söndag, november 30, 2008

Första advent

Fyra bröd på jäsning. Nu fruktsalladsfrukost framför tidningen och tv-n. The Holiday visas för femtioelfte gången på Canal+, och varför inte? Eftersom jag kan den typ utantill så kan jag ha den på lite i bakgrunden och bara titta när det är som bäst.

Och så funderar jag på om jag verkligen vill gå ut i det här grå tråkvädret eller om jag får lov att stanna kvar inomhus och sätta upp adventsstjärnan, äta några lussebullar och läsa manus. Jo, så får det bli. Och så ska jag lyssna på Anna T hela dagen. Passar alldeles utmärkt.

UPDATE: Nix, så blev det inte. Åkte en snabbtur till stan, lämpade av massa prylar på the office, lämnade tillbaka en kofta, handlade, åkte hem. Sen provsmakning av supergoda brödet. Nu årets första glögg. Blossa blåbär (från svärmor). Rätt god faktiskt.

Dagens låt: Style Council. You're the Best Thing.

lördag, november 29, 2008

Fina tjejer och en kille

På öppna ateljer i Gustavsberg med Paui (som jag inte träffat på en hel evighet). Mycket fint som vanligt. Lite ask - och koppshoppning hos Jonas Lindholm och en fin liten sak från Anna Lerinder. Och så kul att träffa P! Fattar inte att vi har så svårt att få till det.

Sen kanelbullar och småkakor i Bagis. Iris hade blivit lite längre sen förra tisdagen, i dag är hon en månad gammal. Hon skrek inte så mycket heller. Kändes som vi skulle ha kunnat sitta där hela dagen och pratat. Som förr i världen, när vi sågs stup i kvarten, innan alla män och uppslukande jobb tog över våra liv. K lanserade en mycket intressant teori. Får se om sådär åtta-tio år om hon fick rätt. (Fast hon har egentligen lite rätt redan, men det är det bara jag som vet.)

Nu lussebullar i ugnen och brödbaksförberedelser i kylen.

Dagens låt: Eldkvarn. Vägen till paradiset.

fredag, november 28, 2008

Jag vet att man inte ska

märka ord, men det är väldigt festligt att Carolina Gynning skriver "järnceller" i sin blogg. Hon ger också bra tips på hur man blir smal som ett sugrör.

Dagens låt: Eggstone. Still All Stands Still. (Tänk vad man kan hitta i sin iPod.)

torsdag, november 27, 2008

So nice!

Fick gå tidigt från jobbet. Var på finfina Wardrobe med kära kollegan. Vi fick köpa varsin you know what. Min på halva priset. Som hittat! Julfestutstyrseln fixad!

Manusläsning sen nån timme tillbaka. Boken blev hips vips flyttad från höst till sommar 09, vilket betyder lite bråttom plötsligt. Säljtext, omslag, skynda, skynda! Måndag är säljtexten check, tisdag läggs omslaget ut på en blond amason.

Annars en helt vanlig torsdag. Lite strategisnack med kollegan, vi kom nog fram till nåt rätt smart, tror jag. Sen fika med julfestplanering. Det känns som om det kan bli en kul fest (åtminstone jämfört med förra året, då fick jag vara med och duka och dansa turbandans, sen var det bokprat på NK).

Nu SOS Gute.

Vad menas?

Verkar som om kroppen också tror att det är sommar. Har blivit helt allergisk igen - men mot vad? Såvitt jag vet är det ingenting som blommar i nästan december. Eller? Kanske nåt litet träd som inte tycker det är kallt nog utan har fått knoppar? Well, nåt ont är i luften. Och då har inte ens julgranarna och dom onda hyacinterna kommit inomhus. Hm.

Morgonens låt: Eldkvarn (what else). Be-bop-a-lula-land. (Var man inte pigg innan så blev man.)

onsdag, november 26, 2008

Dream on




Om man önskar sig nåt riktigt mycket, slår det in då? I så fall önskar jag mig riktigt mycket att det vore sommar. Typ slutet av juli, sol och varmt, till och med varmt i vattnet ... Det här mörkret känns bara för jobbigt just nu.

tisdag, november 25, 2008

Vad är väl en August?


Augustgalan - en sammanfattning:
1. Inget pris till oss.
2. Pris till finaste fina PO.
3. Mingel på Konserthuset. Träffade flera av ex-kollegorna som gått över till fiendeland.
4. Mat, vin och prat på Grill. Trevligt.

I dag - en sammanfattning:
1. Boomerangutförsäljningen med Cia och Anna. En tradition. Inhandlades till mig: halsduk + klänning. Övriga inköp: hemliga.
2. God lunch på Roppongi.
3. Eftermiddag som blev väldigt bra tack vare Hunger Hotell. Jag gillar den redan skarpt! Även Anna T:s nya är helt perfekt.
4. Snart hem för mingel i bostadsrättsföreningen. Förra gången var snittarna riktigt goda. Hoppas dom är det i dag också.

Dagens låt: Eldkvarn. Ta det för vad det är.
Och det är alltså Plura på bilden, inte August.

söndag, november 23, 2008

Kall söndag

Kollar på bröderna Dardennes Barnet. Den är så jäkla hemsk att jag måste ha datorn i knäet och göra lite annat under tiden. En riktig spark i magen.

Hade en väldigt trevlig lördagskväll på Enskedefältet hos Ingo & Peter. Kära kollegan med familj var också där (de bor dessutom tvärs över gatan där på fältet). Vi åt godaste lammsteken med potatisgratäng, två sorters glass och en fantastisk kolachokladsås (finns i Under valnötsträdet, om nån är sugen, full av smör, grädde, kakao och sirap, kan det bli annat än gott?). Blev som vanligt när jag kommer till fina hus sugen på att flytta. Tänk så härligt att ha lite mer plats, att ha ett stort rum i källaren där alla musikprylar kan få bo, att ha ett kök med fönster ovanför vasken ... Och en alldeles lagom liten trädgård. Dream on.

När filmen är slut blir det promenad på söder. Antagligen lunch på Götgatan Stories. Lagom lång promenad + god mat.

UPDATE: Fasiken vad det var kallt och blåsigt i dag. Pälsmössan var på och det är helt rätt uppfattat, jag ser inte riktigt klok ut i den, men vem bryr sig om ett frisyrfiasko? Kollegan M, som jag mötte på Stories, verkade inte ens märka att mitt hår var betydligt mer "kompakt" (citat sambon) än vanligt.
Nu läser jag Hans Koppels Vi i villa och försöker tänka ut om det verkligen är den författare vi misstänker som ligger bakom pseudonymen. Verkar faktiskt så, fast jag är bara på sidan 48.

Dagens låt: Anna Ternheim. What Have I Done.

lördag, november 22, 2008

Finally!


Äntligen har jag tagit mig igenom de tio avsnitten av Tell Me You Love Me. Och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Känns som hela serien har satt sig i magen, jag tyckte mest att det var rätt jobbigt och påfrestande, ändå kunde jag inte sluta kolla. Var tvungen att se hur det skulle gå för de där trassliga relationerna. Och det är ju skickligt gjort, har man nån gång varit i nån slags relation så kan man nog mer eller mindre känna igen sig. Nästan lite synd att det inte verkar bli nån säsong två.


Och så måste det väl nämnas något om all snön som överraskade i morse. Såhär såg det ut utanför sovrumsfönstret. Åt andra hållet såg det bara konstigt ut, Djurgården, som brukar ses över vattnet, var helt borta. Bara dimma och snöglopp syntes.

fredag, november 21, 2008

Hej konsument!

Bästa promenad: Saltsjöqvarn till Riddarholmen en solig försommarmorgon
Favoritgata: Skånegatan
Äter lyxmiddag på: nåt dyrt, gott ställe
Fikar gärna på: Bakverket, med stans härligaste frukost
Bästa lunchställe: Roppongi Seikoen
Bästa baren: Gondolen, tätt följd av Bar Rouge
Här bjuder jag mamma på middag: brukar mest vara hon som bjuder
Senaste Stockholmsupptäckt: att lokaltrafiken varenda vinter lämnar en del övrigt att önska
En bra gå bort-present: champagne och/eller galet god choklad
Favoritlyxartikel: ett besök på Hasseludden
Läser just nu: nya numret av Filter, Sveriges bästa tidskrift
Läser helst: en bok/ett manus som överraskar
Favoritråvara: potatis
Klädkonto per månad: antagligen obehagligt mycket
Modeförebild: Audrey Hepburn, och Jean Seberg i Till sista andetaget
Motionerar: alltför sällan
Mest överskattade affär: Zara
Det dyraste jag har köpt: lägenhet & sommarstuga
Favoritprodukt på Systemet: Rotari Brut
Favoritprodukt på Apoteket: allergimedicin och Försvarets hudsalva
Lyssnar på: min iPod
Bästa förfestmusiken: nån svängig gammal soul
Senast gnolade: Kär i en ängel. Håkan förstås
Senast köpta skiva/låt: Titiyos nya
Mitt sämsta köp nånsin: hm, svårt. senaste kassa köpet var en kliande klänning
Dansar helst till: nåt bra på dansmattan på jobbet
Senaste impulsköp: en varm jacka
Senaste fyndet: lakritschokladkola på Chokladfabriken. sjukt gott
Senaste secondhandfyndet: väska på nyöppnad secondhand i Hbg
I dvd-n: Svart gig
Användbar pryl: stavmixer
Mode jag aldrig vill se igen: ärmlös polo i pastell
Värsta huvudbonaden: mössa som kliar och skapar frisyrfiasko
Bästa huvudbonaden: mössa som inte kliar eller skapar frisyrfiasko
Favoritaccessoar: såhär års: en mycket varm halsduk
Transportmedel: går helst, måste jag åka så hellre buss än tunnelbana
Återvinner: ja
Hejar på: HIF såklart

Tur att det är den här fredagen och inte förra ...

Jag vet att man inte ska blogga på arbetstid, men den här dagen är ändå helt konstig. Det är iskallt i Stockholm i dag. Till och med pälsmösseläge. Fast då skulle man behöva gå omkring med frisyrfiaskot hela dagen och så roligt ska inte kollegorna få. Hittills i dag en inställd köttbullslunch, den blev god ändå. Snart bokreleasefest på Operakällaren - bubbel och tapas med massa barn som medverkat i finfina kokböckerna Barnens bästa köttbullar, potatismos och pannkakor. Och efter det middag med kompisarna på Il Tempo, möjligen med en Gondolendrink till dessert.

Så kan man ju bara gratulera FC Helsingborg! Vilken kille!

Dagens låt: Alicia Keys. No One.

UPDATE: Nähä, inte bara lunchen blev inställd. Även middagen. Tradigt. Nu sitter jag och läser Peter Barlachs bok Inte bara tennis (åh, så sorglig, måste småsnyfta lite mellan varven) medan elgitarren låter bortifrån musikrummet och tv-n visar En ung Jane Austen (igen). Hm, en fredagskväll helt enkelt.

Gårdagens Jag mötte Lassie: Min kompis O flög inrikes i USA ett par dagar efter presidentvalet. På samma plan, på första raden i ekonomiklass, satt John McCain. Det är sant.

torsdag, november 20, 2008

Onsdagsrapport


En helt ovanlig dag på jobbet - bara ett enda bokat möte + en författarlunch. Sen fria aktiviteter. Så konstigt. Men skönt.
Det pågår intressanta saker i gamla Riksarkivet, vår närmaste granne på holmen. Inspelning av Stieg Larsson-film, antagligen nummer tre.

Efter jobbet fick jag och min kära kollega gå till Bar Rouge i snögloppet för ett glas vin. Mycket trevligt. (Kan man ha annat där?)

Det kommer att bli rätt lugnt i dag också, endast en lunch med författare bokad. Och nu måste jag läsa manuset som vi ska prata om!

Gårdagens låt: Moneybrother & Ane Brun. It Might As Well Be Now.

tisdag, november 18, 2008

Svart i Malmö


Kollar äntligen på Svart gig. Eldkvarn på Victoriateatern i Malmö. En finfin konsert. Plura i flätor och högform. Men oj, vad han svettas. Jag blir nästan orolig. Måste vara för att han röker så himla mycket. (Enligt Mauro Scocco i en kvällstidning förra veckan: 38 paket om dagen. Kan eventuellt vara lite överdrivet.) Är på låt nummer 10, Kärlekens tunga. Bäst hittills: Fulla för kärlekens skull. Men Alice är kvar, den kommer antagligen bli svårslagen, jag har älskat den låten sen jag gick på gymnasiet. Och det är väldigt längesen! Den får helt enkelt bli dagens låt.

Såhär kul hade vi på förlaget i fredags ...


Say no more.

UPDATE: Hm, insåg nyss att det där var väl internt. Jag har alltså en Fantomenstatyett (?) i örat. Det fanns dom som tyckte det var jätteroligt.

måndag, november 17, 2008

Galamåndag


Well, den här dagen blev väl inte riktigt sådär besvärlig som jag befarat, det blev lite bättre av olika anledningar. Fast jäklar vad kallt det var. Snart är det nog dags för det tunga vinterartilleriet - pälsmössan, lovikkavantarna och dubbla halsdukar.

Spenderade elva timmar på holmen, snabbtur på stan och nu är jag matt. Men två timmars fotbollsgala gör susen! Henke, Zlatan - och så Håkan som nyss sjöng finaste Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din. Och nästa måndag är det jag som går på gala, så det är helt okej att vissa roar sig på lokal, andra är på gala på Globen - jag nöjde mig med salamimacka och te framför tv-n. Och snart är det väl dags att börja fundera på vad Augustgalaklädseln ska bestå av. Kanske Helsingborgsklänningen?

Dagens låt får nog fortfarande vara Elvis & Burt, God Give Me Strength.

Ge mig styrka!

Eller: God, Give Me Strength.

lördag, november 15, 2008

Novemberlördag


Lite trött i dag efter en sen, rolig och lite jobbig gårdagskväll. Kanske inte heller var så smart att vara utomhus utan jacka med tanke på förkylningen ... Fast uppiggad kan man bli av sånt här fint.

Om ett par timmar kommer tre trevliga människor hit. Vi ska äta Leilas galet goda sticky ribs med coleslaw. Och så smaskiga äppelkakan med havregryn, kokos och nötter till efterrätt.

Nu ligger jag i soffan och kollar på Dallas. Det var väl sådär tjugofem år sen sist. Snart kanske jag ska ta mig samman och hjälpa till lite där borta i köket ...

torsdag, november 13, 2008

Gotlandstema


Fortfarande förkyld. Trött. På förlaget på förmiddagen. Sen lunch med Ylva och två författare på stan. På vägen hem gick jag förbi H&M för att kolla in CdG-kollektionen. Hade inte planerat att köpa nåt, men det blev en prickig tröja (påminde om Marimekkotröjorna som mamma hade i alla färger) och en finfin ylletröja. Sen korrläsning av miljoner recept (igen, fast förhoppningsvis för sista gången), Håkan på högsta och fyra koppar te. Nu SOS Gute där faktiskt Ojet är med. I spegelsolglasögon. Såg också ett inslag från Furillen förut. Som skulle kunna vara en av Sveriges vackraste platser.

Apropå Gotlandstemat. Min svärfar fick, när de var nyinflyttade i Stockholm, frågan från en ny kollega vilket land han kom ifrån. Den som frågade trodde att Stickan var från Österrike, tyckte att han bröt på tyska. Stickan pratar alltså gotländska.

Dagens låt blir ändå en från gårdagen: Dixie Chicks. Not Ready To Make Nice. (Kan rekommendera dokumentären Shut Up and Sing. Mycket bra.)

onsdag, november 12, 2008

Sju saker som jag kanske skulle låta vara osagda


1. Jag har grymma problem med min otålighet. Den kan ofta bli ett problem även för omgivningen.
2. Jag kan ibland inbilla mig att jag är Audrey Hepburn och bor i N.Y.
3. Jag är mycket svag för sjukhusserier. Greys, Cityakuten, Sjukhuset ... Även mer allmänna livräddningsprogram går bra: SOS Gute, Livräddarna.
4. Jag har fortfarande inte kommit över min Mauro Scocco-crush. Den har pågått i sådär tjugotre år. Men jag pratar inte så ofta om den.
5. Borde ha klännings-köpstopp. Fast det går nog inte.
6. Tycker att Jude Law är objektivt snygg. Och George Clooney.
7. Gillar att röka när jag dricker alkohol (därmed INTE sagt att det röks varje gång det dricks ett glas vin).

Nu är det dags!

Alltså, det är snart 2009, man kan åka på semester till Mars, man kunde redan för fyrtio år sen åka till månen, internet är uppfunnet, etc, etc - men varför har man inte uppfunnit bort förkylningar? Det vore väl dags nu eller? Fatta vad det skulle vara bra, för alla! Jag skulle vara jätteglad om jag slapp sitta hemma och snyta mig var tredje minut och vara varm i hela huvet, mitt jobb skulle tjäna på att jag var där istället för här, man skulle slippa att okända människor nös/hostade en rakt i ansiktet på bussen ... listan över allt dåligt med förkylningar är oändlig. Skulle bara finnas fördelar om denna sjukdom utrotades. Alla forskare världen över: Kom igen! Så himla svårt kan det väl inte vara?

UPDATE: Om man slapp vara förkyld skulle man också slippa upptäcka att man gått till jobbet i sin sovtröja. Turligt nog med en kofta över.

tisdag, november 11, 2008

Försvinn!

Jaha, så var det dags. Så fort jag kommit innanför dörren i söndags kväll slog förkylningen till. Måste ha varit kroppen som kände att äntligen är alla höstens resor kors och tvärs över och förbi, och en hyfsat lugn vecka väntade. Jag gillar det inte alls. Det enda bra med att vara hemma lite är att man hinner läsa väldigt mycket. Sånt som inte hunnits med tidigare. Men jag är ändå sur.

Gårdagens låt: Lauryn Hill. Can't Take My Eyes Off You

UPDATE: Man hinner också titta lite på tv-serier som bara legat. Till exempel Tell Me You Love Me. Har bara sett två avsnitt ännu och har inte bestämt mig för vad jag egentligen tycker. Mer än att jag blir lite generad mellan varven. Nu ska jag kolla på ett avsnitt till. Och det är alltså kväll, inte 09:37, när detta händer. Så ingen tror att jag sitter och kollar film mitt på förmiddagen!

måndag, november 10, 2008

Tillbaka i Sthlm


En rolig och trevlig helg är till ända. Allting gick enligt planerna, våra författare skötte sig utmärkt, i vanlig ordning, och vi kan vara stolta och nöjda över vår fina utgivning. På bilden syns utsikten från rummet på Hotell Öresund. Inte så flashig precis. Havet var mycket nära, även om man inte skulle kunna tro det.

Med från Skåne kom en förkylning. Inte skönt alls, men jag ska göra mitt bästa för att mota bort den.

Gårdagens låt: Frida H. Enemy Within
Gårdagens film: En ung Jane Austen.

lördag, november 08, 2008

Skånsk lördag

I dag bjuder Helsingborg på finaste höstvädret. Sol och ganska behaglig temperatur. Inget regn. Hänger lite hos brorsan i hans butik. Där har han en pytteliten Vaio som jag är lite sugen på att sno med mig. Men det får jag nog låta bli.

Ska hämtas av kollegan senare i eftermiddag för vidare färd till Landskrona. Där blir det alltså middag i kväll, och i morgon förmiddag bokdragning. Som jag förresten borde förbereda lite ...

fredag, november 07, 2008

Helsingborg


Här i Hbg är det härlig höst. Det betyder duggregn, dimma,och skitgrått. Men jag är van,så jag klagar inte. Eken framför Konserthuset sägs ha kostat 250 000 kronor. Dyrt.

Hittade en superfin ekoaffär här på gatan, var tvungen att köpa finaste Camilla Norrback-klänningen. Inte alls planerat, men förra CN-köpet blev ett succéköp, så jag slog till.

Snart middag med familjen.

Och så satt vi på tåget igen ...

1. SJ gör mig så trött. Vi passerade nyss Linköping och är redan tjugo minuter sena. Min anslutning i Hässleholm kommer säkert att vara långt borta när vi väl kommer dit. De tre gånger jag åkt tåg på sistone har det varit försenat, minst tjugo minuter. Sist glömde dom dessutom berätta det. Tack så mycket.
2. Jag är lite sur för att jag inte var och såg Hello Saferide i veckan.
3. Jag är väldigt överraskad över att det trådlösa faktiskt funkar här på tåget. Det trodde man inte i går ...
4. Det är massor med SNÖ utanför fönstret nu. Märkligt faktiskt. Det ska väl inte vara snö i Östergötland såhär års? Det kanske är snö i Skåne också. Hemska tanke.
5. Såg Dom kallar oss artister på SVT Play. Håkan är verkligen finaste killen. Jag fattar att tonårstjejerna är galna i honom. Fast det verkar han själv inte riktigt fatta. Och lite ödmjukhet sitter ju alltid fint.

Dagens låt: Frida H. Dirty Dancing.

torsdag, november 06, 2008

Ännu en härlig dag


Även i dag låg dimman tätt över Stockholm, fast den lättade betydligt tidigare än i går. Ett fullspäckat schema denna torsdag. I morgon semester, då åker jag till Helsingborg för att umgås med föräldrarna och lillbrorsan. Lördag eftermiddag/kväll och söndag förmiddag jobbuppdrag på Hotell Öresund i Landskrona med trevlig kollega och två trevliga författare.

UPDATE: Det blev fullt ställ i dag. Inte en minut över. Kanske mest berodde på att jag höll på att trassla med ett trådlöst modem i en halv evighet. Inte ens it-överhuvudet lyckades lösa problemet. Sen var det fyra timmars ledarforum. Intensivt och intressant. Nu är Skåneväskan packad och jag kollar på SOS Gute. Kanske Ojet är med i dagens avsnitt.

Dagens låt: Håkan. För sent för edelweiss.

onsdag, november 05, 2008

Man ser knappt handen framför sig


Det är väldigt dimmigt i Stockholm i dag. Hemma såg man knappt ens husen framför, än mindre Djurgården tvärs över vattnet. Blev buss halva vägen, så ingen Katarinavägsbild, däremot en Riddarholmskyrka som knappt syns. Fast nånting som lyser upp denna dag är ju att det känns som om rätt kille vann där borta. Vill inte ens tänka hur förfärligt det skulle ha blivit om den bakåtsträvande, superkonservativa gubben hade tagit hem det.

I dag blir det hyfsat lugnt. På eftermiddagen ska guddottern komma till jobbet och hälsa på. Hon gillar det. Även om hon i går i telefon inte lät särskilt entusiastisk. Som jag bloggat om förut så är hon en usel telefonpratare. Låter skitsur och säger nästan ingenting. Helt tvärtemot hur hon är när man träffar henne.

tisdag, november 04, 2008

Tisdag i november


Minsann, blev det inte en bild från Katarinavägen i dag!

En ovanligt trevlig tisdag. Kollegan fick äntligen reda på att han fick det där jobbet. Kul! Även jag känner mig lättad. Blev bjuden på försenad födelsedagslunch på Roppongi. Något av en tradition. På eftermiddagen åkte jag till Enskede för att hälsa på favoritillustratören på nya kontoret. Till det, dom mest fantastiska bullar från Gamla Enskede Bageri. Mums!

Dagens låt: Titiyo+Kleerup. Longing for Lullabies

måndag, november 03, 2008

Mäh!


Alltså hur jävla dum får man bli? Går till HM på lunchen för att lämna tillbaka ett klädesplagg som inte går att använda eftersom man blir helt elektrisk. Väl där visar det sig att jag har ett helt annat kvitto med mig. Jag frågar snällt om dom inte kan kolla på bonuskortet att jag handlat (det funkar minsann på Åhléns!). Nix, det går inte. Ok, jag går tillbaka till jobbet, rätt irriterad. Och, när jag väl kommer hem och plockar upp det elektriska plagget - jamen, då ligger det väl ett kvitto till i påsen. Åh, jag blir så trött på mig själv!

Annars som en vanlig måndag. Lite småtrevligt då och då, särskilt på vägen hem då jag fick reda på nåt som jag fortfarande fnissar lite åt. Nu bakar jag rågbullar med mandel och flingsalt. Hoppas dom blir goda. Snart kollar jag på Janne i ambulansen.

Dagens snyggaste frisyr måste väl Beyoncé ha, eller?

Dagens låt: Frida H. Oh Shanghai.

UPDATE: Shit, vad goda dom blev! Med philadelphia, ost, körsbärstomat. Måste nog ta en bulle till.

söndag, november 02, 2008

A dog?


Nån gång om året drabbas jag av en längtan efter en hund (i lagom storlek). Det är jättekonstigt. Jag är inte överförtjust i hundar (bara i vissa), är en gnutta allergisk, och dessutom skulle en hund inte alls passa in i det hektiska vardagslivet. Men när jag ser såna här söta, söta små taxvalpar så bara dör jag.

Söndag med Frida

Har tillbringat denna ganska trötta och lite bakfulla (blev väl ett glas rödvin för mycket i Sollentuna i går) dag med att lyssna på Frida Hyvönens nya fina Silence Is Wild och att läsa kollegans OMVÄRLDSANALYS (måste skrivas med versaler). Och faktiskt, jag blev piggare, det onda i huvudet försvann. Så fick jag till på köpet lära mig lite mer om internettet. So far, so good.

Snart kommer två plastbarn (fast vuxna) och ska titta på Formel 1 med sin pappa (sambon alltså). Jag får nog göra nåt annat då. Kanske skulle jag äntligen komma till skott med Is och vatten, vatten och is. Den måste vara läst och klar om en och en halv vecka, till bokcirkeln. Eftersom jag var en av dem som propagerade för just denna bok måste jag ju läsa den. Fast först ska jag göra äppelkaka och äta boeuf bourguignon, med äppelkakan till efterrätt. Det blir gott.

Dagens låt: Frida Hyvönen. Hela skivan. Och så nån med Band of Horses. Dom är bra.

lördag, november 01, 2008

Brr ...


Kallt i dag, men fint och soligt. Och är det bara två plus, då åker mössan och storhalsduken på!

Har tillbringat några timmar på jobbet (ja, jag vet att man inte ska jobba på helgen, men just nu fanns inget att välja på). Ska nu lämna holmen och promenera hem. I kväll blir det god middag och massa trevligt sällskap i Norrviken.

Dagens låt: Anna Järvinen. Helsinki.

UPDATE: Folkungagatan, ungefär i korsningen Renstiernas gata, måste vara det idealiska stället för kändisspotting. Det går nästan inte en dag utan att en eller annan kändis syns till där. I dag såg jag Stig Vig och Veronica Maggio (i veckans konstigaste byxor) - på en och samma gång. Har man tur kan man också stöta på Joe Labero eller Richard Hobert på Ica Matmäster. Även Lena Endre, Johan Ulveson och Lina Perned (om nu nån kommer ihåg henne) kan ses där i krokarna.