onsdag, maj 28, 2014

Tåg? Rolig grej



Har åkt rätt mycket tåg i dag. Och umgåtts med trevliga människor. Och intervjuat den kloka Patrik Lundberg om nya boken som kommer i höst. Och trängts på en mycket kaosig station i Herrljunga.

Stationen i Molleryd.

Earlybird

Uppe med tuppen. Hann till och med med reprisen av Ring P1 samt morgonandakten. Om en stund på ett tåg till Borås med en kollega och några författare. I Borås befinner sig typ 120 bokhandlare som ska få veta allt om årets utgivning.

tisdag, maj 27, 2014

Ungefär såhär


Först var det ordning och reda, sen blev det lite rörigt. Det kan sammanfatta den här dagen. Ylva och jag försökte oss på matematik. Vi är kanske inte världsbäst på det, men vi kom fram till bra siffror. Hoppas jag.

måndag, maj 26, 2014

Östra Södermalm


Det här ser helt okej ut, värre är det på andra ställen. Får magknip av att tänka på hur Europa blir allt brunare.

söndag, maj 25, 2014

♥️




Sorgligt och på samma gång fint. Skulle vilja slippa ledsamheter ett bra tag framöver. Det är liksom nog nu.


lördag, maj 24, 2014

Helggörat


Uppe i ottan. Ska åka till Helsingborg på snabbvisit för att göra det sista, urnsätta pappa i Öresund i morgon. Hoppas på en solig och fin dag. Kan gärna vara sol i dag med, ska grilla hos brorsan och kolla igenom sista arvegodset. På ett sätt skönt att få det gjort, på ett annat sätt känns det bara konstigt. Och så tomt, så tomt.

fredag, maj 23, 2014

Hemmakontoret


Frukost på balkongen, manusläsning, tvätt, glass på Nytorget med två jag gillar, rabarbersaft i solen, och snart är dagens beting avklarat.


Dagens låt

Chlöe Howl, Rumour. Assnygg dessutom. Håret! Fräknarna!


Torsdagskvällen

(Alltså segelduk, där under ståbord.)

En finfin kväll med massa härliga, roliga människor. Lennart Hellsing, som fyller 95 om ett par veckor, gratulerades med sång. Mario Vargas Llosa, som var på besök på förlaget, passerade genom folksamlingen och möttes av applåder. Jag åt inte en enda lakritspipa, hade vita tollor, drack mer vatten än vin, babblade jättemycket, blev kallad snyggis av person med festens flottaste klänning, har sovit halvdant, och nu ska jag läsa manus som en liten iller hela dagen. Och dammsuga.


torsdag, maj 22, 2014

Den årliga

Förlagets traditionsenliga sommarfest för författare, illustratörer, formgivare, översättare och andra vi jobbar med går av stapeln i kväll. Det kommer bli cirka hur trevligt som helst. Margaritamaskinen är på plats. Fint väder är det också.

Bild härifrån.

onsdag, maj 21, 2014

Nyfiken på dina grannar?

Gå med i brf-styrelsen. Då får man veta massor (till exempel var det varit knarkarkvart, om hur en hade inbrott av fyra personer medan han låg och sov, om hur nån sparkade in en dörr, om när polishelikoptern kom). Man får också spana i andras lägenheter. Ganska intressant. Insåg efter kvällens möte att jag har det ganska ordningsamt.

Sommar


Sommarvarmt i dag. Så himla härligt.

Har haft en helt skön dag. Styrelsemöte, promenad i solen från Odenplan till Riddarholmen, möte på Mosebacke Matstudio, korrläsning på balkongen. Toppar detta med första mötet i brf-styrelsen. Där jag bara ska vara med pyttelite, hoppas jag.

Godaste kaffet får man alltid hos Johanna. 

En helt lyckad tisdag



Kors i taket! Jättebra konferens med ledarskapskonsult. Finfint väder. Releasefest i ett skyddsrum. Promenad i solen. Rosé på lokal.


måndag, maj 19, 2014

Dagarna

Tusan vad jobbveckorna är späckade så här års. Kanske beroende på att varenda vecka är upphackad av heldagskonferenser, halvdagsmöten, röda dagar och annat. Inte många minuter över på en dag. Och inte hinner jag med allt jag borde. Oh well, snart blir det bättre. Typ lagom till jag kan börja använda den där sommarhatten jag inte har. Ska nu förbereda ett styrelsemöte. I morgon = konferens på Skeppsholmen, följt av releasefest (på annat förlag = rent nöje). Det är inte synd om mig alls faktiskt.

Bild härifrån.

söndag, maj 18, 2014

Musik


Har varit lite kluven förut, men den här skivan är ju jättebra.

Helgen vecka 20



Varmt och soligt och fint och jättemycket pollen och jag fick nackspärr och läste jobbgrejer och drack rosé och grillade och målade en bänk och såg en fågelmamma som ruvade på sina ägg och nu är jag hemma igen och längtar tills om två veckor.



fredag, maj 16, 2014

TGIF

Det har varit en ganska händelserik vecka med mycket som snurrat, och snurrar, i huvudet. Är inte färdigjobbad på långt när, men att läsa manus på landet i solen känns som en rätt bra deal. Ska bara göra klart lite här först ...

Bild härifrån.

torsdag, maj 15, 2014

Boktips


Den här = så väldigt bra. Hon är på pricken.

So far, so good

 
Solen skiner, himlen är blå, promenaden till jobbet var aningen varmare än på länge (dock mer pollen), postade ett brev till sd, de vita tollorna lämnades på stans bästa skomakeri (tips till er med trätofflor där sulorna börjar lossna, lämna dem på Framåt i Gamla stan, bara kvinnliga skomakare dessutom), blev nästan påkörd av två cyklister, nu ska jag få grötfrukost och snart ska jag prata om barnboksförläggeri med trettio studenter från Uppsala.

onsdag, maj 14, 2014

Onsdagens

Dagens diagnos: Helt okej. Fast känner mig helt ledsen över att en offentlig person jag inte känner har tagit livet av sig. Döden är liksom så nära mig i dessa dagar.
Dagens väder: Det är för kallt.
Dagens to do: Pressfrukost. Författarlunch. Viktigt möte. Kiropraktorn. Brf-möte.
Dagens skräll: Vi har fått en ny vd. (För ordningens skull kan tilläggas att det i bokbranschen bara är vd-ar som får så där sjukt höga löner.)
Dagens present: Geniet. (Presentgivaren: Min bokfeeder aka min älskling.)


Dagens tidsångest: Ny tid hos kiropraktorn om 12 veckor. DÅ ÄR DET REDAN MITTEN AV AUGUSTI.
Dagens inköp: Har varit sugen på den här ett tag. Slog till i dag. Stans trevligaste expedit på Åhléns (kvinna, kortklippt, 60+, rekommenderas). Hon var mycket nöjd med mitt val. "Oh la la, den här passar dig perfekt, det ser jag direkt." (Säger hon säkert till alla.)


Dagens hur tänkte jag nu: Att jag sa ja till att bli suppleant i brf-styrelsen. Är lika med måste gå på möte om en kvart.

UPDATE: Brf-mötet var helt uthärdligt och folket i styrelsen verkar vara trevliga.

tisdag, maj 13, 2014

Tv-tipset

Danska serien Arvingarna. Sådär bra som danska serier alltid är.

Dagar vi minns

Den här dagen kommer ej räknas in där. Vem bestämde att allting ska ske måndag till onsdag den här veckan? Va? Torsdag och fredag är ju också jättebra dagar att göra saker på. Bu.

Funderar på hatt till sommaren. Kanske ej i lampskärmsmodell dock ...

måndag, maj 12, 2014

Just do it!

Gå och rösta i EU-valet. Om inte den 25:e så innan dess. Finns möjlighet på massvis med ställen, till exempel bibblan. Tar cirka en minut.


Ohjärta

Har sagt det förut, kommer säkert säga det igen: Jag är inte överens med excel. För säkerhets skull har jag inte gjort klart det jag måste göra klart, sparar lite till i morgon.

söndag, maj 11, 2014

New York pt 2

Måndag eftermiddag-torsdag.

Brooklynbron. Såklart måste man gå över den. Varje gång.



Måndagsmiddagen åts på Freemans. Grymt bra.
Nästa bro: Williamsburgbron.
Och det gjorde han.

Onsdagens utflykt: The Highline via West Village. Och så åt vi löjligt goda dumplings i Chinatown med Anna-Kari.
Schiller's Liquor Bar. Perfekt ställe. På alla sätt.


På väg hem. Sista kvällen.
På torsdagen regnade det och vi åkte hem. Längtar redan tillbaka.