söndag, juli 31, 2011

S som i ...



Söndag. Solhäng. Sara. Sollentuna. Spritzer. Sallad. I dag har allt börjat på S. Utom min fina söndagstandkräm. Den heter Marvis. Promenaden gick bland annat till Sollentunavallen där det förbereddes för Sommarspel. Därav krokodilerna.

lördag, juli 30, 2011

Sthlm-Hbg-Sthlm










Brahehus. Vättern. Stockrosor. Järnvägsmännens. Torsdagsmiddag. Helsingborgsfestivalx2 (U och dvärgen, Jens & lillebror). Pålsjö kyrkogård. Pålsjö kapell. Motorväg.

Sthlm. Igen.

Det blev en kortare Helsingborgsvistelse än planerat. Fick akut hemlängtan, och nu är jag tillbaka på Bondegatan. Det har varit väldigt speciella dagar, särskilt i går. Fint. Jobbigt. Sorgligt. Varmt. Är väldigt glad över att jag hade bra support med mig. Det behövdes.

torsdag, juli 28, 2011

Min fina bror

(Som avskyr att vara med på bild.)

På väg söderut

Mot Helsingborg.

onsdag, juli 27, 2011

Plus veckans musiktips

Den där sjukt snygga tjejen som sjunger väldigt bra. Lyssna på henne. Oh Land.

Sthlm mitt i semestern





Den här dagen blev ju särdeles fin. Mötte upp Linda vid 12, promenerade genom stan till Skeppsholmen. Åt chèvre chaud på Moderna. I skuggan. Pratade om livet, döden och hur saker bara händer. Promenerade till Zara, köpte en blus. Fortsatte till söder. Drack godkaffe och massa vatten (jättejättevarmt och svettigt) på Johan & Nyström. Hängde. Kollade på folk. (Väldigt mycket beiga kläder såhär års.) Gick till Götgatan, kramades hejdå. Nu är nya klänningen struken, Helsingborgspackningen halvvägs. Snart får jag en roséochrussianmedcitron på balkongen. Plus läsning av nya Costume. Sticker söderut tidigt i morgon. Ska tydligen regna, men packar badkläderna ändå.

Jobb mitt i semestern

Nu har jag tre timmar och fyrtio minuter på mig innan jag har dejt med Linda. Till dess borde jag ha hunnit läsa klart den där boken jag skulle ha läst i går. Hittills på sidan 42 ...

Och ska inte börja packa inför morgondagens Skåneresa, ska inte börja skura badrummet, eller sortera kläder eller nåt. Bara läsa. En bra sak: Solen skiner och jag kan sitta på balkongen och läsa. I den rosa solstolen. Bra ju.

tisdag, juli 26, 2011







I dag skulle mamma ha fyllt 69 år och allting känns extra sorgligt. Tog en lång lång promenad. Den bästa terapin när jag är ledsen/låg/arg. Från Bondegatan via Skanstull, Hornstull, Västerbron (hade glömt att jag inte gillar den, så jäkla högt, så jäkla smal gångbana, och min svindel har inte precis blivit bättre med åren) till St Eriksplan. Promenaden var tänkt att bli längre, men då kom ett sms om fika på söder. Och det säger man såklart inte nej till.

Lunchfikade med Kris & David på Skåningen. Sen en stunds läsning i soffan. Sladdfixning (i väntan på elektriker, en skitlång förlängningssladd, vill inte ha sladdar som är fula på golvet). Och nu måste jag jobba en stund. Motvilligt.

måndag, juli 25, 2011

This life

Ägnar mig i dessa dagar åt att införskaffa diverse saker till mitt hem. I dag två magasins-vadmanskakalladet-grejer. Snygga och rymmer massor. Sen är det köksstolarna ... Om jag bara kan bestämma mig nån enda gång. Hade bestämt mig i torsdags, men förstod då att om jag beställde stolarna cirka hundrafemtio meter härifrån, på Stalands, skulle jag behöva åka till Haninge och hämta dem. Logiskt? Njä.

#fornorway


Var på Centralbron när klockan var 12. Vi var inte många som stannade upp, det var ett par killar och jag. Men det kändes fint.

Passerade på Norrbro lite senare, där höll man på att hissa norska och svenska flaggor på halv stång. Lite sent, kan tyckas.

Vid Slussen var allt som vanligt.

Lgh 1506, Bondegatan 13, måndag 14:30

I dag har fyra små tavlor av fyra begåvade people satts upp på väggen (den större satt redan uppe). Två gula krokar har också satts upp bakom köksdörren, där ska en del av tygkassarna bo.

Nu ska jag gå och dricka kaffe och läsa ett manus.

To do

I dag och/eller möjligen i morgon.

söndag, juli 24, 2011

Helgen






Räfsnäs en disig fredag. Glad att jag åkte dit. Glad att jag tillbringade de här dagarna med nån jag känner utan och innan.

lördag, juli 23, 2011

Forts ...

I den smala sängen i mitt rum på landet. Hör vinden i träden, känner hur fuktigt det är genom myggfönstret. Läser Gun-Britt Sundströms För Lydia för jag vet inte vilken gång i ordningen (eventuellt det tråkigaste omslag som finns: beige och fisigt ljusblått med ful typo). Det har varit en känslosam dag. Katastrofen i Norge överskuggar allt. Min egen sorg är hela tiden närvarande, och det mesta känns rätt shitty just nu.

Lördag 23 juli

Har plockat blåbär i dag, försökt förstå allt fruktansvärt som händer.

fredag, juli 22, 2011

Räfsnäs

Tog väl ändå mitt förnuft till fånga och åkte till Räfsnäs. Tropisk natt utlovas och jag har badat. Tredje doppet i år. Har inte badat så lite senaste tolv åren. Nu får vi rosérussianochcitron på altanen. Sen grill såklart.

Update: Och så fick vi champagne som jag hittade i min kyl. Otäcka saker händer i Oslo, känns lite konstigt att ha det så här bra mitt i allt. Men som Pia sa tidigare i dag: Man får försöka vara glad när man kan. Tror det är det jag gör nu. Slutet på nästa vecka blir tung, så jag passar på.

Meh!





Alla väderprognoser säger regn. Ute är det typ 23 grader, soligt och kvavt. Nu vet jag ju inte hur jag ska göra med den här helgen. Fasen. Beslut är inte min grej just nu.

Promenerade i alla fall i nästan en timme. Satte mig på UD-bageriet och åt en äggmacka. Såg Pia på andra trottoaren, messade, hon kom förbi och sa hej. Sånt gör ju ändå livet lite festligt. Att man nästan varenda dag springer på kompisar.


Dagens outfit: Bland annat ett par väldigt rosa små strumpor. (I gå-skorna alltså, inte annars.)