket bra sätt att börja en torsdag, om ni frågar mig.

onsdag, september 17, 2014

Onsdagens


Dagens diagnos: Ok. Fortfarande förkylningssnorig och nysig.
Dagens väder: Det är så fint hela tiden! Soligt och varmt. Och dimmigt tidigt på morgnarna. Vaknade av mistlurarna.
Dagens to do: Korra katalog. Lämna in korrad säljvisning. Svara på massa mejl. Skriva avtalsunderlag. (Som jag nu kom på att jag glömde skicka.) Göra ett par kalkyler. Ignorera en agent som jag bara inte orkade prata med i dag. Gå till kiropraktorn. Gå på förlagsmöte. Få en glad nyhet. Ungefär så.
Dagens strupgrepp: Jag bara måste bli klar med mässförberedelserna i morgon eftermiddag. Så är det bara. Skitsvårt att koncentrera sig när det är hundra andra grejor som pockar på uppmärksamhet. Plus: Är usel på att göra en sak i taget.
Dagens roliga: I morgon bitti har vi ungdomsboksfrukost. Den kommer bli grym.
Dagens saknad: Eller ja, den finns ju där ständigt och jämt, men i dag för tre år sen gravsatte vi mamma i Öresund. Det var fint. Och konstigt.
Dagens kändis: Lyssnade på Skapelsen-podden med Veronica Maggio. Så satt hon där på Folkungagatan och åt med sitt barn. För övrigt ser jag Ernst Brunner alldeles för ofta nuförtiden.


Fin läsning

Per Bjurman om sin vän Kristian Gidlund. Det har redan gått ett år sen han dog.

tisdag, september 16, 2014

Spåren!

Efter många månader har de äntligen byggt om lite vid Slussen, ett ganska mysko bygge, där cykelbanan liksom är en upphöjd träkonstruktion ... I alla fall: Man kan gå längs med spåren igen. Tror knappt att jag kommer fortsätta fota varenda dag, men har inte bestämt riktigt än. Gillar ju att ha ett återkommande motiv. Fast kanske räcker med de typ 300 bilderna jag redan har.


måndag, september 15, 2014

Diverse

* Alltså, 18 miljarder för Minecraftspelbolaget. Schuukt mycket kosing.
* Har ingen balkongtröskel just nu, bara några masonitskivor lite halvdant ditsatta = stora hål = jag undrar om det kan komma in råttor. (Högst osannolikt såvitt jag förstår.)
* S tänker ej regera med V. Kanske inte förvånande, men får magknip av hur det ska komma att se ut.
* Är ganska spänd på vem som blir ny kulturminister. Synd att Bengt Göransson är för gammal.
* Borde sluta skjuta upp saker som har med bokmässan att göra. Har en bit kvar innan jag är klar. Och kommer massa andra grejer i veckan som måste göras. Kanske skulle läsa den där boken i ämnet jag fick i våras men inte kommit till skott med ...
* Längtar till dagen då jag slipper släpa ut sängen i köket för att fönstergubbarna ska göra något. Oklart vad de egentligen sysslar med. Trosk = eventuellt lika med tröskel. Det andra vete tusan.

Mörkret

Försöker fokusera på det som är nödvändigt, men det är svårt. Är ganska tagen, om än inte överraskad, över valresultatet. Har tillräckligt många, väldigt väl insatta människor, i mina flöden för att bli riktigt rädd för vad det kommer få för konsekvenser i framtiden. Till exempel har flera av dessa kloka personer redan utsatts för hat och hot. Och så lär det fortsätta. Man ska också komma ihåg att det där partiet inte bara är främlingsfientligt (som om inte det vore mer än nog), det är också mot fri abort och har en familjepolitik som var omodern redan på Per Albin Hanssons tid.

söndag, september 14, 2014

This just in

Fler skor i bloppisen! Här.

Man ur huse

Bild härifrån.
Årets viktigaste. Gå och rösta. Skit i taktiken och rösta med hjärtat.

fredag, september 12, 2014

Status 14:20

Slöfock. Eller ja, har väl kommit en bit på väg. En liten bit.


Musiken

Höstlistan är här. Håll till godo. Fylls på allt eftersom.

onsdag, september 10, 2014

Hejhej

Hostar. Jobbar. Aningens andfådd inför stundande bokmässa. Önskar att tillvaron var lite mer såhär.


måndag, september 08, 2014

Be right back

Tillfällig frånvaro pga förkylning och lite för mycket att stå i. Men snart tillbaka.

torsdag, september 04, 2014

Torsdagen

Har i dag:
* Varit på bilderboksfrukost. Det handlade om hajar, hästar, rådjur, harar, hur svårt det kan vara att få barn att klä på sig, om hur man kan lära sig att berätta.
* Svurit högt över nya budgetverktyget. Gjorde jag i går också. Det är säkert jättebra. Men inte ännu.
* Haft lunchmöte där man inte fick lunch.
* Blivit glad över 2015 års utgivning.
* Haft författarmöte med författare som jag ser fram emot att jobba med. Var längesen vi hade en bok ihop.
* Ätit en kokosboll.
* Promenerat i värmen på söder. Kändes som högsommar.


Morgonen



Sol. Ganska varmt. Inga strumpor.

onsdag, september 03, 2014

Allsången

Vad jag gjorde efter jobbet? Köpte ett babyplagg i present, lämnade tre påsar till Stadsmissionen, stod i mjölkdisken på UD och sjöng med i den här låten. Lite för högt.

Steget

Bra musik. Nu ny skiva här.

Bokhandelsexpeditionen

Bokslukaren har stans finaste, minsta kakor.
Hade en väldigt trevlig eftermiddag i går. Var och kollade i bokhandeln och pratade med lite folk. Kul. Men mest tagna blev vi nog av Stig som fyller tre i oktober. Han var en jäkel på att smsa. Och stavade rätt. Very crazy. Sen åt vi larvigt god middag på Il Tempo. Kändes som vi var i Bologna.

Musiken!

The Fox, The Hunter and Hello Saferide är här!

tisdag, september 02, 2014

Tisdagen


Började dagen med att träffa en massa bibliotekarier på ABF. Presenterade nitton höstböcker på tjugo minuter. Den övriga timmen togs omhand av min kollega samt två finfina författare: Lisa Bjärbo och Cilla Jackert. Sen gjorde jag lite allt möjligt, pratade om religion och fördelning av hushållssysslor på lunchen, mailade till Finland. Och nu ska förläggarna och jag gå på bokhandelsexpedition plus äta middag. Over and out. (Om någon undrar hur läget är så är det fortfarande visset, men DayNurse räddar det mesta.)

måndag, september 01, 2014

Lyckokakan


Så sant som det är sagt.

Måndagen

Firar 1 september med lite feber och allmän vissenhet. Kass tajming, den här veckan är det hyfsat många måsten jag nästan inte kan skolka från. Oh well, en eftermiddag med manusläsning i soffan kanske gör susen. Tillsammans med lite ickesvenska värktabletter. Och nu är det dessutom tyst i lägenheten. När jag kom hem stod en fönsterkille i trappan och grejade, en fasadsnubbe stod utanför sovrumsfönstret (låter ganska mycket när man typ sågar i plåt) och en stod på balkongen och höll på med nåt. Två av fem månaders renovering avklarade ...

Men: Bra grej med att vara hemma - man hinner läsa sånt som bara blivit liggande. Och när man varit duktig och läst klart får man kolla på nytt avsnitt av Masters of Sex. Sådetså.