fredag, september 30, 2011

Sista september

Dagens diagnos: Men hur trött kan man vara?
Dagens väder: Det är liksom sommar nu, mitt i alltihop. Utan strumpor.
Dagens jobb: Ledningsgruppsmöte. Avstämningslunch med chefen.
Dagens bra: Kastade hundrafemtio mejl (redan lästa, besvarade, out of date, nej, jag kastar inget viktigt), städade i högarna.
Dagens finaste: Från gölleKarin. "Din blogg är bäst."
Dagens finaste 2: Finns en person som gör mig lite glad.
Dagens saknad: Glömde för en halv minut att mamma inte finns längre. Skulle ringa och berätta en sak.
Dagens va, är du här: Sprang på en person på Götgatan som jag vanligtvis bara träffar i Gbg en gång om året. Blev så förvånad att jag snubblade.
Dagens skitsnygga: Klänningen från Henrik Vibskov på Aplace. Jobbigt.
Dagens låt: September Gurls. Såklart.

Meddelande till allmänheten

Klockan är 17:05 och jag tänker inte lämna den här lägenheten förrän nån gång under morgondagen. Oklart när. Behöver köpa presentsnöre, så innan Nordins papper i Söderhallarna stänger.

Fredag morgon

Vaknade vid sex och tänkte: Ett kungarike för en sovmorgon. Ställde om klockan till sju. Snoozade till tio över. Ser ut som jag vet inte vad med konstig frisyr och platta skor. Nu ska jag på ledningsgruppsmöte och jag blir inte rolig att ha att göra med. Over and out.

(Dock hade jag ett roligt avslut på gårdagskvällen. Fick massa klokhet per sms. Och en idé.)

torsdag, september 29, 2011

Bondegatan t/r

Kom hem. Åt fruktsallad. Pratade med pappan. Lite rastlös. Tänkte: Fasen vad fint väder, jag tar en promenad. Promenerade snabbt som fan i femtio minuter. Det blev mörkt. Arton grader. Fulla uteserveringar. Avslutade med veckans obligatoriska koll på Stadsmissionen, Nytorget, som var kvällsöppen.


(Testade ett nytt filter. Blev lite läskigt.)

Förvirringen tilltar

Flamsig på lunchen. Fnissig i pralinaffären. Viskade med chefen på viktiga mötet. Och sen trodde jag det var tisdag. Det är uppenbarligen dags för helg.

/harjobbatelvadagarpåraken

Som på räls

går den här dagen. Började med att drömma att jag försov mig. Vaknade. I tid. Promenerade i nåt slags vårväder till jobbet. Konferencierade barnboksfrukost mellan halv nio och halv tio. Fem briljanta författare. Sen möte med en helt annan författare som jag går way back med. Vi har jobbat ihop i typ tio år. Nu liten lucka innan lunch med L, sen presentation av 2012 års highlights för våra kollegor i KF Media (=Akademibokhandeln, Bokus och Coop). Efter det ska jag möta upp IPA för en hemlig presentöverlämning.

Och ja, ni har gissat rätt. Tar inte alls ut mig den här veckan, gör saker rätt långsamt och anstränger inte ihjäl mig.

onsdag, september 28, 2011

The Palace



I kväll invigdes Palatset på Riddarholmen. Ett skitstort hus för alla mellan 6 och typ 17. Fullt av aktiviteter - film, musik, teater, skriv, allt man kan önska. På lördag öppnar de på riktigt. Kronprinsessan var där och invigde. Och ett plus - äntligen får vi grannar! Med restaurang och fik. Yay!

Påminnelsen

Trevligaste outlookpåminnelsen på länge kom i går.


This just in

Har nu bokat både tur- och returbiljett (man gör ju sånt olika dagar eftersom SJ:s biljettsystem är lite ... speciellt) till Helsingborg över jul. Märklig känsla. Har inte firat jul där sen typ 1900-talet.

tisdag, september 27, 2011

Post bokmässa

Briljanta Anna Winberg har satt ihop den ultimata bokmässeordlistan. Om förlagsflickor, backlist, handsprit och mingel. Nu är mässan visserligen över för i år, men det brukar vara rätt mycket same same not different at all, så jag är säker på att den funkar lika bra 2012.


Mr Peck har ingenting med bokmässan att göra, tyvärr, men han är snygg. Och han läser. Hittas här tillsammans med andra läsande folk.

Eftermiddagskaffet

Man kan ju konstatera att min arbetsmoral är larvigt låg i dag. Det gick bra fram till lunch, sen dess har inte mycket vettigt blivit gjort. Tog en sväng till Sveavägen för att leverera en bok. Bra grej med den gatan är att stans bästa kaffe finns där. Och stans bästa Sara.

Hemmakontoret


Röda soffan. Lite sol. Två manus.

måndag, september 26, 2011

Saker man gör del 326




Köper och undersöker några av förlagets appar som släpptes lagom till mässan. Blir grymt imponerad och stolt! Ja, är helt partisk, men sjutton vad roliga och snygga de är! Mamma Mu & Kråkan, Halvan, Fia & djuren, Kotten och grisen. In och kolla!


Dagens



Dagens morgon: Sov till halv nio. Det behövdes.
Dagens diagnos: Hyfsat pigg. Svirr i magen.
Dagens väder: Kändes som vår i luften.
Dagens to do: Ett möte som blev kort.
Dagens lunch: Köttbullar på Operakällarens bakficka. K åt bratwurst och surkål.
Dagens roliga: Ett överraskande sms.
Dagens förnedring: Ska sluta spela Wordfeud, har ju sjukt dåligt flyt.
Dagens outfit: Halsduken såklart.


Dagens tankar: Tänker på fina saker som två kloka män sa till mig på mässan. Två gamla radioröster dessutom. Den ena (författarpappa) sa nåt fint om min jobbinsats, den andra (före detta kollega) sa att jag måste tänka på att hålla ihop mig själv.

söndag, september 25, 2011

Back home

Aningens utmattad efter en mycket sen kväll i går. Middag på hotellet, häng på Park i lite för många timmar. Kompisar, bekanta och gamla kollegor i en salig röra. För att citera min kollega Johan i morse: "Nu har man åldrats några år igen." Men det har varit en galet rolig mässa. Som vanligt. Kraschad i soffan med sushi.

Och så har ju HIF vunnit Allsvenskan! Så jädra gött!

lördag, september 24, 2011

Börsen --> Park

Fredagskvällen tillbringades först på Börsen. Dit går man för att man ska få ta bokmässebossen plus borgmästaren i hand och för att mingla med sina kollegor. Jag var helt fokuserad på att inte niga. Lyckades rätt bra. Sen åkte vi till Park - det svettigaste, trängsta, knasigaste ställe som finns under mässan. Men vi hade sjukt kul. Fick prata med min bästa radioröst - Ingvar Storm. Han var precis sådär bra som jag föreställde mig när jag lyssnade på Metropol på fredagskvällarna. Lärde också känna en ny kollega, han var mycket festligare än jag trott.

Bästa spaningen: Kvinnor som kommer fram till Ranelid har alltid väldigt stora halsband.

Btw, läskig grej jag glömt sen förra året: Alla som taggar sina tweets med #bokmassan displayas på stor duk i entrén.



Paparazzi

 Amazonen Montazami.

 Olle.

 Dolph. (Syns inte, men det var han.)

Jonathan Franzen med ryggsäck.

Om man hänger en liten stund i lobbyn på Gothia får man se varenda författare passera förbi. Kan också tillägga att Ulf Lundell har väldigt mycket skägg nuförtin.

fredag, september 23, 2011

Rapport från en bokmässa



Holy moly. Det har liksom gått i ett sen i går morse. Miniseminarier, monterprat och andra prat med våra fina författare. Kortkorta möten med fina kompisar som jag inte sett på en evighet. Många kramar. I går kväll författarmiddag på Sjöbaren. Inget häng på Park. I dag en lite hes hals och prickig klänning.


Och ett möte med en person jag är säker på att jag träffat, men vet inte när/var/hur. I kväll är det mingel på Börsen, då ska man hälsa på kommunstyrelsens ordförande, för bokmässans grundare, och andra viktiga folk. Sen står man på jättehårt marmorgolv och äter. Efter det finns det viss risk för ett besök på Park.

Inköpt hittills: Ja till Liv av Liv Strömquist.

onsdag, september 21, 2011

--> Göteborg

På X2000 mot Göteborg (sägs att det regnar) och bokmässa. Full fart torsdag-söndag. Miniseminarier, andra scenprat, monterprat, och såklart massa trevligt författar/illustratörs/formgivarhäng. Resväskan blev fullproppad (what's new liksom) och skittung, så nästan inte en endaste bok ska få följa med hem.

The Royal Tenenbaums


I morse när jag vaknade alldeles för tidigt och försökte somna om, kom jag av nån anledning att tänka på den här filmen. Det var alldeles för längesen jag såg den. Älskar btw Gwyneths look här.

tisdag, september 20, 2011

Kommer inte över


den här luggen. Liksom snygg och rätt ful samtidigt.

Dagens insikt

Om man har kläder i enbart en färg (som inte ens är en färg, sägs det) är det ju egentligen rätt lätt att packa för sisådär sju ombyten. Allt passar med allt. (Och i vanlig ordning finns det stor risk för lite overkill på fronten antal klänningar.) (Och ja, borde stryka, gör inte det.)

Saker man gör del 325


Man lägger en lite småviktig inbjudan på ett bra ställe. Man tar hem den från jobbet. Man glömmer vad det där bra stället var. Man vänder uppochner på kontoret. Och på lägenheten. Hittar den där inbjudan i Mats kamp ...

Dan före dan*



Dagens goda: Kommer att bli kaffet jag snart ska få.
Dagens to do: Mässpreppa klart.
Dagens roliga: Har inte inträffat än.
Dagens tjej: Ane Brun. Snart konsert.
Dagens drog: Voltaren.
Dagens fråga: Namnbrickorna nerpackade? Nya visitkorten? Schemat? Seminarie/monterfrågorna?
Dagens kväll: Packa stora väskan. Och sova skitgott för sista kvällen den här veckan ...

* Och själva mässan börjar alltså på torsdag, men åker gör vi i morgon. Och Francoise Hardy har tyvärr inte så mycket med mässan att göra. Men hon är very cool.

söndag, september 18, 2011

Helsingborg




 Det var mest den här lilla som stod i fokus i helgen.



lördag, september 17, 2011

N 55.58.22 E 12.42.56



I dag är en speciell dag. Mamma har gravsatts i Öresund. Precis så som hon ville ha det. Fint. Och såklart outsägligt sorgligt.

Lördagslunchen




Tillbringades på Etoile med två tjejer, en i min ålder, en i femårsåldern. Det var fint. Vi ses alldeles för sällan.

fredag, september 16, 2011

Stans gölligaste



Haddock, åtta och en halv vecka. Så himla göllig.

Stiligt



Michelle Williams som Marilyn Monroe i My Week With Marilyn.


On the track

 På väg till Helsingborg. Solen skiner. Tåget är i tid. Har en nerv i kläm, men annars är det fint. (Därav sjal runt halsen. Som en äkta tant.)


torsdag, september 15, 2011

Releasefest. Igen!


I kväll var det dags för Ingrid Olsson att ha release för Jag vill bara att du gillar mig. På Brofästet. Det blev en kort kväll för min del, ska packa lilla väskan och lägga mig tidigt. Ska gå upp i ottan och sätta mig på tåget till Helsingborg.

It's a rainbow


Utsikt från ett förlag.

onsdag, september 14, 2011

Dagens

Dagens diagnos: Hyfsad. Rätt seg, men rätt glad.
Dagens borde: Bli klar.
Dagens frisyr: Alltså, det där håret är lite konstigt nowadays, så vet inte riktigt.
Dagens smink: Same old, med lite ljusblå ögonskugga som enda piff.
Dagens klädsel: Svart byxa från Weekday, blå- och svartrandig kind of blus från Zara, dojor från Vagabond, Omegan, en snodd runt handleden, två titanringar.
Dagens planer: Bli klar.
Dagens vill ha: Mer tid.
Dagens fundering: Om det kommer att blåsa väldigt mycket i Helsingborg på lördag.
Dagens beroende: Röksugen.
Dagens längtan: Mamma.
Dagens låt: Holocene.

Onsdag morgon

#doloresfrukost på Louie Louie 08:00. Ett återkommande evenemang som Emma bjöd in mig till. Ett skönt gäng som i dag avhandlade bokförsäljning, lönelistor, Porsche 911, branschfester, Facebookuppdateringar som går fel. Och flera av dem kan jag få träffa igen i kväll, då Pocketshop kör event på Götgatan.

tisdag, september 13, 2011

Plötsligt ...


Den kommer över en när man minst anar. Sorgen. När man diskar, brer en macka, i systemetkön, när man filar fötterna, under ett möte, mitt i ett samtal om nåt helt annat, när man beställer en kaffe. Och det går inte att värja sig. Den är bara där. Och tomrummet är lika stort som nånsin förut. I morgon har jag varit utan min mamma i två månader. 

These days*



Har kommit en bit på väg i seminarie/prat-planerandet, känner mig hyfsat på banan, så no more tjat om detta. Var på besök hos våra nya grannar, Barnens Bokklubb, i Palatset i dag. Det där huset är så himla coolt, blir toppen när det är klart (öppnar 1 oktober). Ska snabbträffa Pia på UD nu, sen lite läsning. Var väldigt sugen på att kasta mig på tåget för att haka på fika hos Fraidi, men hiade mig, hinner inte riktigt nu, men snart blir det utflykt till Uppsala!

Så är jag så glad för mina kollegor i dag, som hjälpt mig med frågor till monterpraten. Och för författarna som kommit med smart input och kloka synpunkter. Kommer ju bli en grym mässa i år igen!

* Skitbra låt med Ane Brun btw.

Tisdagarna kommer ofta nuförtin


Det är höst i luften och jag är tossigt trött. Jag börjar dagen med att signera trettiofem avtal (=sjuttio underskrifter). Roligaste jag vet. Not.

måndag, september 12, 2011

The other office


uppsöktes på eftermiddagen. Tänkte att jag skulle vara mer inspirerad och kreativ där. Vet inte riktigt hur det gick med det.

The Lakes We Skate On


Toklyssnar på Säkert på engelska. Trodde inte ens jag skulle gilla. Det regnar i dag. Är alldeles grått och dimmigt. Har ganska mycket att göra klart den här veckan (tio dagar till den där mässan). Och på fredag morgon åker jag till Helsingborg. Over and out.