tisdag, juli 31, 2012

Dag 27




Långpromenad. Åska, skyfall. Och nu snart dejt på Hjördis med Karin. Yay!


Inventerade lilla klocksamlingen igår och tänkte att det nog var dags att lufta Omegan ett tag. Och rosa naglar. Händer cirka en gång per sommar ...

måndag, juli 30, 2012

I dag


* Ikeatripp. Gick ju så smidigt med tunnelbana till Skärholmen, så buss i cirka två minuter. Var tillbaka på Bondegatan efter två timmar. Och i vanlig Ikeaordning kom jag hem med andra saker än de jag åkte dit för att köpa. Med undantagen: Osthyvel, potatisstöt.
* Sara Bergmark Elfgrens Sommar. Lyssna!
* Kaffe och bok på Nytorget.
* Lite röjning i några skåp. Kasta grejer är mitt bästa.
* Nu ska jag fortsätta i den himla bra boken jag började på igår: Karolina Ramqvists Alltings början. Finns i en bokhandel nära dig. Köp och läs!

söndag, juli 29, 2012

Söndag

 
Dagens diagnos: Bra. Fortfarande glad efter gårdagskvällen.
Dagens väder: Sol. Sen moln. Varmt.
Dagens promenad: Bondegatan-city och tillbaka. I sådär två timmar och en kvart.
Dagens lunch: Tonfisksallad på Louie. Alltid rätt.
Dagens läsning: Det går så himla segt att läsa plötsligt. Läste i alla fall klart Den stora bankhärvan. Fråga mig inte varför. Hade lika bra kunnat låta bli.
Dagens to do: Tvätta. Dammsuga. Nya balkongblommor. Check.
Dagens telepati: Satt som bäst och funderade på om Karin var tillbaka i stan. Det var hon. Ett sms kom typ samtidigt.
Dagens koll: Äntligen Adelekonserten. Kolla! Hon är så bra. Ligger på Play åtta dagar till.
Dagens middag: Kronärtskocka. Gott.

lördag, juli 28, 2012

Lördag!




Blev ju bästa dagen helt oväntat. Först bad på Hellas, sen kaffe & macka/vin/kaffe/ölhäng med Sara i mina hoods. På sista anhalten i sällskap av min gamla busskompis Peter och hans kompis tandläkaren. Och lite annat folk. Very söder, very trevligt.

Och jag har sen igår kommit in i det där som brukar hända sista semesterveckan: Jag går aldrig och lägger mig.

fredag, juli 27, 2012

Dag 23




Även om det ibland känns som att jag slösar bort min semester med att mest göra ingenting, är det ju väldigt skönt att ha hela dagar utan en enda tid att passa. Idag var en sån dag. Läsning på balkongen, promenad mitt på dagen (i skuggan), lunch på Babylon, ett halvt manus, och så var den dagen nästan slut. Kollar på The Wire på kvällarna. Kan vara så att jag är sist av alla med att kolla, men nu händer det.

torsdag, juli 26, 2012

Terapi

Idag är det mammas födelsedag. Hon skulle fyllt 70. De här årsdagarna är ganska jobbiga, så jag gjorde som jag brukar när jag inte kan sortera alla tankar som far genom huvudet: Tog en lång promenad. Kvavt som tusan, men skönt ändå.




Bad!






Var i Järnatrakten på Saras & Mathias ställe tillsammans med Anna F igår och idag. Och jag fick bada! Eftermiddagsdopp igår, morgondopp idag. Mycket mycket härligt. För övrigt en väldigt trevlig gårdag och kväll. En perfekt sommardag med massa prat och mat. Även om det började regna ...

På vägen hem i förmiddags fick vi punktering. Spännande! Utflykten avslutades med att Anna & jag åt frukost på Café Esaias i Drottninggatsbacken. Dit måste jag gå igen. Snarast.


tisdag, juli 24, 2012

Tisdag ju


I dag har jag läst lite i nya Emily Giffinboken (släpptes i dag, köptes på amazon, rakt in i Kindleläsaren på iPaden, så himla fiffigt), hämtat några framkallade bilder, funderat på frisyrer, fått höstkänslor (helt ofrivilligt), planerat morgondagens landethäng. Och så är jag i vanlig ordning sugen på att se om Till sista andetaget.

måndag, juli 23, 2012

Hej måndag


Grått ute, inte särskilt varmt alls, kommer säkert regna snart. Frostar av frysen och tar snart en kort semesterpaus och läser ett manus jag är väldigt nyfiken på.

söndag, juli 22, 2012

För ett år sen


Jag var på landet med U när jag Twitter började fyllas med inlägg om att något väldigt otäckt hänt i Oslo. Vi satt på altanen och följde händelseutvecklingen minut för minut. Det var jäkligt läskigt, och som jag skrev då är jag glad att jag inte var ensam. Det var några märkliga veckor där i juli, hela tillvaron ställdes på ända, och ibland vet jag knappt om den vänts rätt än.

lördag, juli 21, 2012

Dag 17

av ledigheten bjöd på först ganska svalt väder (blev helt kall om fötterna på promenaden), sen strålande sol, men såklart massa moln. Promenerade till city, irriterade mig på turisterna som går så långsamt så långsamt, köpte en hårborste, en liten stekpanna (så nu önskar jag mig nåt annat i födelsedagspresent), ett nagellack och fiskpinnar (värsta fiskpinnecravingsen, very mysterious). Sen hängde jag på balkongen i nya solsängen. Som jag fortfarande är sjukt nöjd med.





fredag, juli 20, 2012

Läs!


Detta ska bli en roman, fast i tre delar. Den första har nyss kommit ut släpps om två veckor. Gissar att det kommer pratas en del om den i höst. Ett tidsdokument, en kärlekshistoria som jag önskar att många många kommer att läsa. Omöjligt att inte bli berörd. Förhandsboka genast. Här.

Bra grej

med solsäng (förutom att man kan bli solbränd även på baksidan av kroppen): Man får som ett skrivbord där man kan ha datorn ... Superfiffigt.


torsdag, juli 19, 2012

Torsdag





Inte så mycket till promenerande idag. Bara tur och retur Bondegatan-Boule & Berså. Och innan dess: Lunch på Ljunggrens terrass, läsning på stekhet balkong. Semester = inte många knop per dag.

onsdag, juli 18, 2012

tisdag, juli 17, 2012

Bu!



Jag. Är. Så. Trött. På. Att. Det. Aldrig. Blir. Sommar. På. Riktigt.

Och för säkerhets skull haglade det förut. Och ösregnade. Kul.

Tisdagspromenaden





måndag, juli 16, 2012