fredag, juli 31, 2009

Semester dag 33


Dagens väder: Lite svalt, lite sol, lite regn.
Dagens resa: Bil från Räfsnäs till Saltsjöqvarn.
Dagens pucko: Gubben som var på väg att preja mig på Essingeleden.
Dagens djur: Fästing i knävecket. Fästingar är nästan det äckligaste som finns. I år har jag haft två. Har aldrig hänt förut. Brukar inte få nån alls.
Dagens promenad: Kvarnen-Hökens gata-Götgatan-Skanstull och tillbaka.
Dagens fniss: Killen i kassakön på Systemet när en tjej bakom oss berättade för sin pappa vad de små Absolutflaskorna egentligen innehöll: jordgubbssaft, fruktsoda, apelsinläsk ...
Dagens goda: Kaffet på Sofo.
Dagens fynd: Snyggaste dressen på Fifth Avenue Shoe Repair. 65% rea! Då måste man få shoppa.
Dagens söta: Tanten som sa prosit när jag nös på Ica Matmäster.
Dagens discodans: Chaka Khan, I'm Every Woman. Så bra!
Dagens dvd: Äntligen Big Love, säsong 2.

torsdag, juli 30, 2009

Semester dag 32

Dagens väder: Halv åtta i morse var det varmt och strålande sol. Sen försvann solen bakom ett enda stort moln och det blev svalare.
Dagens aktivitet: Båttur till Örskär. Just för att det var varmt. Men det blev en kort utflykt. Och inte ens nåt bad, gick i till knäna och ångrade mig. Har inte hänt på mången god dag.
Dagens läsning: Äntligen klar med Hypnotisören. Den var i längsta och segaste, och kanske rörigaste, laget, men okej. Sen Filter och Sonic. Fasen, så bra läsning! Nu läser jag Kära syster av Tawni O'Dell. Så bra! Tack, JoL för tipset!
Dagens fråga: Tillbaka till stan i morgon eller på lördag? I morgon, tror jag. Ska bli regn. Igen.
Dagens nöjda: Nu har jag haft godisstopp sen förra tisdagen. Inte ens en enda godis från mammans stora stora godisburk i söndags.
Dagens men det var väl typiskt: Såg just vädret på tv-n. Fint hela nästa vecka. Kunde man väl ha räknat ut, va? Semester=dåligt, jobba=bra.

Gud, vilket tråkigt inlägg. Inte ens en bild. Börjar semestern bli tråkig? Har inte ens grillat i dag.

onsdag, juli 29, 2009

Semester dag 30-31



Detta har hänt: Gräsklippning. Brödbak. Besök av fina familjen AB. Grillat. Vin. Gott. Massa mygg. Natt. Ny dag. Bad (nej, inte ont i huvudet på bilden, bara bort med luggen så jag såg nåt). Brygghäng. Keplerläsning (verkar aldrig bli klar).
Roligt? Ja, väldigt.
Kallt? Ja, i vattnet. Bara 15 grader. V doppade sig flera gånger, M också. Jag bara en gång. L inte alls.
Varmt? Faktiskt. I dag har det varit soligt och fint hela dagen. Vi hängde några timmar på bryggan. Det var skönt.
Upprörd? I går när jag bokade Helsingborgsbiljetter på SJ. En endaste resa kostar fasen som en hel charter. Man blir ju förbannad.
Magsvirr? När jag tänker på att semestern i det närmaste är slut. Tur att det bara är en månads jobb innan nästa ledighet ...
Frågetecken? Vet fan inte vad jag ska ha på mig på utomhusfesten på lördag. Ska bli regn. Hm, inte läge för sjucentimetrarna direkt. Snyggklänning och dunjacka?

måndag, juli 27, 2009

Semester dag 26-29

När? Fredag till måndag.
Var? Helsingborg, med en avstickare till Köpenhamn.
Hur? Kort semester. På hotell.
Socialt? Jovars. Började med countryfest hos lillbrorsan och M, på innergården. Höbalar och burgare. Fick en liten föraning om hur det vita bröllopet i september kommer att bli ... Och roligt att träffa dom där galna brorsakompisarna som jag inte träffat på hundra år. Köpenhamn på lördag dag. Kvällen tillbringades i glada vänners lag på den årliga sommarmiddagen. På söndagen åts det lunch med tre fina tjejer, varav två är kompisar från förr, den tredje en charmerande treåring. Familjemiddag på kvällen som avslutades med barhäng med brorsan och M.
Vad hände mer? Blev lite lycklig när jag kom till klänningshimlen på COS i Köpenhamn. (Varför inte COS i Sthlm?) Trodde jag skulle loppisfynda också. Det gjorde jag inte. I går badade jag fötterna på ett väldigt blåsigt Tropical beach.
Vädret: Rätt kasst faktiskt. Regn, inte så varmt. Blåsigt, blåsigt. Börjar ge upp sommaren nu.
Bästa komplimangen: "Jaja, det är du som är Lasses lillasyster. Kul att träffas." Moahaha!
Helgens förvirring: Jaha, ni har tänkt att jag ska komma på del ett av bröllopet? Som är redan om knappt två veckor. Hm, kunde ni ha kläckt ur er det tidigare? Nähä, ni tyckte att jag redan var bjuden ...




fredag, juli 24, 2009

Kära Helsingborg!


Bara så du vet: jag förväntar mig det här. Minst.

torsdag, juli 23, 2009

Semester dag 25


Dagens outfit: Röda Hasbeensen plus två armband. (Nej, det är inte massa flummiga affirmationer på den där plattan, det är en inköpslista.)
Dagens väder: Mulet. Kvavt. Borde ha åskat för längesen.
Dagens promenad: Kvarnen-Observatorielunden-centralen. Skanstull-kvarnen via diverse gator i Sofo.
Dagens löfte: Eller egentligen tisdagens. Inget godis. Går bra.
Dagens trevliga: Lunch med fina K i Observatorielunden. Mycket mer än det har jag väl inte lyckats åstadkomma i dag.
Dagens goda gärning: Blodgivning på Södertappen. Kan rekommendera undersköterskan Magnus. Han lyckades med vad nästan ingen annan där lyckats med - att hitta ett perfekt kärl.
Dagens fråga: Vad ska packas ner i Skåneväskan? Hur ska vädret bli?
Dagens kontakt: En oväntad sån. Roligt.

onsdag, juli 22, 2009

Semester dag 24


Dagens aktivitet: Kolla Twilight (ja, Edward är snygg), återvinna miljoner kartonger, fika med JoL, presentköp, middag med C.
Dagens promenad: Kvarnen-Mariatorget-Skanstull-Nytorget-kvarnen.
Dagens kändisar: Martin Stenmarck i rosa tröja på Mariatorget. (Ja, han är snygg. Faktiskt.) Anna Järvinen på Sofo. Hon var lång. Och snygg.
Dagens jag mötte förr i tiden: På Rival satt jag bredvid min gamla grundskoleklasskompis storasyster (tillika min hemkunskapsfrökens dotter). Gav mig inte tillkänna.
Dagens trevliga: Fikat. Och middagen + ölen på Boule & Berså. Hela dan egentligen.
Dagens trötta: Jag. Undrar om det är fullmåne? Sov väldigt dåligt i natt.

tisdag, juli 21, 2009

Konsumentupplysning

Kan tipsa om Whyreds outlet på Drottninggatan 94. Finfina grejer till bra pris. Särskilt intressant om man är kille, fanns mycket snyggt.

Semester dag 23


Dagens väder: Ok. Soligt. Inte jättevarmt.
Dagens motion: Kvarnen-holmen-city-söder. I Hasbeensen. (Helt konstigt att dom är så sköna att gå i.)
Dagens överraskning: Hypnotisören i posthögen på jobbet. Thanks, M!
Dagens film: Whatever Works. Hm, inte helt övertygad. Blev sjukt irriterad på Boris Yellnikoff.
Dagens irritation: (Ja, förutom Boris då.) Alla turister som rör sig i city. Man blir ju galen.
Dagens irritation 2: Skulle få trevligaste fikan på PUB. Trodde jag. En skrikande unge, som verkligen aldrig slutade, fick mig att fika klart snabbt snabbt.
Dagens låt: Maxwell. Love You. Skithögt, så man slipper höra turisterna ...
Dagens inköp: Åkte till stora varuhuset för att köpa en matta till landet. Den jag spetsat in mig på fanns inte. Och verkar inte finnas nånstans i hela Sverige. Då kan man ju undra varför den fortfarande finns på nätet. Va? Köpte nytt soffbord istället. Och två toalettborstar.
Dagens planering: Verkar som L och jag (och förhoppningvis C) får till en fikadejt i Hbg i helgen. Vore väldigt kul. L och jag har inte setts på hundra år.

måndag, juli 20, 2009

Semester dag 22 (fan, snart är det dag 35 ...)


Dagens väder: Landet: Regn. Mulet. Inte så varmt. Stan: Ganska soligt. Rätt så varmt.
Dagens aktivitet: Dammsuga, packa, diska, köra bilen till Sthlm. Hemma: tvätta stora högen. Fattar inte att det blir så mycket tvätt, vi går ju omkring i samma kläder alternativt badkläder varenda dag. Very odd.
Dagens lunch: I Forum Nacka. Britney var inte där.
Dagens aktivitet 2: Vinylletande på Små smulor i Gröndal. Jag köpte en Tingsek-cd och en Paul Auster-bok. Planlöst strosande på Hornsgatan. Oplanerat köp på Filippa K. (Eller egentligen helt planerat, har väntat ut en grej där hela våren. Nu var det halva priset, så jag slog till.)
Dagens film: På The Proposal i Sickla med C. Trevligt. Inte bästa filmen nånsin, men perfekt för en måndagkväll. Och i väskan ligger Twilight som C lånade ut. Ska kollas i morgon!Funderar också på nya HP och nya Allen. Borde hinnas med innan fredag.
Dagens motion: Rätt lång promenad. Plus en cykeltur.

söndag, juli 19, 2009

Semester dag 21

Dagens väder: Regn. Moln. Svalt.
Dagens aktivitet: Avfrostning av frys. Tur till Norrtälje. The Big Love. Två x film: Alfie (Jude Law!) och Sanningen om katter och hundar. PO i Sommar. Hann bara lyssna första halvtimmen. Tar resten på kvällsreprisen. Grillning av en och annan köttbit, sparris och halloumi. (Sjukt gott.)
Dagens fråga: När ska jag åka tillbaka till stan?
Dagens fråga 2: Vad ska packas ner och tas hem? Vad behöver jag på Helsingborgssemestern senare i veckan?
Dagens jobbiga: Ett stort myggbett mitt i pannan får mig att se rätt mysko ut. Hoppas det försvinner lagom tills jag ska visa mig bland folk igen.
Dagens inbjudan: Countryfest på Prästgatan på fredag. Klädsel: Jeans. Alltså det är nåt med brorsans soon to be wife, hon har temaklädsel på allting. Kan vi inte bara ses och äta burgare och dricka öl, typ? Men kul ska det bli.
Dagens djur: En koltrast som for rakt in i fönstret. Den dog inte som tur var. Det var andra fågeln den här veckan som kör huvudet i fönstret. Och så skogssnigeln utanför dörren förstås. De två senaste dagarna har det bara varit en, undrar om grannvalpen har massakrerat den andra.
Dagens motto: Loosen up, Lasse. (Nej, jag vet, jag heter inte Lasse, men det är ju så bra! Och om man undrar så kommer det från Lasse Winnerbäcks Sommar förra året. Finns i arkivet. Man behöver bara lyssna några minuter innan första loosen up-et kommer.)
Dagens roliga: Var tvungen att twittra om detta också. Felstavning kan vara roligt.

lördag, juli 18, 2009

Semester dag 20

Dagens väder: Sol.
Dagens diagnos: Pigg.
Dagens bästa: Frukosten ute. Grannarna borta. Alldeles tyst förutom lite fågelsång.
Dagens aktivitet: Trimning av yviga tomten. Blev mycket svettig. Dammsugning. Blev mycket svettig. Sommar i stekande sol. Fick nästan tårar i ögonen. (Eller så var det svett.) Snabbt ner till bryggan för ett avsvalkande dopp. Häng nån timme. Massa folk där. Massa båtar ute i fjärden. Och nästan tjugo grader i vattnet.
Dagens djur: Minken i båtviken. Den var plötsligt överallt. Och ruskigt nära mina fötter. Då blev jag skraj.
Dagens läsning: Omläsning av Carina Rydbergs Den högsta kasten. Och jag kan bara hålla med JoL. Det är nåt som känns väldigt jobbigt och väldigt sorgligt med hela boken. Plus att jag kan bli rätt irriterad på att hon dramatiserar allting, gör allting så himla stort.
Dagens tips: Loppistips i Östergötland. Måste se till att passera nån på vägen till eller från Skåne. Tack, Emma! (Tips till alla andra, kolla in Emmas blogg, så fin!)
Dagens insikt: Inte så många dagar kvar härute. Till stan tisdag, till Helsingborg fredag, tillbaka här tisdag veckan efter, hem lördag. Alltså bara sex och en halv dag. Panik!
Dagens festliga: Undrar vad som fick Britney att åka till Forum Nacka och shoppa.

fredag, juli 17, 2009

Semester dag 19


Dagens väder: Strålande sol. I dag igen. Blåst.
Dagens aktivitet: Morgondopp. Frukost. Ner till bryggan. Leta efter lä. Bada. Läsa Sommarljus, och sen kommer natten. Småprata med grannarna. Leka med lilla valpen. Bada lite till. Fika.
Dagens diagnos: Solbränd och jäkligt allergisk, fast jag fattar inte riktigt mot vad.
Dagens läsning: Ett av vårens manus. Så himla bra. Helt galet och opolerat. Ska bli väldigt kul att ge ut!
Dagens jobbiga: Fasen vad myggbetten kliar. Värst det på knölen vid ankeln och det i höger handflata. Fattar inte varför just jag är måltavla för varenda mygga. (Och nu plötsligt inser jag, de där myggbetten kan ha nåt med allergin att göra. Har varit så förut.)
Dagens inköp: Hoppla, råkade visst spontanköpa en finfin sak.
Dagens samtal: Pratade med mamman. Hon lät nästan lite pigg. Och var dessutom ganska pratsam.
Dagens middag: Grillad lammrostbiff med rostad potatis och sparris.

torsdag, juli 16, 2009

Kan meddela

att det blev en mycket rask promenad till Räfsnäs och tillbaka. Man nästan flyger fram i de där Sauconysarna. Mötte inte en kotte på vägen, undrar vad alla människor gör klockan åtta på kvällen. Kollar på Ernst eller? Hoppas inte.

Semester dag 18


Dagens väder: Sol och varmt, lagom med blåst.
Dagens aktivitet: Bok och iPod i solen, sen i skuggan. Brödbak. Sommar med Ann Heberlein. Så utlämnande och fint. Sen svisch ner till bryggan. Dopp i sextongradigt vatten. Men på land var det varmt och skönt. Grannens lagottovalp Ebba hängde också där. Hon slickade min blöta baddräktsrumpa väldigt frenetiskt. Sen blev hon sugen på att tugga upp den blöta baddräkten. När hon inte fick det övergick hon till att slicka benen.
Dagens branschnyhet: Hoppla, det här var ju inte så bra.
Dagens gud vad jag redan är trött på det här-nyhet: Väldigt mycket prat om svininfluensan, om vaccinet, om vem som ska betala, om det verkligen är så att man kan dö, bla, bla, bla.
Dagens läsning: Sista delen i Swedenmark/Wennström-trilogin. Blev rätt irriterad på slutet. Läste lite i Sista boken från Finistère på bryggan, blir lite irrad även på fina Bodil. Hon gnäller och gnäller. Då kollade jag i nya Elle i stället och kände mig sjukt oglammig, tjock och gammal. Well, det går säkert över, jag är ju solbränd i alla fall. På ett helt omodernt vis.
Dagens familjestatus: Mamman hemma från sjukhuset. Förhoppningsvis slipper hon komma tillbaka dit på ett tag.
Dagens middag: Börjar jag bli en gnutta trött på grillat? Längtar mest efter en god fisk, typ. .
Dagens motion: Har varit väl seg de senaste dagarna. Borde verkligen ut och promenera efter maten!

onsdag, juli 15, 2009

Semester dag 17



Dagens väder: Sol! Varmt! Redan klockan åtta i morse!
Dagens grattis: Lilla A i Hbg fyller tre!
Dagens aktivitet: Snabbt packa matsäcken, badkläderna, solskyddet, handdukarna. Snabbt cykla ner till båten. Snabbt ut och paxa Örskär - bästa stället för sol och bad. Men där var redan paxat. Åkte vidare till ön utanför. Gick nästan lika bra. Minus bad. Men badade gjorde jag från bryggan hemma. I dag hela sjutton grader! Sen besök.
Dagens djur: En jävla massa kanadagäss på ön. Här miljoner mygg.
Dagens middag: Entrecote. Mycket god. Snart hallon/blåbärssmulpaj.
Dagens läsning: Karolina Ramqvists Flickvännen. Läste den i ett svep. Gillade mycket. Fortsätter nu på Swedenmarks/Wennströms trilogi.
Dagens familjestatus: Okej.
Dagens musik: Borde bli Maxwells nya, va?

tisdag, juli 14, 2009

Semester dag 15+16



Två dagar på ett bräde.
Gårdagens aktivitet: Besök av lilla bokcirkeln, Y och J. Vi hade läst Elsie Johanssons Sin ensamma kropp. Innan dess bad i 14 grader. Till efterrätt: hallon- och blåbärssmulpaj. Blåbären plockade på tomten.
Gårdagens never ending story: Grillningen av kycklingspetten. Fem minuter på varje sida, jo, tjena. Men gott blev det. Till slut.
Dagens väder: Soligt och varmt. Med en och annan skur. Sägs bli fint i morgon. Då är det hallå bryggan!
Dagens lyxfika: Först frukost, sen J:s fantastiska muffins med snyggströssel från Dean & Deluca.
Dagens utflykt: Norrtälje. J blev positivt överraskad av att det fanns mer än en pressbyrå.
Dagens lunch plus lyxfika 2: Med J & J på En liten smula. Så gott! Och så trevligt att springa på J!
Dagens läsning: Fick låna Den högsta kasten av J. Måste läsa om. Var dessutom på bibblan och lånade bland annat Karolina Ramqvists Flickvännen och Ewa Swedenmarks & Annica Wennströms trilogi från Östersund.
Dagens promenad: Var tvungen att promenera bort åtminstone några kalorier. Gick en helt annan sväng än vanligt. Bra med omväxling. Typ.
Dagens löfte: Nu är det slutfikat på ett bra tag. Så det så.

söndag, juli 12, 2009

Havsörn siktad utanför Lidö i dag

Semester dag 14



Dagens väder: Minsann om det inte var lite varmt och soligt i dag! Och lite molnigt och väldigt blåsigt. Men frukost ute! Tack för det.
Dagens aktivitet: Gräsklippning (kan också delvis kallas mossklippning), läsa Trading Up (får mig bara att vilja åka till N.Y.), lösa korsord, rensa lite (mycket lite) i rabatten, bada - i dag 14 grader. Inte många knop, men skönt.
Dagens tröttsamma: Men gud vad alla tjatar om Google.
Dagens goda: Middagen - grillad rostbiff.
Dagens djur: Spindlar. Och skogssniglar. Varje kväll ligger det två kolsvarta skogssniglar utanför ingången på baksidan av huset. Precis varenda kväll. Undrar om dom stämmer möte där?
Dagens lapp: Inköpslista till morgondagen. Då kommer två fina brudar på besök - lilla bokcirkeln.
Dagens familjestatus: Mamman aningen bättre. Tror vi.

lördag, juli 11, 2009

P. S. Veckans album

Wilco. Skitbra helt enkelt.

Semester dag 13



Dagens väder: Sol! Lite blåst. Halvvarmt.
Dagens aktivitet: Dagstur till Åland. Mycket blåsigt på havet, som synes.
Dagens läsning: Ett manus. Plus Candace Bushnells Trading Up. Mycket Hamptons där. Och N.Y. såklart. Jobbigt.
Dagens promenad: Till och från Ica Gräddö. Sådär 23 minuter i varje riktning. På raska fötter, såklart!
Dagens bragdmedalj: Sen var jag lagom upplagd för ett bad. Men att det bara var 12,5 grader blev jag upplyst om efter doppet. Fast som vanligt väldigt skönt efteråt.
Dagens odjur: Fästingen som satt på mitt ben. Isch!
Dagens obegripliga: Shuffle-rösten som försöker säga "Anna Järvinen, Man var bland molnen". Roligt.

fredag, juli 10, 2009

Semester dag 12

Dagens väder: Lite höstfeeling. Väldigt blåsigt, regn då och då, sol då och då. Inte alls varmt.
Dagens aktivitet: Norrtälje, Gummicentralen för byte av mc-däck (klart om tre timmar, varsågod att slå ihjäl massa tid i lilla stan), lunch på Ett glas, 2 x pocketinköp, lite gågator, en Fugaskål och ett litet plastfat på dyra antikaffären, godkaffe med hallongrotta på En liten smula, Flygfyren, baka sockerkaka med blåbär och jordgubbar, läsa Väninnan.
Dagens musik på oranga vinylspelaren: Elton John Greatest Hits. Tjugo spänn på antiken. Nu Rod Stewart. Tjugo spänn på antiken.
Dagens musik på iPoden: Deportees + LeMarc live.
Dagens ord: Pyramidalt.
Dagens middag: Gårdagens ost. Fortfarande god.
Dagens familjestatus: Mamman något bättre.
Dagens drink: Vodka Russian med jordgubbar från torget. Femton spänn litern. Förra veckan kostade de elva.


torsdag, juli 09, 2009

Semester dag 11

Dagens väder: Regn. Hela natten och nästintill hela dagen. Klafs, klafs låter det när man går ut. Dagens aktivitet: Bilen skulle på verkstad i Norrtälje 09:00. I lånebilen for vi sen i ösregnet norrut till Älmsta och Grisslehamn. Fika i Grisslehamn, tillbaka via Väddö gårdsmejeri, där vi köpte goda ostar.
Dagens intressanta ställe: Bilprovningen. Efterkontroll. Vi snackar manlig miljö. Och jag stod mest och var imponerad över alla fiffiga lyftanordningar och sånt. (Om inte bt:n hade strejkat hade det funnits en fin bild här.)
Dagens läsning: Massa bloggar, lite bok, några tidningar. Hittade några bostadsbilagor från 2004 i vedkorgen. Vad billigt det var då! Villa, 260 kvadrat i Saltis - jomenvisst, vi slår till! Kostar ju nästan ingenting.
Dagens lunch: Sill och potatis. Gott.
Dagens middag: Ost. Gott.
Dagens telefonsamtal: 1. Mamman på sjukhuset 2. Lillbrorsan i affären 3. Pappan hemma på Tågagatan. Mamman mycket sjuk, lillbrorsan mycket trött och lite arg, pappan trött, men vid hyfsat mod. Och jag är väl mittemellan där nånstans. Kan inte sluta tänka på hur det var förra gången.

onsdag, juli 08, 2009

Semester dag 10

Dagens promenad: Kvarnen-Fleminggatan. Fleminggatan via Drottninggatan till Gamla stan.
Dagens väder: Som det verkar vara varje dag nu: först sol och varmt och fint. Sen regn. Mycket regn.
Dagens aktivitet: Knådning hos kiropraktorn. Upphämtning av bok på jobbet. Lunch på Kladdkakan. Intressant att äta på samma ställe, dessutom samma sak, som ofta händer när jag jobbar. Nu alldeles själv bland massa turister. Sen klipp på Ändra. Och jo, lite ändrad blev den lilla frisyren.
Dagens resa: Från Gamla stan till Räfsnäs.
Dagens middag: Hemmahamburgare från grillen. Gött.
Dagens jobb: Lite Kalle Skavank-pyssel.
Dagens tråkiga: Mamman på sjukhus. Igen. Och plötsligt kastades vi tillbaka till sommaren 2004. Den var hemsk.

tisdag, juli 07, 2009

Semester dag 9

Dagens väder: Men nu är det väl dags för lite sommar igen? Det började så bra i dag, men sen kom skyfallen, och nu känns det nästan som höst. Blä.
Dagens aktivitet: Lite jobb på förmiddagen. Med en väldigt semestrig hjärna. Sen promenad till city. Fika med författare vars bok vi ger ut nästa sommar. Och efter det, träff med L. på Kulturhuset. 19.00 Joyce Carol Oates.
Dagens kändisspotting: Som värsta chocken att befinna sig i stan. Folk överallt liksom. På pizzeria Oliven satt en mycket skäggig David Batra med Johan Glans. I Brunogallerian sågs übercoola Neneh Cherry. På Kulturhuset: Kristina Lugn. Och så JOC då. En rätt tuff, om än mycket liten och smal, kvinna.
Dagens coola kvinnor: Förutom JCO, som var mycket mer sympatisk och rolig än jag hade trott, Nour El-Refai, vars Sommar var riktigt bra. Lyssna!

måndag, juli 06, 2009

Semester dag 8

Dagens väder: Rätt svalt. Först lite sol, sen lite moln. Varmare på landet än i stan.
Dagens aktivitet: Ställa i ordning vardagsrummet. Och beundra fina, vita väggen. När det var klart in till stan, lämnade tillbaka stora, svarta hunden och satte igång tvättmaskinen.
Dagens läsning: Snart klar med Elsie Johanssons Sin ensamma kropp. I like.
Dagens i dag är jag extra nöjd med: Att ha fått en dusch.
Dagens fråga: Vad blir det till middag? Kanske blir det ett lammspett från Amidas?
Dagens accessoar: Mavala La Paz.

söndag, juli 05, 2009

Semester dag 7

I morgon får man se före och efter. Dagen har mest gått åt till att måla. Och till att undra om färgen skulle räcka. Det gjorde den. På håret. Sådär irriterande, att man ändå måste spara en halv deciliter, just in case ... Men snyggt blev det. Stor skillnad. Furupanel bort, vit vägg fram.

lördag, juli 04, 2009

Semester dag 6


Dagens väder: Sådär. Först sol och halvvarmt. Sen regn och halvvarmt. Senare ösregn. Just nu uppehåll.
Dagens aktivitet: Hamnfest i Räfsnäs. Inte mycket att hänga i granen, men en liten, portabel vinylspelare fyndades på loppisens gratishylla. Och äntligen kan de där hundra vinylskivorna som inköptes förra året spelas härute!
Dagens kändisspotting: På loppisen vid Vreta sågs Katerina Janouch med man och kids. Hon köpte glass, han gick runt bland loppisborden. Blev lite imponerad av att han luktade så gott. (Han stod väldigt nära vid ett tillfälle, då la jag märke till goda doften. När man hänger på landet brukar man inte dofta annat än hav och sol.)
Dagens lunch: På Kontrast, före detta Bergstugan, i Norrtälje. Finfin utsikt, väldigt god mat.
Dagens radio: I går kväll lyssnade jag på Cecilia Frodes Sommar. Det var väldigt bra. I dag lyssnade jag på Malin Åkerman på SR:s webb. Det var inte så bra, eller så var det bara jag som blev lite galen på hennes svenskamerikanska uttal. Snart är det Lena Ph i repris, vet inte om jag vill.
Dagens läsning: Det är nåt lite svårt med No Country, kanske ska ta Elsie emellan?
Dagens middag: Eftersom lunchen var som middag, blev det lunch till kvällsmat. Jordgubbar och äpplen med yoghurt. Till det macka med keso och skivade jordgubbar. Topp!

Mitt sommarlov (ja, det regnar, då gör man sånt här)


Vad ska du göra i sommar? Vara ledig fem veckor. En har redan gått. Mesta delen av tiden tillbringas i sportstugan i Räfsnäs längst ut på Rådmansö. Ett par dagar spenderas i stan. I slutet av juli fyra dagar i Helsingborg. Sommarens husprojekt är litet: måla furupanelväggen i storstugan.
Sommarens plagg? En sval, snygg klänning.
Alltid i väskan? Oj, massor. Mobil, plånbok, lilla sminkväskan, hårborste, iPod, nycklar, tuggummi, läkerol, näsdukar, nässpray ...
Sommar för dig? Inga tider att passa, sova så länge man bara kan, bada, ligga på bryggan, läsa bok en hel dag utan att nån undrar varför, laga mat, baka sockerkaka, få roligt besök, dricka vin.
Restips i sommar? Nånstans i Sverige. Finns massa fina ställen.
Hur varmt måste det vara i vattnet för att du ska bada? Femton, typ. Men helst tjugo, då börjar det bli skönt.
Vilken bok skulle du vilja rekommendera folk att läsa i sommar? Vägen av Cormac McCarthy. Kanske inte den typiska sommarläsningen, men sjukt bra.
Bästa sommartipset? Bada, ät god mat, läs en bra bok och njut!

fredag, juli 03, 2009

Semester dag 5


Dagens väder: Vaknade till tidigt, då strålande sol. Nästa gång jag slog upp ögonen var det av fullkomligt hällregn. Sen blev det varmt igen och uppehåll. Nu regn.
Dagens djur: Bortsett från hunden då alltså, en groda. Som nästan skrämde livet ur mig när jag satt ute och åt frukost. (Ja, jag är sjukt lättskrämd.)
Dagens aktivitet: Tur till Norrtälje. Köpte vit färg, golvpapp, penslar. (Så fort hunden har lämnat på söndag ska jag börja måla. Snyggt kommer det att bli!) Efter många om och med ett parasoll, med fot. Fikade gjorde vi också, såklart. På En liten smula. Borde också rensat hängrännorna, men så långt kom vi inte i dag. Men jag köpte massa blommor till altanen. Alltid nåt.
Dagens läsning: Omläsning av ett manus. Utspelar sig i myggtäta Soppero. Träffar trevliga författaren på tisdag eftermiddag. Och så har jag börjat på lånade No Country for Old Men.
Dagens roliga: Spekulationerna på bokhora om Lars Kepler.
Dagens jag fattar fan inte hur det funkar: Den där rösten i min lilla lilla iPod shuffle som berättar vilken låt det är. Hur kan han prata svenska?
Dagens middag: Hängmörad biff Med matvetesallad innehållande rucola och grillad halloumi. Gött. Och vin, såklart. Men det får man ju nästan varje dag när det är semester.

Kan bara tillägga

att på nätet kostade boken exakt etthundra kronor mindre. Inklusive frakt.

torsdag, juli 02, 2009

Semester dag 4

Dagen i bilder: Saltsjöqvarn. Snart är den klar! En ful bil med rolig nummerskylt. Katarinavägen, såklart. Blomsterkiosken på Karlavägen/Engelbrektsgatan. Den har semesterstängt, men skickar med ett ord på vägen.




Dagens varma: Har varit sjukt varmt i dag. Vaknade upp efter ganska få timmars sömn hemma i stan.
Dagens to do: Solskyddsfaktorinköp. Släng de gamla, som uppenbart inte gör nån nytta.
Dagens obehagliga upptäckt: Min brända rygg full av små små blåsor. Isch. Nu har dom dock lagt sig och istället förvandlats till krulliga skinnflagor. Jamen äckligt.
Dagens obehagliga upptäckt 2: Skulle köpa Sommarljus, och sen kommer natten på Aka City. Och svimmade nästan. 299 kronor! Tjena. Blir nog ett nätköp, va?
Dagens sköna: Dubbeldoppet när jag var tillbaka på landet. 20 grader! Händer inte varje år här i iskalla Lidöfjärden.
Och så dagens mest obegripliga: Kanske har jag för mycket av semesterhjärnan påkopplad och för lite av jobbditon, men jag fattar inte vitsen med Bokias nya expressbutik i PK-huset. Sortimentet var som ett skämt ungefär. Liten butik där halva ytan upptas av pappersvaror. Och sen pockettoppen, några engelska storsäljare, några inbundna hittar. Och så inte mer.

onsdag, juli 01, 2009

Semester dag 3

Dagens väder: Molnigt.
Dagens diagnos: Rastlös.
Dagens aktivitet: Tur till stan. Stockholm alltså. Brukar bli så i början av semestern, jag får krupp och måste åka hem. Räknar med att allt är bra i morgon igen.
Dagens bussresa: Åkte för första gången buss ända från Räfsnäs. Tog ett tag, men jag fick se ställen på Rådmansö som jag inte ens visste fanns.
Dagens det här ser man inte på landet: Larz-Kristerz turnébuss på Valhallavägen. (Apropå dom, så var hon den där dansbandstävlingsjurymedlemmen med stora krullet på Boule & Berså senast vi var där. Alla hade typ sneakers/tofflor, alltså träskor/sandaler, hon hade Uggs. Kanske var kall om fötterna.)
Dagens folksamling: City.
Dagens fika: På PUB:s toppenfik vid Kungsgatan. Supergod macka.
Dagens kap: Pour-klänningen som jag spanat på ett tag. Nu till halva priset. Perfekt! (The Casbah, på PUB, plan 2, är toppen!)
Dagens tysta: Hemma. Så skönt!