lördag, februari 28, 2009

The klänningsaddict strikes again


Dagens morgonbestyr: Vaknade lite väl tidigt för att det skulle kännas okej. Men fördelen med det var väl att jag hann pyssla med ett och annat innan jag lämnade hemmet.
Dagens kalla: Mina öron, efter promenaden från Saltsjöqvarn till Götgatan.
Dagens dejt: Med Carmex-expressen, aka JoL, vid Skrapan. Först lunch på SoFo. Promenad till Wardrobe. Jag var bara tvungen att prova den där spexiga Nansoklänningen som jag funderat på ett tag. Som var riktigt snygg. (Även om vissa nog kommer att tycka: Hideous.) Alldeles för dyr, men jag får väl snåla resten av månaden. Sen en fika förstås.
Dagens planering: Författaren och jag pratade lite om bok fyra. Och fem. Kommer att bli hur bra som helst.
Dagens insats: Så nöjd att jag tog itu med allt det där dammet som låg ovanpå badrumsskåpen. Vadå, hur jobbigt kan det vara? Jo, det är jobbigt eftersom man inte når att damma där om man inte först plockar upp stegen från källaren. Och så lite garderobsrensning dessutom.
Dagens läsning: Två helbra manus. Känns som jag anar en ny trend ...
Dagens tv: Mellon. Hittills tre skitlåtar. Och det verkar bara bli värre. Ja, där kom en till. Nästa på tur är Thorleifs. Herregud. Sweet Kissing In the Moonlight. Jag dör. (Fast festligt att Petra Mede kallar dem Torr-Leifs.) Mitt enda hopp står till Sarah Dawn Finer. Hon kan ju åtminstone sjunga.
UPDATE: Ursäkta, lärde vi inte oss ett enda dugg när vi skickade Loa Falkman till en mellofinal? Nä, uppenbarligen inte. Ge Darin en plats i Globen istället.

fredag, februari 27, 2009

Olle, Olle


Dagens dåliga: Har sovit sådär fyra timmar i natt. Dåligt. Jag måste få sju-åtta, annars funkar jag inte. Har ändå gått hyfsat. Men nu börjar det bli jobbigt.
Dagen bra: Ja, just det. Har ändå fått gjort en del bra. Det jag inte gjort är hemsläpat. Typ fem manus. Som jag vill läsa å det snaraste. Till exempel i morgon.
Dagens mission: Lunchen och mer därtill gick åt till att hitta datorfodral. Gick dåligt. Verkar som om dom som säljer sånt inte riktigt hängt med i utvecklingen. Varför finns det bara fodral för stora datorer när folk har små?
Dagens komplimang (?): Jag är en flitig kommentator. Jaja, man får väl nöja sig.
(Går)dagens förolämpning: "Du är som Lillbabs." Den är jag mycket missnöjd med. Och det har jag också talat om för den som sa det. I dag förnekade han att det var så han menade. Spelar roll. Sånt där minns jag, tro inget annat. (Om nån undrar så handlar allting om mina sjucentimeters. Som om jag brukar gå i såna. Jag håller ju på att bli vuxen, for god's sake. Och Lillbabs går väl i tolvcentimeters, sju måste vara som platt för henne.)
Dagens amen, jag är inte med: Han som bara reste sig upp och gick.
Dagens märkligaste: Kollegan som verkade ha missat hela Abba-grejen. Hur gick det till?
Dagens sadness: Olle Ljungström-dokumentären. Känns nästan som i går som vi hängde på samma ställen. Då han verkligen var coolaste, snygga snubben. Och så inser man att nä, men det måste väl ändå har varit 1993 ... (Eller kanske -92, då när P och jag hängde med Nöjesguiden-filmsnubbarna. Jeez, vi var ju bara barn då.) Och jag blir bara helt tårögd av den här filmen.
Dagens chock: När jag pratar med sambon i telefon. Han är på landet med delad vårdnad-hunden. Och utbrister plötsligt: "Men gud, det kommer en bil!" Fast det var en människa med ficklampa. Piuh, en bil på den där lilla vägen, det händer nästan inte så här års.

torsdag, februari 26, 2009

Ful, fulare, förläggare

Men allvarligt. Varför kom jag på den dåliga idén att gå och prova några vita klänningar i dag? Visst, jag hittade den som jag sett på nätet. Den var snygg i modellen, men i otäckt tyg. En annan var supersnygg. På galgen. På mig ... meh fult eller? Vitt på vitt, liksom. Nä, jag får nog vänta till typ augusti med att köpa den där klänningen. Då måste jag väl i alla fall vara en gnutta solbränd.

Och det är synd att man måste ha vita pjuck också. Har hittat snyggaste skorna på Whyred.

31 frågor

1. Stänger du av mobilen när du sover? Nix, fast den ligger i väskan för att inte glömmas kommande morgon.
2. Vem såg dig senast naken? Sambon, I suppose.
3. Hur såg du ut på högstadiet? Bortsett från det snygga randiga håret som jag hade ett kort tag i nian ... minns inte alls. Några jeans och nån tröja kanske.
4. Hur kommer du se ut om tjugo år? Som nu, inbillar jag mig. Kommer i alla fall att lukta gott.
5. Hur var du på dagis? Gick inte på dagis. Hos dagmamman var jag säkert väldigt snäll.
6. Hur är du att ha som arbetskamrat? Rolig, hoppas jag.
7. Har du celluliter? Säkert.
8. Biter du på naglarna? Nej.
9. Har du något handikapp? Tror jag inte.
10. Är du rädd för att få hängbröst? Nej.
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Gud finns inte, såvitt jag vet.
12. Svär du? Jajamen.
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Träffar aldrig såna nuförtiden. Var taskig mot ett Jehovas en gång för länge sen.
14. Hur homo är du på en skala 1-10? Inte särskilt, 1 kanske.
15. Tror du på utomjordingar? Nej.
16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? Jag skulle förgås av tristess, men kanske pasta. Om man får variera lite.
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Musslor. Då kanske jag dör.
18. Har du blivit arresterad? Nej. (Förresten finns det inget ord i den svenska polisvokabulären som heter så. Det heter anhållen. (Jamen sånt vet man om man jobbar med ord.))
19. Ljuger du? Inte så ofta.
20. Har du kysst en polis? Inte vad jag vet.
21. Är du rädd för Securitasvakter? Nej. Träffar på såna allt som oftast på holmen.
22. Har du någonting att dölja? Tror jag inte.
23. Vad har du på din nyckelknippa? Husnyckel, tvättstugenyckel, tvättstugebokningsnyckel, landetnyckel och en sån där till kundvagnen-grej.
24. Är du/har du varit gift? Nix.
25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? Nix. Han får väl ta en taxi, herregud.
26. Kan du laga cyklar? Tror jag.
27. Kan du fixa med bilar? Tror jag inte.
28. Brukar du köra om? Absolut.
29. Kan du baka bröd? Absolut.
30. Vet du hur man frostar av en frys? Men självklart.
31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i? Greys förstås.

onsdag, februari 25, 2009

Bra vs mindre bra


Plus
- Först kändes den här dagen sådär. Nu känns det bättre.
- Att jag vann en auktion på Tradera.
- Supersköna massagestolen på Ändra. Huvudmassage och så klipp, förstås.
- Goda kvällsmackan. Tack K.
- Roliga posten från mamman och pappan.
- Om en halvtimme börjar nya säsongen av Greys!

Minus
- Att jag förlorade en auktion på Tradera.
- Att alla mina playlists på Spotify plötsligt var borta. Som tur var kom de tillbaka, efter en timme eller så.
- Skandiabanken som krånglat med certifikats-smset hela dan.
- Att jag missade Frida H i Popcirkus.

tisdag, februari 24, 2009

Fettisdag


Dagens jobb: Bara ett endaste litet möte, fick alltså en massa gjort. Allt på to do-listan bockades av utom en sak. Som klaras av i morgon.
Dagens äntligen: Inte prinsessbröllopet, utan att nya jobbdatorn äntligen installerades. Och jag är nöjd.
Dagens njä: Är lite konfunderad över en sak.
Dagens planering: Fyra medarbetarsamtal bokade. Två luncher med två trevliga kvinnor bokade.
Dagens fettintag: Största semlan jag sett bjöds det på på fikat. Det är ju fet-tisdag, gubevars.
Dagens roliga på jobbet: Vi var några som skrattade högt åt kungahusets eklateringsvideo. Medan andra fick en tår i ögat.
Dagens hygglo: JoL som fått två N.Y.-uppdrag. Som är utförda, och tack vare henne kommer jag att ha mjuka, fina läppar även sen.
Dagens nyhet: Är väl ändå den där förlovningen. Herregud. Hela mediasverige verkar ha gått fullkomligt bananas. Så lär det väl fortsätta ett och ett halvt år till. Och frågan är fortfarande: Har Daniel läppglans?
Dagens bravad: Lyckades ha sjucentimetrarna på mig hela dan. Kändes till slut helt okej, och jag tror inte att det såg alltför konstigt ut.
Dagens planering 2: Är på jakt efter en vit klänning till the wedding. (Nej, inte mitt. Inte Vickans heller.) Iofs är det ingen panik, har sex månader på mig, men det känns inte som att det kommer bli helt enkelt. Vitt är ju liksom inte min grej. Och skorna då, finns det nåt fulare än vita skor?
P. S. Svensk Damtidning - antar att ni har fått svar på frågan nu.

måndag, februari 23, 2009

Se föregående rubrik


Dagens väder: Men gud med snö det var i dag då. Pulsa, pulsa.
Dagens sköna: Knäck och knåd på Västermalms Kiropraktik. Perfekt att börja veckan med.
Dagens lilla, lilla chock: Blev uppringd och utfrågad av Svensk Bokhandel. Klockan nio på morgonen. Om vår crossover-utgivning. Va? sa jag. Vad menar du? Vi kallar det ungdoms-böcker.
Dagens jobb: Maratonledningsgruppsmöte 11-16.15. Piuh. Tur att vi fick lunch.
Dagens planering: Nu börjar det bli fullt i kalendern. Shit.
Dagens roliga: Inbjudan till flotta bröllopet 090909. I Cannes. På värsta vräkiga stället. Cool. Men det där med att man ska ha vita kläder på sig ... nja. Vita skor kommer jag i alla fall inte att ha.
Dagens hej matematik: Sitter vid köksbordet och räknar royalty. Det går rätt bra, men jag undrar om det egentligen är så smart att göra just i detta nu. Känns inte som hjärnan är helt med.
Dagens telefonsamtal: Till Christoffer på Grillska konditoriet.
"Hej, jag heter Cecilia och ringer från Rabén & Sjögren. Jag vill beställa tjugotvå semlor till i morgon. "
"Javisst, det går bra. När vill du hämta dem?"
"Vid ettiden."
"Då ses vi i morgon."
Fika vid stora bordet klockan 14!
Dagens låt: Mando Diao. Dance with Somebody. Det går inte att sitta still.
Dagens tv: Konstigaste programmet måste väl vara Halv åtta hemma hos mig? Fyra pers ska laga mat och bjuda på varandra, hemma. I dag var de i Falun. Maten verkade skitäcklig. Och snubben som de var hemma hos ordvitsade hela tiden. "Det är Kjell som sköter soporna här, han källsorterar." Kul eller? Tur att det snart är Lipstick Jungle. Underhållning på hög nivå. (Enda problemet nu är att jag parallellt kollar på säsong ett och två, på olika kanaler. Inte alls bra. Nu är det en snubbe som har dött i säsong två. Och i ettan är han fortfarande ovetande om fruns otrohet ... Inte konstigt man blir förvirrad.)

söndag, februari 22, 2009

Hej mitt vinterland!


Jag hade nog inbillat mig att det var på väg att bli vår. Det verkar ha varit helt fel. Det har snöat hela dagen och det bara fortsätter. Jaja, bara att bita ihop.

Annars en söndag som tillbringats inomhus. Liggande i soffan. Manusläsning och lite annat. Funderar lite på gårdagskvällens middag (ja, jag är hungrig). På Texas Smokehouse på Humlegårdsgatan. Den var god. Särskilt efterrätten. Och drinkarna som jag trodde skulle intas på lokal, intogs istället i Saltsjöqvarn, framför mellon. Men en gt är ju en gt var den än dricks. Och så lyckades vi också planera en resa. Inte till N. Y., för det kommer vi fyra nog aldrig att få ihop, men väl en helg på Gotland i slutet av april. Kommer att bli toppen.

Strax pannbiff, sen lite jobbprepp inför veckan och sist av allt: Försoning.

lördag, februari 21, 2009

Finlördag

En del av eftermiddagen spenderades på stans finaste bokhandel, Bokslukaren på Mariatorget ,där Martin Widmark läste ur sin bok Ellas café och Jet Set Sweden och Caroline af Ugglas spelade och sjöng. Det var fullt med folk och stämningen var på topp. Sen fika med kollegan J. Vi har alltid massor att prata om.

Sen scanning av Judits Second Hand plus deras Filippa K-secondhandbutik. Hittade finfina FK-toppen för nästan inga pengar alls.

Snart tillbaka till stan. Kött med S & M (som alltså är två kompisar, ingenting annat). Sen kan jag gissa att det blir drinkar på nåt trevligt ställe.

Nu piff och omklädning.

fredag, februari 20, 2009

20 frågor


1. Vad heter du: Dum fråga.
2. Ålder: 38, tro det eller ej. Har känt mig som hundra de senaste dagarna.
3. Yrke: Sen i måndags: publicistisk chef. Men kallar mig nog hellre förläggare. Det är jag också.
4. Bor: Saltsjöqvarn, Nacka.
5. Ett ord på fyra bokstäver: Jaja.
6. Färg: Svart.
7. Klädesplagg: Klänning förstås.
8. Mat: Ge mig nåt gott, jag äter.
9. Sak i badrummet: Tvättmaskin.
10. Plats/stad: Riddarholmen, Stockholm. Det flög en havsörn där i dag, enligt en säker källa.
11. En orsak att vara sen: När man vid sextiden på morgonen stänger av väckarklockan. Mitt nya påhitt.
12. Något man skriker: Men fan åsså! (På skånska.)
13. Film: Into the Wild.
14. Något man dricker: Rooibos Spice.
15. Band: Jag kör mest ensamma tjejer nu.
16. Djur: En söt liten tax. Eller en väluppfostrad Jack R.
17. Gatunamn: Västra Finnbodavägen är fint.
18. Bil: Lillmercan.
19. Sång: Dirty Dancing. Frida Hyvönen.
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Men gissa vad.

Fredag!

Dagens jobb: Första mötet med en i min grupp. (Alltså i den här konstellationen. Vi har träffats förut. Varje dag.) Bra. Känns som att första veckan har gått långt över förväntan. Nu gäller det bara att fortsätta på samma linje.
Dagens roliga överraskning: K och sötaste lilla I kom på besök. Mer sånt, tack.
Dagens meh: Jag tycker att det är taskigt att byta omslag på sjätte boken i en serie. Det är exakt vad ett engelskt förlag gjort på en serie som vi också ger ut. Och vad hade de tänkt att vi ska göra nu?
Dagens roliga: Googlesökningen som blev status på Fb. Det började med att jag var en glad apotekare och slutade med att jag var död.
Dagens roliga 2: Nya bibblan i Högdalen. Som ligger ovanför t-banehallen. Och som öppnar klockan sju på morgonen. Skulle fasen kunna flytta dit bara för det.
Dagens planering: JoL skickade länk på perfekta Umeåhotellet. Nu måste vi väl åka?
Dagens tv: Måste förstås kolla på Jessika i På spåret-finalen.

torsdag, februari 19, 2009

Ont=blä

Dagens onda: Den där gamla nacken har gjort sig påmind. Borde ha fattat redan i går vad som var på gång. Tur att jag har kiropraktortid på måndag morgon. Det brukar göra susen.
Dagens jag står snart inte ut längre: Kylan som aldrig ger med sig. Jag orkar inte längre ha trippla lager kläder på mig.
Dagens lunch: Äntligen fick jag äta lunch med P. Vi har bokat, bokat av, bokat, bokat av ... P gav lunchen betyget: En höjdare.
Dagens jobb: Lite av varje på förmiddagen, hela eftermiddagen Ledarforum, med betoning på medarbetarsamtalet.
Dagens outfit: En lite plågad min och mörkgrått nagellack.
Dagens fråga: Varför är det ingen som svarar på mina mejl? Hämnd, eller?
Dagens fina: Annika Norlins musiksida.
Dagens citat: Patience is like bread, I say. I ran out of that yesterday. Perfekt. (Lemonheads)
Dagens tv: Snart Lyxfällan. Alltid härligt att få känna sig ekonomisk, förnuftig och smart.

onsdag, februari 18, 2009

Onsdagens

Dagens roliga: Har fått mycket bra respons efter gårdagen. Känns fint.
Dagens komplimang: Fina ord från varumärkesdesignern. Jag blev så glad. Kanske för att klockan bara var nio på morgonen. I don't do morgnar och är därför lite extra mjuk och mottaglig.
Dagens lunch: Laxsallad med Y och formgivaren L., som jag inte jobbat med på flera, flera år, men det kändes ändå som i går.
Dagens pyssel: Formulera fyra rader. Trevligt, formellt. Och jag lyckades nog okej.
Dagens kväll: Inflyttningsfest hos Essen i nonstophuset på Kungsgatan. Fin utsikt. God mat, god öl. Trevligt sällskap. Många gubbs, många som såg ut som tonåringar.
Dagens låt: The Greatest. Cat Power. (Om man tänker bort Light My Fire med den där hemska panflöjtsorkestern.)

tisdag, februari 17, 2009

Alla gör det


Jag också. Sjätte bilden i sjätte mappen. En riktig oldie. Mamman, förläggaren och lillbrorsan i Ronneby, sommaren 1976.

Ruby Tuesday

Dagens väder: Det är för kallt! Jag är så trött på den här kylan. Det spelar ingen roll hur mycket jag än pälsar på mig, jag fryser ändå.
Dagens jobb: Några meetings. Många mejl. Premiär för utgivningsgruppsmötet. Det gick bra. De flesta verkade nöjda med upplägget.
Dagens förvirring: Jag har uppenbarligen ingen koll på vad jag håller på med. Har jag verkligen gjort det där eller inte? När då?
Dagens trassel: Eller snarare månadens trassel. Vad är det med omslagen egentligen? Jag har aldrig varit med om sånt krångel hit och dit. Men nu är vi väl ändå klara eller?
Dagens dåliga: Jag måste sluta stressa kollegan. Skärpning, Nilson.
Dagens roliga: Att JoL och jag sen i går planerar nån slags Umeåtripp. Vi ska bara fika, fika och fika.

måndag, februari 16, 2009

Måndagens

Dagens premiär: För första gången i år morgonpromenerade jag till Riddarholmen. Men shit, vad kallt det var!
Dagens roliga: Att nya organisationen sjösattes i dag. Och att jag därmed började mitt nya jobb. Som publicistisk chef för 7-15-utgivningen på nya Rabén & Sjögren. Inte nån enorm förändring, men mer ansvar och fler böcker. Fast viktigt att komma ihåg: Jag fortsätter som förläggare precis som vanligt.
Dagens fråga: Undrar om det är dags för anti-age-kräm för ansiktet snart? sa jag på apoteket. Snälla kollegan sa att det inte behövs än. Undrar om det bara var för att vara just snäll ...
Dagens planer: Middag på lördag på trevligt ställe med S&M. (Kanske Teatergrillen? Tips mottages. Måste vara kött.) Drink efter jobbet på tisdag. Och två trevliga luncher. Och så konferensplanerande, förläggarmötesplanerande och utgivningsgruppsmötesplanerande.
Dagens utlandsplaner: Schemat för Bolognamässan börjar bli rätt fullt. Och det är drygt en månad kvar.
Dagens outfit: Kom plötsligt på den briljanta idén att gå till jobbet i bra promenadskor. Och minsann, promenaden tog lite kortare tid än vanligt. Väl framme kom jag dock på den lite sämre idén att byta till stövlar. Med smala jeansen utanpå. Mycket svårt att få av och på.
Dagens avundsjuka: Två personer jag känner ska inom snar framtid åka till New York. Åh, jag vill också!
Dagens låt: F**k You. Lily Allen.
Dagens nyhet: Förutom allt viktigt som hänt, så outades också tre av de nya stjärnorna på slottet. Ranelid, Bergqvist & Körberg. Undrar vilka kvinnliga deltagare som kommer att medverka. Några som är stentuffa och bra på att avbryta självupptagna gubbs, hoppas jag. Sätter hundra spänn på att Ranelid kommer körande till slottet i sin Jaguar. Med hans eget namn på registreringsskylten. Förstås. Han säger att han har den för att folk ska se om han kör dåligt. Jo, tjena.

söndag, februari 15, 2009

Vecka 7 är nu slut

Och jag har väl haft en rätt tråkig söndag. Handling, läsning, dammsugning, matlagning, lite SATC-filmtittning. Not so very exciting.

Nu funderar jag på eventuell semester i maj. Brukar ju ta en ledig vecka då, och ända tills nyss har jag nog tänkt att färden även detta år skulle gå till New York. Fast plötsligt kändes det som om en solsemester vore så skönt. Kanske Grekland. Men vill jag verkligen charter? Svåra beslut. Ungefär lika svårt som veckans nagellacksfärg. Ska den vara röd, blå, grå eller aubergine? Såna beslut kan ta en hel söndagskväll i anspråk. Inte klokt egentligen.

Fast jag har ätit upp chokladbollarna. Ett mycket enklare beslut.

Sunday Morning

Fast inte mycket till sol. Utanför fönstret är det väldigt grått. Och det ser iskallt ut. Stannar inne ett par timmar till med mitt manus, sen är jag beredd med stormössan och benvärmarna.

Just nu perfekta söndagsunderhållningen: Titiyo sjunger fint i morgonprogrammet, och snart ska de intervjua en före detta munk som hoppade av och nu har fru och två barn. Läste om honom i tidningen nyligen och blev lite nyfiken. Som Törnfåglarna på riktigt.

Sen är ju frågan: Ska jag få en chokladboll eller två till frukost? Ju egentligen helt emot mina frukostprinciper, men why not? Vore gott.

lördag, februari 14, 2009

Alla hjärtans


I dag fick jag godaste frukosten i bästa sällskapet. Med K och P på Bakverket (brunchen inställd pga sjukdom). Så gott och mysigt! Sen liten promenad. Därpå manusläsning och diverse fixande hemma. Och nåt som jag inte gjort de senaste åren: chokladbollsbak. Men bara halv sats. Mår illa ändå.

Nu mellon. Som väl är snäppet bättre än förra veckan, men inte så väldigt festlig ändå. Och vad är det med alla dessa föredettingar? I dag Lili & Sussie. Nästa vecka Micke Rickfors, veckan därpå Susanne Alfvengren. Jag fattar inte. För att inte tala om Heat. Jag har inte sett maken till 80-talsreliker sen jag vet inte när. Plötsligt fick hockeyfrillan och spandexbrallan sin revival. Det har väl ingen längtat efter? Och nu gick dom dessutom till Globenfinalen. Jeez.

Och nej, inte mycket till alla hjärtans-uppvaktning. Förutom det fina från Hbg. Köpte mig några tulpaner.

fredag, februari 13, 2009

Näe


Har väl inte nåt alls att skriva om i dag. Mer än att vi fick sjukt mycket att äta på indienlunchen. Den som inte var jag tog in tandoorikyckling. Och vad får man in då? Jo, en halv kyckling!
Och sen kan berättas att fina mamman och pappan skickat ett alla hjärtans dag-paket som brevbäraren inte fått in i brevfacket, men som låg kvar på bänken i porten klockan tio på kvällen. Att jag haft en trevlig kväll med mina kollegor kanske också bör nämnas. Sen blev det bara knas. Over and out.

torsdag, februari 12, 2009

Kultur!

Dagens jobb: Manusläsning hemma i soffan hela förmiddagen.
Dagens jobb på holmen: Möte plus lite annat. Lite assistans till kollegan. I dag igen.
Dagens snygga: Min nya bärbara jobbdator. Nästan lika snygg som lilla e. Och nästan lika liten. Kan ni skynda er och komma och installera, tack, snälla Service Desk? Jag kommer inte att kunna vänta särskilt många dagar.
Dagens inbjudan: Lördagsbrunch med sköna tjejerna. Och kanske en och annan snubbe.
Dagens trevliga: Före teatern-träff med Y och JoL på NK.
Dagens kultur: Vem är rädd för Virginia Woolf på Stadsteatern. Mycket bra. Teater när den är som bäst. Man kunde knappt andas.

onsdag, februari 11, 2009

Onsdagen då förläggaren fällde en tår


Dagens näh: Kan bara konstatera att Vårdguiden nog hade rätt. "Du kan känna dig trött i ytterligare två till tre veckor." Men skojar ni, jag är abnormt trött. Vaknar ungefär samtidigt som jag brukar anlända till jobbet. Inte bra.
Dagens trevliga: Lunch med branschkollega, ungefär. En mycket bra och på alla sätt klok person. Det var väldigt trevligt. Att jag dessutom blev bjuden var extra bonus, det händer väl aldrig.
Dagens ut ur garderoben: Äntligen är vår nya organisation på plats. Inte några enorma förändringar, men tillräckligt för att jag ska känna att det kommer att bli en spännande och rolig vår.
Dagens goda gärning: Att jag gav bort Harry Potter-hoodien till V. Hon frågade så snällt och då kan man ju inte säga nej. Särskilt inte som den låg hopknölad i ett skåp.
Dagens tårar: Och apropå Harry. Bläddrade i senaste numret av Svensk Bokhandel. Och fick plötsligt syn på världens sorgligaste bild: makulering av senaste Harryboken. Överst i högen av kasserade böcker, ett hopknycklat, halvt demolerat Harry Potter och Dödsrelikerna-omslag. Då började förläggaren gråta.
Dagens trevliga 2: Öl på Bar Rouge med författaren P och kollegan Y. De hade slagit vad om nåt, ingen verkar längre minnas vad det egentligen var. Y hade i alla fall förlorat vadet och skulle bjuda P på öl. Hur jag kom in i bilden - och dessutom fick stå för notan - vet jag inte riktigt ...
Dagens, eller snarare kvällens fråga: Undrar var jag la de där teaterbiljetterna till i morgon.

tisdag, februari 10, 2009

Tråkig tisdag? Nej, rolig tisdag!


Dagens tråkiga: Tisdagar är ju per definition skitdagar. As said before.
Dagens roliga: Men inte den här tisdagen. Minsann. Äntligen outades något som varit på gång lääänge. Som en befrielse känns det ungefär.
Dagens insats: Äntligen kom jag iväg till skomakeri Framåt.
Dagens fina: När L:s fina flickor skickar meddelande till mig på fb blir jag så glad.
Dagens shopping: Fick med mig L till bästa Wardrobe. Där stod väl de där Hasbeens-tofflorna som jag kollade på nätet igår. Måste ha varit ett tecken, så det var ju lika bra att slå till. Nu väntar jag bara tills man kan få vara barfota. Men det är väl typ maj ganska snart?
Dagens fråga: De där bedårande gula Hasbeensarna - vore inte de såå snygga till mina bruna fötter till sommaren? (L berättade för Malin på Wardrobe om hur galet bruna fötter jag brukar få.) (Hallå lillbrorsan, kanske gult tema på bröllopet? Inte?)
Dagens shopping 2: Ja, just det, slank väl med en dansk liten kjol också. Fast den får jag använda nu. Även om den är i vårigaste laget.

måndag, februari 09, 2009

Måndagens


Dagens roliga: Att få gå och jobba. Kändes som om jag varit borta en liten evighet.
Dagens insikt: Shit, nu är det ju ljust redan vid sju. Snart blir det promenad till holmen på morgnarna.
Dagens jobb: Ett roligt möte på förmiddagen. Det kan nog leda till en bok sådär lagom till sommaren 2010. Sen ledningsgruppsmöte hela eftermiddagen.
Dagens diagnos: Hosta, men i övrigt känner jag mig helt okej. Fast L tyckte att jag var lite blek. (Och ja, jag har kollat, smittar inte nu.)
Dagens chock: Men hur stora är de där nya kaffemaskinerna egentligen? Gigantisk känns som ett för litet ord. Fast tydligen ska inte bara kaffe kunna fås från dem, även kolsyrat vatten. Nästan som ett kinderägg.
Dagens lunch: Goooh-låda från Mat på jobbet-kylen.
Dagens beställning: Liten skrivare, bara till mig. Helt emot all hållbar utveckling, men jag har lovat att bara skriva ut väldigt viktiga papper.
Dagens ord: Avstämning.
Dagens låt: Eldkvarn feat. LeMarc. Människor och djur.
Dagens tv: Förstås ett SATC-avsnitt. Sen Lipstick Jungle. Det är ju måndag, for heaven's sake.

söndag, februari 08, 2009

Nej, men den här

söndagen var väl inte så festlig. Tog en rejäl klunk Cocillana (med bäst före-datum oktober 2007) innan jag gick och la mig i går, och det kändes i morse. Visserligen fick jag sova större delen av natten utan att hosta, men min kropp är uppenbarligen inte så van vid den typen av droger, för i dag har jag känt mig rätt konstig. Lite yr i huvet, lite svimfärdig. Men nu är det förhoppningsvis försvunnet. Kanske för att jag fick så god middag.

Och nu ny säsong av Gossip Girl. Helt perfekt. "Don't forget, God sees everything, miss Blair."

För dem som till äventyrs missat världens bästa hostmedicin, så är alltså Cocillana väldigt receptbelagt, med röd triangel. Den innehåller morfin och dämpar alltså hostreflexen.

lördag, februari 07, 2009

Kan du sticka in fingret?


Sambon var utskickad att skaffa en DN (eftersom jag var tvungen att kolla in dagens Rocky, efter tips från JoL). Samtidigt passade han på att gå till Halkans (legendarisk gitarraffär för alla som inte vet). Och eftersom Söderhallarna ligger nästgårds passade han på att gå även dit. Där finns den enda affär (förutom alla världens musikaffärer då) som sambon gillar att handla i. Sandströms kött (väldigt bra ställe, rekommenderas, finns även i Östermalmshallen och Forum Nacka). Före honom i kön stod ingen mindre än Stellan Skarsgård. The one and only. (Han är stammis där.) Han skulle köpa kött. Och bad expediten sticka in fingret i en rumpstek. Men den var inte sådär fin som dom brukar vara. Efter att ha bett expediten sticka in fingret i ytterligare två köttbitar bad Stellan om entrecote i bit. Flera kilo vägde den. Han köpte också ett par burkar kalvfond.

Och btw, dagens Rocky var väldigt rolig. Särskilt med tanke på en viss fb-diskussion.

Det här inlägget blev jag tvingad att skriva.

8 senaste

Senaste alkoholdrycken: Konjak i går kväll, hjälpte nog inte precis mot hostan, men det var gott.
Senaste bilfärd: Till sjöstaden förra söndagen. Åker inte bil så ofta under vinterhalvåret.
Senaste filmen: På bio: Män som hatar kvinnor. På tv: Junebug.
Senast ringda telefonsamtal: Till sambon. "Jag vill ha en semla."
Senaste bubbelbadet: Har inget badkar nowadays, lika bra det.
Senast spelade skiva: Elvis Costello & Burt Bacharach, Painted from Memory. Sent i natt, när jag inte kunde sova.
Senaste gången du grät: Säkert inte så länge sen som i november, men då minns jag att jag tokbölade.
Senaste måltiden: Dagens frukost - massa frukt + yoghurt + te.

fredag, februari 06, 2009

Förläggaren ...

gillar:
* att jag mår bättre. Kan nu stå upp flera minuter i sträck.
* att vara inne när det snöar.
* fortfarande Hello Saferide väldigt mycket.

gillar inte:
* den här förskräckliga hostan.
* tanken på att jag nog måste hålla mig inne åtminstone en dag till.
* att jag helt i onödan skrämt upp en formgivare i dag. Förlåt, J!

Journalanteckning

Patienten mår nog lite bättre i dag. Febern verkar vara nästan borta. Men hon är ändå nöjd med att hon inte gick till jobbet i morse. Den här hostan är verkligen inte rolig.

Nu ska patienten jobbläsa lite. Manus, bok. Så har hon gjort nån nytta i alla fall.

torsdag, februari 05, 2009

Bättre sent än aldrig


Så fick jag väl en semla till slut. Var precis sådär stor som den ser ut. Tog bort den mesta av grädden, det är mandelmassan som är god. Och vetebullen var fluffig och fin.

Go Henke!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=880866

Och jag som redan håller på att förgås av uttråkning

Har nu insett att det är influensan jag förärats. Som jag nog bara haft nån enstaka gång förut. Så svag som jag var i går kväll har jag aldrig varit. Iskall och svettig samtidigt, så fort jag rörde mig minsta lilla fick jag tokhuvudvärk och blev helt yr. Kollade på Vårdguiden och allting stämmer. Dessutom stod följande:

Sjukdomen varar normalt tre till fem dagar, men du kan känna dig trött i ytterligare två till tre veckor.
Okej, nu är det dag två. I värsta fall är jag alltså inte frisk förrän på söndag, och sen trött fram till början av mars. Känns ju jättekul. Och jag vet att det inte alls är intressant med andras sjukdomar, men det är faktiskt lite synd om mig. Men i kväll får jag i alla fall lite riktig mat och ett fullt kylskåp. Alltid nåt.

onsdag, februari 04, 2009

Från sjuksoffan kan meddelas

att rösten nog är tillbaka. Istället har jag fått värsta frossan. Har massor av kläder på mig och hackar ändå tänder. Plus är lite öm i kroppen. Har varit sugen på en semla hela dan, men det kan jag ju bara drömma om. Är ensam hemma till i morgon kväll och då lär väl suget ha försvunnit. Dessutom gillar jag ju knappt semlor.

Lite bonusinfo från gårdagskvällen: Snygg-Erik spottades på Mornington. Och ur en port på Nybrogatan kom Steffo Törnqvist. Det är uppenbarligen på Östermalm det händer.

Sjuk!

Ligger hemma i soffan med pyjamasbyxor, dubbla strumpor, tre tröjor och en sjal - och småfryser. Förkylningen, som började i går med halsont och hemsk hosta, kom smygande under natten. Då jag mest låg vaken och hostade tills jag fick blodsmak i munnen. Tur att sambon är på annan ort. Så, inställd dag på jobbet. Tillbringar dagen i horisontalläge med Meg Cabots nya - och med lilla e inom räckhåll. Och så dricker jag mycket vatten. Fast kan inte prata i telefon, har typ tappat rösten.

måndag, februari 02, 2009

Ljus!


Dagens lättnad: Minsann om det inte var lite ljusare i morse! Jag gick till och med av vid Slussen och promenerade sista biten. Snart, snart kommer jag att kunna promenera hela vägen. I icke-beckmörker.
Dagens glada nyhet: Och snart får jag ny jobbdator! Hurra.
Dagens musik: Nina Kinert.
Dagens syssla: Planering, isbn, manusläsning. Mest ett manus om relationer, relationer, relationer - men nåt är det med det som gör att det inte går att släppa. Strax läser jag de sista trettio sidorna.
Dagens trevliga: Två trevliga luncher bokades.
Dagens inköp: Mavala topcoat. I konstigaste parfymaffären - den i Slussengallerian.
Dagens kvällsmat: Lax i ugn med kamutvete. Så nöjd att jag fick ihop en middag mitt på en vardag. Och dessutom en matlåda!
Dagens tv: Ett SATC-avsnitt, såklart. Och sen fortsätter Candace Bushnell-kvällen med Lipstick Jungle. (Första solokvällen av tre, fatta att jag ska ha fjärren i handen hela tiden.)
Dagens ?: Jag fattar inte riktigt vad som får folk att skaffa åtta barn. Eller tio för den delen. Och konstigast av allt, att föräldrarna knappt ens verkar fatta vad dom gjort. Hoppsan, vad många barn det blev liksom. Och pappan i tiobarnsfamiljen kan inte ens klä på alla sina barn. "Jag kan inte välja kläder. Inte ens till mig själv." Herregud. (Slötitt på ännu en av fyrans härliga "dokumentärer".)
Dagens GRATTIS: Till Bokhora - för bloggpriset. Så välförtjänt! Och vilka brudar, jag blir helt lycklig. (Prisutdelningen kollades live på aftonbladet.se samtidigt som dokumentären. Inte konstigt att mediaintaget ibland känns lite too much.)

söndag, februari 01, 2009

3 x 8

Mina favoriter i ...
.... godispåsen
1. punschpralin
2. salt sill
3. nån sötsalt

... matväg
1. en väldigt god köttbit
2. en väldigt god fisk
3. en väldigt god risotto

... garderoben
1. en klänning
2. ett par jeans
3. ett par skitsnygga skor

... sminkväskan
1. läppglanset från Sephora (eller Mac om det är långt mellan N.Y.-resorna)
2. Clinique lash power mascara
3. Carmex på tub

... filmduken
1. drama
2. romcom (The Holiday, Serendipity, Prinsessa på vift ... you name it)
3. thriller

... bokhyllan
1. snyggaste boken: Zadie Smith, Om skönhet
2. mest lästa: Märta Tikkanen, Personliga angelägenheter
3. alla fina Harry Potter-böcker som jag faktiskt kan vara lite stolt över

... på semestern
1. New York
2. Palma
3. Räfsnäs

... på fritiden
1. äta god mat och dricka vin med kompisar
2. läsa en bra bok
3. inte göra ett skit

Söndag kväll

Åh, vilken fin lägenhet familjen AB har flyttat in i! Med stilig utsikt över söder - Sofia kyrka (som ju faktiskt vi också ser hemifrån), Skrapan, Katarina kyrka, Norra Hammarbyhamnen ... Dom kommer att stormtrivas där!

Sen blev det städning för hela slanten. Helt emot allt jämställdhetstänk gillar jag att städa när jag är ensam hemma. Med skithög musik och alla saker i en enda röra. Nu är det klart, var sak på sin plats, och hela lägenheten doftar gott (kanske mest tack vare doftljuset som sägs dofta bibliotek).

Nu ska jag läsa klart ett manus som jag låtsades läsa redan i förmiddags. Och inte alls tänka på att det är måndag i morgon. Igen.

Kort om lördagen


Män som hatar kvinnor: Mycket bra, spännande, läskig - ja, alla klyschor man kan tänka sig. Snygga miljöer, snyggt filmad. Absolut sevärd. Men ingenting för svaga nerver, det var sjukt obehagligt mellan varven. Nyqvist & Rapace kändes helt rätt i sina roller. (Jag är väldigt glad för att Sanna Bråding inte fick rollen som Lisbeth Salander.) Enda invändningen: Varför står Lena Endre som nummer tre i eftertexterna? Kändes som hon var med i sammanlagt två minuter. Och hon gav ett helt nervöst intryck, hade liksom små ryckningar i munnen hela tiden. Filmen har premiär den 27 februari.

Dina dagar är räknade: Sissela Kyle på Rival. Hon är helt klockren. Rolig, smart, fyndig, klok ... you name it.

Och efteråt fick man väldigt goda drinkar i baren. Trevligt.