onsdag, december 31, 2008

Hej då gamla, hej nya!

Nä, jag la mig inte ner och skrek när Asusen inte fanns på Siba - i dag heller. Däremot tog jag i med myndigaste rösten när jag frågade de två mycket unga Sibakillarna hur deras rutiner egentligen ser ut. Dom fattade ingenting utan skyllde allt på sin kollega, den som jag träffade i går. Moget, killar, att ta ansvar verkar inte vara nåt för er. Service verkar inte heller vara er grej, typ: Vi kan ju ringa dig när den kommit in i nästa vecka (eftersom lagersaldot som står på hemsidan obviously inte är sant). Men o nej, bye bye, kunden. Som aldrig kommer att komma tillbaka. (Och om lillbrorsan läser detta: Ja, jag vet vad du brukar säga om dom där kedjorna, men din affär har ju inga datorer ...)

Jaja, det kunde väl ha varit värre. Köpte en handkräm på Kiehls istället. Och nu funderar jag på om nya, mycket snygga rea-klänningen ska på till kvällen. Jag är så nöjd med den, även om den kräver dragkedjeassistans. (Måste komma ihåg det! Om jag inte lyckas bli lite mer akrobatisk under nästa år.)

Och som nyårslöfte finns bara en sak: tålamod.

Gott nytt 2009!

tisdag, december 30, 2008

To do på årets sista dag

1. Åka till Sickla (igen) och köpa den där lilla, lilla Asusen. Äntligen! (Och jag kommer att lägga mig ner på golvet och skrika om de sju exen som skulle komma i eftermiddags är slut i morgon klockan tio.)
2. Kolla in det där halsbandet som JoL och jag diskuterat.
3. Kolla klart på Little Children.
4. Läsa lite i Anne B Ragdes Vila på gröna ängar (ja, som lånades på Diesel, man glömmer lätt hur bra det är att låna böcker).
5. Vila lite på eftermiddagen så att jag inte blir alldeles för trött innan tolvslaget.
6. Bli smashing till kvällen. (Eller i alla fall försöka ...)
7. Inte glömma benvärmarna och stormössan när det gås på middag. För att slippa frysa ihjäl på promenaden hem mitt i natten.
8. Bli lagom salongsberusad, men inte mer än att jag hittar hem igen.

Tema ensamma män


Har haft amerikanskt tema i dag. Läst i morse ut Cormac McCarthys Vägen. Har dragit lite på den, var rädd att bli besviken efter hyllningskörerna. Men alla som sagt nåt positivt om den har haft rätt. Den var oerhört otäck och gripande. Som värsta knytnäven i magen.

Efter iskalla promenaden till och från Sickla (nä, ingen liten, liten dator i dag heller - slut) kollade jag på Into the Wild (lånad på stans bibbla no 1 - Diesel). Som jag inte fattar varför jag inte sett förut. Så bra! Och sorglig. Och så snyggt filmad att man nästan dog. (Så nöjd att den var sådär bra - eller ännu bättre - som vissa sagt.)
Nu kollar jag på Två dagar i Paris. Som jag redan sett. Fast Julie Delpy är alltid bra. Och snart kollar jag klart på Little Children med bästa Kate W.

måndag, december 29, 2008

Om man inte har nåt bättre för sig en måndagskväll

så kan man ju alltid kopiera över några inlägg från insomnade Tidenbloggen. Varför? Inte en aning.

Årets ord

Språkrådets nya ord för 2008 kan man läsa om här. Finns ett och annat bra att ta till sig. I väntan på nästa bloggbävning. Det ord jag kommer att använda mest är definitivt adv.

söndag, december 28, 2008

Årets


bar: Bar Rouge
blogg: bokhora.se
besvikelse: att HIF var så nära, så nära men inte kom ända fram
bok: En dramatikers dagbok. Lars Norén
bästa prylar: nya iPoden + högtalaren från N.Y.
diskussion: Bra eller dålig? Snygg eller ful?
familjelycka: lillbrorsan har äntligen stadgat sig
film: Sex & the City (fast mest sedda: The Holiday)
första vårvärme: Bologna i april
händelse: att jag äntligen kom i väg till New York
insikt: att klänning är det smartaste klädesplagget alla kategorier
konsert: Håkan på Cirkus, Eldkvarn i Tanto
kväll: en sommarkväll på Rörstrandsgatan
låt: With Every Heatbeat. Kleerup ft Robyn + No One's Gonna Love You. Band of Horses
ord: omtag (och då handlar det inte om gardiner)
roligaste: måste nog vara bokmässan - den hade allt i år. Inklusive lovely Meg Cabot!
skratt: på julfesten
skönaste veckor: semestern på landet (veckor som också kändes som årets längsta)
snyggaste: Jude Law (och kanske nån till)
stad: New York, såklart
stoltaste: Augustnomineringen
sysselsättning: sms/facebookande
sötaste: Iris, född 29 oktober
tre skivor: Hello Saferide, Eldkvarn, Frida Hyvönen
tuffaste: jobbhösten
uppfinning: Spotify
upptäckt: alla gubbar/snubbar med skägg. Vissa sjunger dessutom läskigt bra.
utveckling: att jag stressat mycket mindre senaste halvåret
överraskning: oväntad uppmärksamhet från oväntat håll

För övrigt har jag inte börjat pensionsspara, amortera eller tänka på framtiden i år heller. Jag har varit på Wardrobe alldeles för ofta för plånbokens bästa. Jag har inte träffat gudbarnet så ofta som jag velat. Har inte heller lagat middag i veckorna som jag borde, och därför haft matlåda till jobbet för sällan. Har skjutit upp alltför mycket till morgondagen, eller värre, till veckan efter.
Fast jag är nöjd med att jag har blivit bättre på att säga nej, på att rensa i bokhyllan och med att jag inte alls tagit mitt förnuft till fånga, snarare tvärtom.

Helgrapport

Gårdagsfesten blev mycket lyckad. Alla var glada och nöjda med att slippa julmaten och släkten. Det spelades mycket labyrint, vissa var till och med så inne i det att det nästan blev slagsmål om vems tur det var att spela. Jag roade mig med att underhålla en tomatälskande femåring (Cecilia, får jag ta en tomat till? var frågan som ställdes en gång var femte minut) och en sjuåring som stod på händer mest hela tiden.

I dag blev det lång sovmorgon. Efter frukost och tidning gick jag tillbaka till sängen, och det är så skönt att bara göra ingenting. Läsa lite, slumra lite, kolla lite på datorn, sova lite till.

Morgondagen tillbringas först hos frisören (med nice massagestol), sen en liten stund på jobbet, jullovet till trots. Efter det inte en enda plan för hela veckan, förutom nyårskvällen. Kanske ska läsa en bok eller två.

fredag, december 26, 2008

Annandagen


Jo, nu mås det betydligt bättre. I dag har jag till och med varit och storhandlat, gjort potatisgratäng och semifreddo till sisådär femton pers. Och kollat på femtimmarsversionen av Fanny & Alexander.

Nu spelar sambon labyrint på nya, snygga vita labyrintspelet, hittills går det inte så bra. Jag tänker inte ens testa, jag provar ibland på spelet på landet och det går så himla dåligt. Kanske skulle jag testa med nybörjarbrickorna som kom med.
I morgon firas dagens födelsedagsbarn. Ska bli kul!

torsdag, december 25, 2008

Juldagen

Nä, julafton blev väl inte sådär perfekt precis. Vaknade i ottan då vks-en gjorde entré. Var helt däckad, låg mest och sov mellan varven. Framåt femtiden kunde jag masa mig ut i vardagsrummet, där jag festade till på ett glas blåbärssoppa och kollade på två Michael Nyqvist-filmer.

I dag är det lite bättre, åtminstone när jag ligger ner. Kanske, kanske kan den där födelsedagsfesten bli av i alla fall. Vore så trist att behöva ställa in.

Nu läser jag PO Enquists Ett annat liv - väldigt bra. Efter den blir det Vägen eller Gomorra. Har inte bestämt mig ännu. Däremellan en eller annan film.

tisdag, december 23, 2008

Dan före dopparedan, del 3



Kan knappt skriva dopparedan utan att tänka på Johan Cronemans alldeles utmärkta julkalender i DN. Men jag gör det ändå. Det är ju sista chansen för i år.

Var mycket kort på jobbet i förmiddags, blev sen medlockad av Cia till city, där diverse julklappar inhandlades. Jag klappade lite på den där lilla lilla datorn som jag ska få köpa, och införskaffade sen ett vörtbröd plus ett julbröd som doftar helt fantastiskt. Nu har det trillats en förskräcklig massa köttbullar (kalasköttbullar ur Nya Annas mat, kan rekommenderas). Dom blev inte runda, men väldigt goda.

Dagens obehagligaste: Är det inte dags att lägga ner påven? Han är ju helt galen.
Dagens (egentligen gårdagens) sporthändelse: Henke did it again! Är nån förvånad? Nä, knappast. Sport som sport, liksom.

Och apropå goda saker: Johanna Westmans amerikanska chokladfudge är nåt alldeles speciellt.

2 x julkort



Shit, vad tyst det är på jobbet i dag. Jag är helt ensam på plan 3. Det kom en massa julkort nyss och här syns två. Det ena, av toppenillustratören Sofia Falkenhem, är så fint att det kräver att få visas! Det andra, från Ian Fleming Publications, har verkligen fått till vår adress på bästa sätt. Fast väldigt snygga James Bond-frimärken.

Dagens låt hittills (förutom Weather Girls): Fairytale of New York. I tre olika versioner.

Tisdag morgon

Hörde It's Raining Men på radion på väg till jobbet. Och jag blev pigg med ens! Kommer att bli en bra dag, det här. Även om det är jag och typ tre till i borgen.

måndag, december 22, 2008

Dan före dan före dopparedan


Dagens insats: storröjning på kontoret inför flytten i januari. Jäklar, vad jag kastade! Fyllde nästan en hel återvinningstunna!
Dagens inköp: blev nästan en dator. Fast det var galet mycket folk överallt, så jag väntar ett par dagar även om det är jobbigt ... Gick och köpte bröd, oregano och en julost istället.
Dagens äntligen: ett möte med chefen
Dagens mat: sushi + pankolaxbiffar på Roppongi Seikoen, och sen en liten bit marsipan
Dagens revival: The Pretenders
Dagens fråga: hur blir det med granen egentligen? Fast det kanske räcker med den enorma blomstergrejen som tar upp halva köksbordet?
Dagens bra: tror att vi är sams nu
Dagens goda: traditionsenliga brysselkålspajen (ser iofs mer ut som en pizza på bilden, men icke)
Dagens oh no: Jake Gyllenhaal har vissa likheter med landets slajmigaste bonde, det var mer än jag ville veta
Dagens låt: EBTG. Missing. Plus Doobie Brothers. What a Fool Believes.

söndag, december 21, 2008

A Match Made In Heaven





måste väl ändå Audrey & Gregory som prinsessan Anne och Joe Bradley i Prinsessa på vift vara? Jag tittade lite på filmen igen, den gör mig på gott humör varenda gång. Och Audrey måste ju bara vara snyggaste skådisbruttan ever.

Fjärde advent

Dagens bästa: att jag har bestämt mig för mellan vilka två små, små datorer slaget nu står. I morgon blir det butiksbesök för kläm och känn.
Dagens 14-16: parmakyckling, vin, te, portvin och fudge i en rasande fart
Dagens måste: slå in sista julklapparna medan sambon är och repar. Hoppas inte han märker ingreppet som skett i skivsamlingen.
Dagens överraskning: att Peter tar över efter Horace.
Dagens ånger: att jag har drivit en sak lite för långt. Borde bara ha knipit igen. Hur svårt kan det vara?
Dagens bra: solen!
Dagens nja: två blomstergrupper från S&S. Jag som inte ens gillar sånt där. Fast det var fint att de skippat hyacinterna för min skull.
Dagens fan: varför har vi inte bjudit hit folk till den 27:e än? Känns lite sent nu eller?
Dagens låtar: min svenska oldieslista på spotten. Just nu This Perfect Day.

UPDATE: Inbjudningarna är ute. Hoppas det är fler än B&B som kan komma. Nu: fundera på menyn. Allt annat än julmat är parollen.

lördag, december 20, 2008

Sista lördagen innan jul


Dagens insats: blodgivning på Södertappen. Alltid blodbrist i juletider - gå dit! Man blir extremt väl omhändertagen, alla sköterskor är världens snällaste och trevligaste. Och man får hur många mackor och festis som helst. Och present.
Dagens inköp: godaste julskinkan på Sandströms i Söderhallen
Dagens äntligen: inramning inklusive upphängning av fyra Sthlm Illustration-konstverk. Köpte dem för ett år sen, så det var väl på tiden ... Snyggt blev det också, as seen above.
Dagens mat: färska räkor. Goda!
Dagens revival: Harry Potter och Fången från Azkaban. Har på nåt mysko vis glömt det mesta av den boken/filmen.
Dagens pinsamma: snart final i Dansbandskampen. Vem kollar? Jo, jag antagligen. Jamen, fråga inte varför. Och jag har säkert en bok i handen samtidigt.
Dagens (och även gårdagens) dåliga: att jag lyckades med konststycket att irritera en person - på riktigt. Tror jag. Det började med att jag gav bort personen i frågas nya leksak och så blev det bara värre ... Nu ska vi inte ses på typ tre veckor och vi är kanske osams. Sånt gillar inte jag.
Dagens besvikelse: för en kort stund fick jag för mig att jullovet hade börjat. Det var fel, det börjar på tisdag eftermiddag.
Dagens insats 2: storstädning + julmysfix. Ser riktigt snyggt och trevligt ut här hemma. Luktar också ovanligt gott (kanske lite för gott) tack vare julklappen från Essen. Ett ljus som doftar bibliotek. (Har hittills alltid dissat doftljus, men det här måste jag väl ändå ge en chans. Risken är dock att jag kommer att få kväljningar vilken dag som helst.)
Dagens låt: Håkan H. Gårdakvarnar och skit. Eller kanske Eldkvarn. Maria inför gud (jag får tårar i ögonen fortfarande).
UPDATE: Nä, inte en bok i handen samtidigt med Dansbands-ni-vet-vad, utan en dator med spotten + hörlurar. Dansbandsmusik som man bara behöver se, inte höra, är helt okej faktiskt.

fredag, december 19, 2008

Gårdagens och denna dagens

Dagens smak: janssons frestelse
Gårdagens jobb: ganska flitig
Dagens jobb: två små möten, sen stirr på skärmen, nästan inget jobb gjort
Dagens överraskning: att jag inte är så bakis som jag borde vara
Gårdagens låt: Last Christmas
Gårdagens ord: bestick
Dagens accessoar: en lätt huvudvärk
Gårdagens roligaste: tomten som kördes i rullstol, jag har inte skrattat så mycket på hela 2008
Dagens roligaste: att alla gillar nya loggan (såklart, den är ju sketasnygg)
Dagens tråkigaste: att julfesten redan är över och förbi
Dagens fråga: Var ni kvar till sist eller? Va? Ända till kvart över två?
Dagens tv: vad sjutton som helst kommer att duga i kväll, till och med På spåret
Dagens vånda: vad sa jag egentligen där vid 01:30?
Dagens middag: hämt från kinesen i backen (där vi aldrig varit. väldigt konstigt!)

onsdag, december 17, 2008

Onsdagens

Nån gång ska jag börja skriva som vanligt igen, fast inte i dag.

Dagens smak: grön oliv
Dagens jobb: återigen massa möten
Dagens överraskning: att lunchmackorna från Gamla Stans fisk var så stora och goda
Dagens låt: The Sundays. My Finest Hour.
Dagens ord: omtag
Dagens accessoar: Essie Wicked
Dagens roligaste: att träffa Annika och att dom nya förlagscheferna är outade
Dagens jobbigaste: Barbiesynthen
Dagens tråkigaste: att jag inte bockade av ett enda skit på min att göra-lista
Dagens fråga: Vilken bok kan vi flytta?
Dagens tv: skulle önska att det var Greys, men det tog slut redan förra onsdagen
Dagens vånda: Vad fasen ska jag ha på mig i morgon? Tom garderob, typ.

tisdag, december 16, 2008

Tisdagens


Dagens smak: minimorot
Dagens jobb: fyra möten, två av dem mycket bra
Dagens överraskning: att jag är en rätt trevlig, trygg och stabil person
Dagens låt: Pogues & Kirsty MacColl. Fairytale of New York.
Dagens ord: varumärke
Dagens accessoar: bambi
Dagens roligaste: att vi såg den nya loggan!
Dagens jobbigaste: fjärilarna
Dagens tråkigaste: det grå utanför fönstret
Dagens fråga: Henke, följer du med?
Dagens tv: Dom kallar oss artister. Med Nina Persson.
UPDATE: Och självklart rekommenderade Nina och hennes snubbe bästa köttet i USA: Peter Luger i Williamsburg. Värt att kolla upp på SVT Play.

måndag, december 15, 2008

Måndagens


Dagens smak: rosmarin
Dagens jobb: två möten - ett kort, ett långt
Dagens överraskning: en rolig sak på eftermiddagen
Dagens låt: Cutting Crew. (I Just) Died In Your Arms. (Och hela högstadiet kom tillbaka i ett slag. Men jesus, vilka frisyrer!)
Dagens ord: farlig (kan gälla för gårdagen också)
Dagens accessoar: glasögon
Dagens klipp: Plura & Carla live
Dagens roligaste: att solen tittade fram
Dagens jobbigaste: fjärilarna
Dagens trögaste: jag
Dagens klyscha: Det blir säkert bra.

söndag, december 14, 2008

Tredje advent

Ännu en grå dag i Stockholm. Fast det blev en lång sovmorgon! Så härligt att vakna när det är ljust!

Ytterligare julklappsärenden i kombination med lång, fast kall, promenad. Som inkluderade en krock med en turist på Västerlånggatan (nä, det är en dålig idé att messa samtidigt som man rör sig bland massor av människor). Mötte en av våra trevliga författare på Götgatan. Han var provocerande solbränd efter en semestervecka i Egypten.

Nu Den sista vintern med Eldkvarn i bakgrunden. Hade nog tänkt spara den till jullovet, men den kallade på mig ...

lördag, december 13, 2008

En historisk lördag


Har lyckats roffa åt mig datorn för några minuter. Sambon är helt uppslukad av Spotify och lägger därmed beslag på datorn mest hela tiden. Nyss sa han till och med: "Jag behöver ju inte den där skivsamlingen längre. " Ett historiskt ögonblick. Och en mening som jag säkert kommer att kunna citera mer än en gång, till exempel nästa gång vi är på Stadsmissionen i Liljeholmen. Där säljer dom lp-skivor för fem spänn.

Har varit och inhandlat diverse julklappar. Och är snart klar. Så skönt! Och så skönt med helg! Hade en trevlig fredag på jobbet, som avslutades med en massa julkort och en kall Hof. Och en bild på den nyklädda granen.

Dagens låt: Fleetwood Mac. Everywhere.

torsdag, december 11, 2008

Torsdagens


Dagens smak: clementin
Dagens jobb: ett mail
Dagens överraskning: varumärkesmötet
Dagens låt: Aretha Franklin. You're All I Need to Get By + Lemonheads. It's a Shame About Ray.
Dagens ord: vestibul
Dagens accessoar: kulan
Dagens motto: Jaja, snart vänder det. (Ja, idag igen.)

onsdag, december 10, 2008

Onsdagens

Dagens smak: en fantastisk saffransskorpa och en väldigt god kokoskaka
Dagens jobb: produktportfölj för 2010
Dagens överraskning: en trevlig kille på lunchen
Dagens låt: Pretenders. I'll Stand by You. (thanks spotten)
Dagens ord: brudjävel (finns en bra förklaring)
Dagens accessoar: varma sjalen
Dagens motto: Jaja, snart vänder det.

UPDATE:
Dagens snyggaste diadem: Vickans. Också väldigt stilig ögonskugga. (Jag är inte ironisk.)

Renarna är snart här!

Och nu är det bara två små veckor kvar till julafton. Holy smoke.

tisdag, december 09, 2008

Dagens alla undringar


1. Undrar om vissa saker kanske kan bli klara snart. Jag gillar inte att vänta!
2. Undrar om soffan i musikrummet ska få ha kvar den vita klädseln ett tag till.
3. Undrar hur många listor man egentligen orkar göra på Spotify. Ylva sa så klokt i dag att spotten är ett fritidsintresse. Håller med, jag har nu suttit i två timmar och letat fina låtar. Men var är Frida H? Hon finns knappt med. Skärpning, spotten!
4. Undrar varför jag hela dagen trott att det var onsdag.
5. Undrar varför ingefärsteet jag köpte häromdagen inte är gott.
6. Undrar om lunchen i morgon blir trevlig - och om jag även efteråt kommer att vara rädd för den jag ska träffa.
7. Undrar om jag ska se Djävulen bär Prada klockan åtta. Är lite sugen. Ett par scener utspelar sig exakt vid samma t-baneuppgång som vi använde i NYC. (Fast dom låtsas att den ligger på 5th Avenue, och det stämmer ju inte. Sen kommer hon upp där man egentligen ska gå ner, om man ska vara petnoga.) Och sen så gillar jag ju Anne Hathaway.
8. Undrar när ombudsmannen kommer hem. Jag måste prata med honom.
Dagens låt: Chaka Khan. I'm Every Woman.

måndag, december 08, 2008

Måndag

Dagens smak: lingon
Dagens jobb: förläggare/städerska
Dagens överraskning: lunch på husmansstället
Dagens låt: Beth Orton & Ryan Adams . Concrete Sky.
Dagens ord: befattningsbeskrivning
Dagens accessoar: nygamla Casion
Dagens motto: Mössa på!

Lycklig!

Antagligen bland dom sista i detta land, men äntligen kom Spotify i min dator i dag! Hurra! Nu kan jag ägna hela kvällen åt att göra spellistor till den ena festen efter den andra. Hm ... på den där födelsedagsfesten den 27 december, vad ska vi spela då?

Den dagen spotten finns i mobilen kan ju iTunes gå och dö. Gissar att det inte kommer att dröja så väldigt länge.

Kan förresten lägga till en sak till förra inlägget:
Dagens synpunkt: Ska inte du gå och klippa dig snart? (Jag tyckte att det var en vänligt ställd fråga, men den jag pratade med uppfattade det mer som en tillsägelse. Och då kan vi kanske mötas på halva vägen och kalla det en synpunkt. Eller vad säger du, K?

söndag, december 07, 2008

Däremot

är Music and Lyrics (just nu på Canal+ Comedy) inte en film jag nånsin vill se om. Även om Drew Barrymore nästan alltid är förtjusande.

lördag, december 06, 2008

En gång, två gånger, tre gånger ...


Vad är det med mig och vissa filmer? Jag ser dom om och om igen. Utan att tröttna. Nu hamnade jag framför Serendipity, som jag säkert sett tre-fyra gånger redan. Jag vet exakt hur det kommer att gå (bra), och ändå fortsätter jag kolla. Och så blir New York-längtet jobbigt stort varenda gång. (Nån gång bara måste jag bo på Waldorf Astoria. Brangelina sägs ha ett penthouse högst upp i tornet där. Bara en sån sak.) Fast John Cusack är bra, Kate Beckinsale också. Men hon kommer aldrig att bli bättre än i finfina Shooting Fish. Som jag faktiskt bara sett två gånger ...

Dagens låt: Anna Järvinen. Götgatan. (Fast i dag befann hon sig på Vasagatan, Sthlm.)

fredag, december 05, 2008

TGIF

Snart bara dryga två arbetsveckor kvar innan jul. O maj god! Hur ska allt hinnas med? Julklappar, Jansson, köttbullar, skinka - och dessutom födelsedagspresenter ... Och den stora frågan: Ska vi detta år komma överens om julgranen? Hm, tveksamt. Fast jag brukar vinna just den diskussionen (händer aldrig annars), så jag kan nog vara lugn.

Well, i dag är det fredag. Då blir det födelsedagslunch på Roppongi, sen eftermiddag The Kasbah på Debaser Medis. Och kanske får jag den där pastan på Il Tempo efteråt. Den jag inte fick häromveckan. Sen blir det lördag med diverse hemliga julklapps/presentinköp. Har kommit på en så bra grej! Finns här.

torsdag, december 04, 2008

En mörk kväll

även idag. Nu är klockan 17.55 fast skulle lika gärna kunna vara mitt i natten. Snart drar jag iväg till ett konkurrerande förlag och dricker glögg. Eller kanske hellre nåt annat, börjar redan efter två gånger bli lite trött på den där glöggen. Hoppas på att träffa några trevliga där.

I dag annars en förvånansvärt exekutiv dag. Läste spännande manus innan lunch, sen full fart hela eftermiddagen med budgivningar och annat. I morgon eventuellt ett intressant besked. Eller kanske inte ...

Dagens låt: Moneybrother. It's Been Hurting All the Way With You, Joanna.

UPDATE: Glöggen var en rätt lam tillställning. Eller så var det bara jag som var svårflörtad. Fick köpa den fina salladsboken från Arom. Allting ser gott ut! Synd bara att det inte riktigt är salladssäsong just nu, annars skulle jag ha lagat mig igenom boken genast!

Och apropå mat såg jag det osannolika matprogrammet Sjön suger när jag kom hem. Johan Ulveson och Lennart Jähkel lagar mat med några kompisar. I går Vanna Rosenberg och Jens Linder, ute på Fejans krog. I regnet. Maten blev god och jag skrattade flera gånger. Härom avsnittet var Johanna Westman med, det var också mycket underhållande. Synd bara att jag missade avsnittet med bästisarna Kristina Lugn och Carin Götblad. Kan nog ha varit kul. Fast jag fattar inte varför det går på Kanal 9, borde gå på bästa sändningstid på 5:an.

onsdag, december 03, 2008

Kvällsrapport

Jeez, blir lite panikslagen vid tanken på att det möjligen är så att denna seghet som känts hela veckan kommer att bestå fram till jul. Det får inte vara så! Inte!

Hade en väldigt rolig författar/illustratörslunch med Martin & Helena (Sveriges bestsellers för kids gubevars). Roligt samtal, märkliga frågor, en del svar och ett helt nytt epitet som ska plockas fram när det behövs. Det piggade upp hela min dag.

Var bara tvungen att gå hem lite tidigt. Tog en halvlång promenad för att bli av med det onda i huvudet, och det funkade! Var till och med så energisk när jag kom hem att jag rensade lite i bokhyllorna. Fast den där energin tog slut rätt snabbt. Nu är det soffläge. Och det ska läsas manus. Så också i morgon förmiddag. Då borde väl ett 184-sidigt hinnas med, eller hur? Även om det kanske inte blir så mycket just i kväll ...

Dagens låt: Håkan Hellström. Hurricane Gilbert.

Morgonrapport

Lite piggare än i går morse, fast knappt. Det är även i dag kolsvart utanför fönstret. På vägen till jobbet började jag fundera på julklappar. Försöker varje år få mamma att gå med på att skippa julklappsbytet, vi ses ju inte ens på julen, men hon vägrar. Visserligen är några redan fixade, så det kanske inte behöver bli nån stress. Dock är det ju ett födelsedagsbarn på annandagen också, och han måste ju liksom få dubbel uppsättning paket.

Nu ska jag snart ringa Ica och skälla på dom för att dom skickat ut ett betalkort fast jag inte bett om det. Kass marknadsföring! Tydligen blev dom nerringda i måndags av arga kunder. Och än är det inte slut ...

Och kolla här vad snyggt! Ser verkligen fram emot filmen.

tisdag, december 02, 2008

En lista till

DIN/DITT FÖRSTA
Operation: örat
Piercing: öronen (när jag var trettio, tjejen som gjorde det var mycket förvånad)
Sport: truppgymnastik
Husdjur: inget, nånsin
Konsert: typ Dan Hylander på Folkets park
Kärlek: på riktigt: Patrik Sundström, aka Sundet (Henkes kompis btw)

JUST NU
Äter du: frukost
Dricker du: te
Lyssnar du på: bilarna som kör i regnet på Centralbron
Väntar du på: bättre tider
Har du på dig: klänning köpt på Sisters i Lund för nån månad sen

DIN FRAMTID
Barn: njä
Giftermål: njä
Karriär: kanske det

VAD DU FÖREDRAR
Kramar eller kyssar: beror väl på
Kortare eller längre: längre
Snygg mage eller snygga armar: snygga armar (det var dom som fick mig på fall för tio år sen)
Busig eller lydig: busig

HAR DU NÅGONSIN
Kysst en främling: yes
Tappat bort glasögon/linser: tappar inte bort saker
Brutit ett ben: nej, tyvärr. fast jag ville det väldigt mycket som barn
Rymt hemifrån: nej
Röntgats: tänder, hjärna och lungor
Krossat någons hjärta: ja
Nobbat någon (som haft känslor för dig): kanske
Gråtit när någon dött: ja

TROR DU PÅ
Kärlek vid första ögonkastet: ja
Gud: nej
Mirakel: njä
Aliens: nej
Tomten: nej

BLANDAT
Är du kär i någon? jodå
Önskar du att du bodde någon annanstans? just nu: ja
Tycker andra att du är attraktiv? vissa kanske
Vilket schampo använder du? Matrix Biolage
Vilken parfym använder du? nu: Hugo, sommar: Amazing Grace
Vad är du rädd för? ibland allt, ibland inget, just nu att jag ska somna på kontoret

Ännu en tisdag


Fyra dåliga saker med den här urkdagen:
1. Det är beckmörkt utanför fönstret.
2. Det regnar.
3. Henke kanske ska flytta utomlands.
4. Jag är skittrött.
En bra sak:
Rebecca kommer hit i eftermiddag. Henne kan man bara bli på gott humör av.

måndag, december 01, 2008

Pust!

Shit, vilken dag! Sen till jobbet, möte 10-11.30, 13.00-16.30. Man kan bli matt för mindre. Fast däremellan goda köttbullar på Operakällarens bakficka. Nice. Nu är jag helt slut, fast arbetsdagen är tyvärr inte det. Ska snart ge mig iväg till Bokens dag (varför dag, det är ju kväll?) på Vasateatern där en av våra författare ska vara med. Finns risk för att jag somnar. Tur att jag inte är en snarktyp.

I morgon lite lugnare. Bara ett möte med en blond amason plus en liten sjuåring som kommer och hälsar på.

Dagens låt: Trafikbruset från Centralbron.