måndag, mars 31, 2014

Det handlar om dig

Det har väl knappast undgått någon att Sandra Beijer romandebuterat. Jag har lagt vantarna på tre ex av Det handlar om dig. Är du sugen på en bok? Skriv en rad eller två om varför just du vill ha den. På fredag drar jag tre namn.


söndag, mars 30, 2014

Helgen v 13



Som på beställning: En finfin vårhelg. Har varit utomhus massor. Suttit i solen. Fått några fräknar. Sett blåsippor. Hört humlor surra. Läst en bok. Ätit god mat. Druckit vin utomhus. Och kaffe. Och grillat korv. Sett fjärilar och tranor.



Sen kom jag hem. La färdigt pusslet och rensade avloppet.

fredag, mars 28, 2014


För nästan första gången: Semesterdag efter bokmässa. Mycket fiffigt. Solen skiner och himlen är blå.

Djur som djur liksom


Hittade en bilderbok i Bologna. Förstår kanske inte omslaget helt.

torsdag, mars 27, 2014

Från hellugg till snelugg


Pernilla: Var ganska mycket kortare för sju veckor sen typ. (Nyfrälst ser jag visst ut, tyckte någon.)

Inte riktigt, va?


Rimlexikon. Jag är skeptisk. (Klicka så blir det läsligt.)

Home sweet home


Trodde knappt jag skulle komma hem pga flygstrejk, men minsann. Roligt att vara borta, skönt att komma hem. Extra fint när man får middag och bubbel av en snäll kille. Även om grannen under plingade på och undrade om jag kan köpa en matta till mitt vardagsrum eftersom det låter som "någon leker med en boll". Okej ...

måndag, mars 24, 2014

Arrivederci

Nu åker jag på bokmässa.


söndag, mars 23, 2014

Helgen

Pen Store på Hornsgatan. Bra ställe om man gillar pennor. Så kan man fika på Mellqvists vid Bysistäppan. Bra ställe om man gillar kaffe.

Pussel. Jag är sjukt långsam, och det är cirka 400 körsbärsblommebitar i det här Bröderna Lejonhjärta-pusslet.

Promenad. Här: Hammarbyhamnen. De håller på med något vi inte riktigt fattade. 
Purfärska dojor. Mycket nöjd.

lördag, mars 22, 2014

Folke

Han är överallt med sina lappar.








BC


Var längesen vi åt middag på Bar Central. Men i går kväll hände det. En snudd på perfekt middag: Ungersk kolbasz med rösti, paprikakräm och syrad rödkål med pumpafrön.

fredag, mars 21, 2014


Ser den här sophämtaren varje vecka. Han brukar befinna sig på Götgatan när jag går till jobbet. Gillar att han har kjol. Om snubbar bara visste hur bekvämt det är skulle de aldrig mer vilja ha brallor på sig.

Sen sist

En lite kaosig, fullmatad förmiddag. En lugn eftermiddag med ett manus i soffan. Har fått ny vattenkokare. Gul! Trodde inte det fanns, men det gjorde det.


I kväll: Bjudmiddag på Bar Central. I helgen: Kanske balkonginvigning. Kanske långpromenad i solen.

torsdag, mars 20, 2014

Uppochnervända världen

Nu säger vädermannen på lokal-tvn: Elva grader i morgon. Åtta-nio på lördag. Och i morse var det några centimeter snö ...

Hur gör man?

Träffade vän jag inte sett senaste månaden. Vän som inte läser här (ja, finns en hel del såna). Kom på, ungefär samtidigt som hon frågade hur det är, att ja, just det, har ju inte berättat för henne. Så konstig sak att säga när man är på väg på releasefest. "Nä, ja, det har varit lite jobbigt på sistone. Min pappa dog." Men inget att be för. Bara att säga. Just i kväll var det en av dem som var med mig förra gången, det blev lite lättare just därför. Men fortfarande så konstigt att säga, ännu konstigare att det faktiskt är så.

Och jag hamnar alltid i tanken att vi borde prata mer om det som är jobbigt. Men jag vet, lätt att säga, svårare att göra.

Dagens händelse

Åkte hiss med Tomas Bodström. Han sa hej. Åt ett äpple.

Skärpning, tack

 

Det är vårdagjämning i dag. Tycker inte det ska snöa då.

onsdag, mars 19, 2014

Så vet du att du blivit äldre

* Sovstrecken i ansiktet tar flera timmar på sig att försvinna.
* Håret blir tunnare. Kan också plötsligt börja locka sig. Eller bli grått. Kanske samtidigt.
* De fnasiga partierna blir allt fler och allt fnasigare. Värst på vintern.
* Du vaknar skittidigt på helgen.
* "Bäst att jag skriver upp det där", tänker man allt oftare.
* Du inser att folk födda i början av 90-talet både har tagit studenten och börjat jobba.
* Pensionspengapaniken börjar så smått infinna sig. (Oftast förekommande i samband med att det oranga kuvertet dimper ner i brevlådan.)
* Du skriver inlägg om krukväxter. Och pension.

Peggy Guggenheim. Bild härifrån.

Gröna fingrar


Fick en stickling av Cina förra våren. Har skött den mycket noga och den har vuxit fint. Nu har den ynglat av sig.


tisdag, mars 18, 2014

Word

Nina Åkestam skriver i vanlig ordning klokt och viktigt.

Dagens ljug

Jag gillar verkligen när det kommer arbetsuppgifter flygande och landar på ens bord. Såna man alls inte räknat med. Som dessutom är bråttom.

måndag, mars 17, 2014

Saknar i dag

* biljett till Dixie Chicks
* grovsoprum
* våren

Dagens Audrey. Med ögonbryn to die for.

Måndag


Mer snö. Hurra. (Man får kanske skylla sig själv om man packat undan det mesta av vinterskor och -kläder och dessutom ställt ut balkongmöblerna.)

Tur jag ska åka hit nästa vecka ...

söndag, mars 16, 2014

Så kan det gå

Kollade visst tre avsnitt av Suits istället. Nu: Säsongsstart av Babel. Alltså, Suzanne Brøgger! Levande bevis på att man kan vara nästan sjuttio och helt smashing.

En liten helg

Tusan vad snabbt tiden går när man är ledig. Har läst Magnus Utviks nya bok om Hans Scheike, hängt med trevliga människor, kramats, ätit hallongrottor, köpt en randig sjal, frusit halvt ihjäl, sprungit på gudbarnet och hennes pappa, ätit bläckfisk på Bamboo Garden, fått tillbaka de utlånade balkongmöblerna från grannen rakt över gatan.

Planen för resten av eftermiddagen: Manusläsning. (Finns dock eventuell risk att det blir nåt annat, kanske inte supersugen på att jobba.)

lördag, mars 15, 2014

Godmorgon?


Vaknade 06:15. Mycket onödigt. Trodde jag skulle somna om. Gjorde jag inte. Är rätt sur nu. Dessutom är det fult väder. Snöar från sidan. Kul.

fredag, mars 14, 2014

Tillbaka


I går begravde vi pappa i Mariakyrkan i Helsingborg. Det var sorgligt och fint, han fick precis den begravning han ville ha. Solen sken och snittarna efteråt var goda. Roligt att träffa folk jag inte träffat på evigheter, som till exempel vår dagmamma och en kusin jag såg senast 1989. Det är bra grej med begravningar, först är det mest sorgligt, sen, efteråt, är det mest trevligt.

onsdag, mars 12, 2014

Neneh


En superstjärna, denna brud. Stort reportage i senaste Cover (bästa modemagasinet btw). Nya skivan är också grym.


tisdag, mars 11, 2014

Den här dagen

Sorglig dag, detta. Sveriges Radios korrespondent Nils Horner har skjutits till döds i Afghanistan. Blir väldigt berörd av det. En röst som hörts så ofta. Kan inte låta bli att tänka på vår författare, Christina Wahldén, som var där så sent som för två veckor sen. Som tack och lov kom hem. Här skriver hon om sin resa.

Och nu svämmar sociala medier över av nyheten att en butikschef på en Hemköpsbutik i Göteborg har hällt vatten över en tiggande kvinna som satt utanför affären. Han sa han skulle tvätta fönstren. Alltså, vad håller vi på med?

måndag, mars 10, 2014

True Detective


Alltså, vilken jäkla bra serie. Spännande, emellanåt nästan lite olidligt, väldigt bra skådisar, oväntade vändningar och en miljö som liksom känns i kroppen. Sista avsnittet för säsongen ska kollas snarast.

Oh the joy

Lika härligt varje gång man möts av detta. Passade på att öppna förra årets kuvert också. Intressant att pensionen har minskat sen förra året.


Status

Pollenallergi! Jäkla påfund.

Mvh svid i ögonen/känner mig som en urvriden trasa

söndag, mars 09, 2014

Vårtecken




Plus: Flera timmar ute i vårkappan utan att frysa. Solglasögon. Och det där att man tycker det är synd att gå in pga fint väder.

lördag, mars 08, 2014

Bondegatan 16:50

Fi hade 8 mars-möte med tal och tårta. Det blev snabbt mycket mer folk än såhär.
Blev klar med korret snabbare än tänkt. Gick ut: Återvinningen > Systemet > Ica > hem > blomköp > Nytorget > hem. Läste ut den här. Christina Wahldén har jag jobbat med sen typ 2000. Tyckte mycket om, och det verkar jag inte vara ensam om, boken har fått finfina recensioner.


Plockade undan varmaste vinterhalsdukarna (ja, skyll på mig om det blir minusgrader). Frostade av frysen. Har nu börjat kolla Suits (verkar ju fiffigt att hooka upp på ny serie med jättemånga avsnitt).

Bondegatan 9:30


Solen strålar i lägenheten, fönstren är väldigt smutsiga, jag får god frukost, smsar med han som är på landet, har tulpaner på bordet, och bara ett enda måste på hela helgen. (= Ska snart jobba lite innan jag får gå ut.)


fredag, mars 07, 2014

Spot on


Stefan Thungren & Pelle Forshed, Stockholmsnatt. Finns att följa här.

Godmorgon!


Inte så värst pigg, men det är fredag, det var inte jättekallt ute, och jag har bara ett endaste möte idag. Dessutom ska jag på kvällsdejt med bra person.

Och så möts man av sånt här på skrivbordet


torsdag, mars 06, 2014

Musiktipset


Weeping Willows och jag har en lång men ganska osammanhängande relation. Älskade dem när de kom, lyssnade massor, slutade lyssna, lyssnade igen, hade ett långt uppehåll. Nu har ny skiva kommit, och jag tror vi är ihop igen.