tisdag, september 30, 2008

Intresseklubben antecknade detta i dag ...


Hur klär du dig på jobbet?
Blandat. Ibland jeans eller nån byxa, ofta klänning. Så praktiskt, liksom bara ett enda plagg. Förutom strumporna då, förstås.

Är du road av mode?
Jo, oftast lagom mycket, men kan också bli rätt trött på allt. Då tar jag först en paus, sen går jag till Wardrobe, och så känns allt bra igen.

Hur klär du dig till fest?
Eventuellt lite finare än vanligt, eventuellt ser jag ut precis som vilken tisdag som helst. Beror på vilken fest.

Bästa köp?
Just nu: Halva priset-Camperdojorna från Hbg i somras, Cheap Monday-kappan från förra vintern, en av Nümphklänningarna från Wardrobe och Twist & Tango-klänningen.

Sämsta köp?
En omlottklänning som var toppensnygg i affären. Nu ser den bara konstig ut. Och kliar.

Vad i din garderob klarar du dig inte utan?
Mina perfekta H&M-linnen (49,50), har massor; perfekta strumpbyxorna och min Camilla Norrback-kofta.

Storstadskväll

En schysst tisdagskväll på Ramblas med festkommittén på jobbet. En tack-för-god-insats-på-sommarfesten-middag. Men nu har L. och jag sagt upp oss från kommittén efter typ åtta år. Dock uteblev den där riktiga effekten, de andra runt bordet hade också tänkt att det var dags att lägga av. Well, det var en trevlig och god middag. Och jeez, vad mätt jag blev! Är proppmätt fortfarande. Tur att det i dag har promenerats Saltsjöqvarn-Riddarholmen, Riddarholmen-Långholmsgatan, Långholmsgatan-Slussen.

Konstigt förresten att jag fått mystiska utslag på ena armen, jag som inte ens åt några musslor.

Dagens bästa: HIF-Malmö FF 2-1. Yes!

Dagens låt: Eldkvarn. Bara för din skull. Couldn't be better.

Even better?


Nä, vadå? Jag tänker inte alls bara på snygga män. Elizabeth Taylor är också skitsnygg.

måndag, september 29, 2008

Snygg, snyggare, Paul Newman


Mitt under bokmässan dog Paul Newman. Var han snygg eller var han snygg? Till och med Jude L. ligger i lä.

Världens längsta vecka

har härmed inletts. Jag skulle ha varit jätteglad om det i dag var torsdag, typ. Eller fredag. Men det är det inte. Det är måndag. Och jag har en intensiv vecka då många smarta tankar ska tänkas och många manus ska läsas. Får väl se hur det går.

söndag, september 28, 2008

Pigg?


"Du ser ju riktigt pigg ut fortfarande." Den kommentaren fick jag höra ett par gånger idag, på mässans sista dag. Njä, tror inte det. Just nu är jag allt annat än fräsch. Borde gå och lägga mig, men det är för mycket som snurrar i huvudet ännu. Och att lägga sig med en bok känns inte så aktuellt faktiskt.

Årets upplaga av bokmässan var grym. Alla våra författare gjorde strålande insatser på monterprat och seminarier. Meg Cabot, vår internationella superstar, förgyllde de två sista dagarna, och vi är lite småkära i henne allihop, för att inte tala om alla hennes hängivna läsare som strålade av lycka när de fick sina böcker signerade. Very cute. Hon gillade också mitt nagellack ... Fast hon trodde vi ljög när vi berättade om alla kriminella gäng i Sverige. Och speciellt i Göteborg.

På tåget hem i eftermiddags överhörde Y. och jag en Bonnierförfattare som sa: "Norstedts barnmonter (alltså Rabénförlagens) var så snyggt byggd." Tack för det, vi håller med! Sen sa hon lite annat intressant som jag inte tänker outa här.

Nu är det tillbaka till kontoret om bara några timmar. Känns som det kommer att bli en very lång vecka.

lördag, september 27, 2008

Message from bokmässan

Shit, vad jag är trött nu! Dag tre av fyra är nyss avverkad, idag bland annat två monterprat med superproffsiga, übercoola Meg Cabot. Så kul, men det tär på krafterna att sitta på monterscenen och vara smart och lite snygg samtidigt. Nu är det en liten paus på hotellet, sen författarmiddag. Mer utförligt kommer framöver.

onsdag, september 24, 2008

Bokmässa

Nu drar årets största bokevent snart igång - bok- och biblioteksmässan i Göteborg! Jag far ner senare i eftermiddag och kommer hem söndag kväll. Resväskan är fullproppad, och jag kom till och med ihåg att packa ner paraply den här gången. Eftersom kassa Tele 2 inte stöder Blogger, så blir det nog mycket sparsamt med bloggande från mässan. Allt intressant skvaller kommer istället på måndag.

Dagens album: More Modern Stories from Hello Saferide.

tisdag, september 23, 2008

Är det höst nu?


Shit, vad dimmigt det var i dag på morgonen. På Katarinavägen såg man ingenting, knappt ens kajen nedanför. Det måste väl betyda höst, eller?

måndag, september 22, 2008

To do är klart!

Gjort klart monterfrågorna till mässan: check
Bokat söndagslunchen på Heaven 23: check
Sett till att sista våromslaget kom iväg till formgivaren (lite försent, men vadå? även solen har fläckar): check
Korrläst katalog (eller ja, katalog och katalog, åtta sidor): check
Kollat att allt är på banan inför Landskronabesöket i november: check
Haft ett kort, men trevligt möte med författare: check
Gått på ledningsgruppsmötet i rätt tid: check
Lyssnat på Glasvegas hela dan: check
Gått med i facket (efter snart tio års påtryckningar): check
Köpt strumpbyxor: check
För första gången på flera veckor, kollat ett avsnitt av Sjukhuset: check

Det enda som gått dåligt i dag är att jag inte kan hitta ett kvitto som jag verkligen behöver. Det verkar som jag sparat kvitton från Ica Flygfyren från i juni, men inte ett viktigt kvitto som också var en garantisedel. Hallå, Nilson, skärpning!

Dagens låt: Glasvegas. Geraldine.

söndag, september 21, 2008

Hur går det till?

Jag fattar faktiskt inte vart dagarna tar vägen. Det känns som veckorna numera består av måndag, tisdag förmiddag, fredag kväll, lördag förmiddag och söndag eftermiddag. Resten försvinner liksom bara. Just i dag kanske jag inte ska klaga. Det har känts som nästan en normallång dag, hittills. Har varit ganska exekutiv med tvätt, avfrostning av frys, dammsugning, promenad till city, lite nödvändig shopping, dubbel morgontidningsläsning, lite tänk på vad som ska packas ner till mässan (kanske lika bra att skicka med hela garderoben), nu snart matlagning och ännu en hårklippning. (Kanske det ska vara min plan b, att bli frisör om allt skiter sig. Inte för att jag kanske är så intresserad, men under åren har det blivit rätt många klippningar av diverse nära och kära.) Fast först av allt ska jag läsa klart Till dess din vrede upphör. Den är jättespännande. Och utspelar sig dessutom i norraste Norrbotten, varifrån halva mammas släkt härstammar, men där jag aldrig satt min fot.

Dagens låt: Annika Norlin & Anna Järvinen. För varje andetag.

UPDATE: Nä, plan b blir det nog inget med efter kvällens frisörinsats. Den ursprungliga kammen (6mm) som hör till maskinen var paj, jag föreslog den andra kammen. "Den är också 6 millimeter, kolla det står här." Uppenbarligen är Babylissmillimetrar som SL-minuter. Ibland betyder två egentligen fyra, och sex kan också betyda nästintill ingenting. Tur att den som blev klippt är den tåliga sorten som efteråt konstaterade: "Ja, nu behöver jag nog inte klippas förrän till jul."

lördag, september 20, 2008

En veckända

Fredagen passerade i ett huj. Trots nästan inga möten. Men en trevlig lunch på Roppongi Seikoen med en kompis till en kompis. Vi pratade om den eventuella kommande bokmässan i Älvsjö nästa år. Sen ett nytt varumärkesmöte med übercoola Cilla och Anna-Kari. (Alla som jobbar med design är alltid så snygga. How come?)
Och så var det fredagsklubb på förlaget. Trevligt, som vanligt. Den blev väldigt lång.

Idag: ett par timmars mässförberedelser på jobbet, klänningsdiskussion med en författare på mejlen, lunch på Kladdkakan. Som en helt vanlig dag på jobbet nästan. Jag är nog klar med det jag ska ha fixat innan mässan. Skönt!
Sen en biltur till outleten i Barkarby. Vad det nu skulle vara bra för. Nu Åsa Larssons senaste bok i soffan. Kan dock inte låta bli att tänka på den försvunna kvinnan i Norrbotten när jag läser. Lite obehagligt.

Dagens låt: Lloyd Cole. Like Lovers Do.

torsdag, september 18, 2008

Skomakeri Framåt del 2


I dag visade kollegan (han med skorna alltså) upp sin hophäftade skosula. Kanske borde han ha kostat på skorna en ny sula istället ...

En superlugn dag, med nästan inga möten alls. Ovant, men skönt. Men i morgon är allt som vanligt igen, två möten, minst. Först ett besök hos kiropraktorn. Kan behöva en uppmjukning.

Dagens låt: Har haft Hello Saferides Anna och Glasvegas Geraldine på repeat hela dagen.

onsdag, september 17, 2008

Bra!

Andres Lokko (vars musiksmak jag förr i världen ofta delade) gav Glasvegas sex av sex i Svenskan idag. Och dom är skitbra! Antagligen är jag helt sen, eftersom jag numera jämt är det när det kommer till musik. Men skitsamma, bra är det! Just vad som behövdes i höstmörkret. Deras nya + Hello Saferides som släpps mitt i bokmässan (24/9) = förläggaren är nöjd.

Idag lär vi oss att ...


... hålla undan fötterna nästa gång det ska ätas kycklingcurry. Annars får man currysås på foten.

Jag fattar inte vad det är med mig och strumpbyxorna och spillet. När jag har byxor (vanliga lång- alltså) spills det aldrig. Men så fort strumpbyxorna är på så spills det. Häromveckan tequila (det var inte jag som drack drink, det var försäljningschefen) och nu currysås. Tequilan var bättre, den syntes inte. Bara luktade lite konstigt.

Dagens låt: Hello Saferide. Anna. Förstås.

tisdag, september 16, 2008

måndag, september 15, 2008

20 frågor

1. Vilken mat äter du ofta? hälsotallrik på Kladdkakan alt. pasta med parmesan och olivolja
2. När du är på kalas är du den där typen som sitter eller hjälper du till? hjälper nog till lite lagom mycket
3. Var sitter du helst och bloggar? sen trådlösa nätverket la ner styret, vid köksbordet
4. Köper du ofta triss? inte ofta, men ibland känns det som en extra bra dag, då kan det hända
5. Vilken stad är ditt bästa semesterminne? Palma på Mallis, New York
6. Bästa klädbutik? Wardrobe, Hökens gata
7. Bästa inredningsbutik? budget: Ikea; o-budget: Room
8. Bästa godis? choklad, lakrits
9. Bästa stad? Stockholm, Helsingborg, N. Y.
10. Bästa dryck? vatten, te, vin
11. Bästa musik? just nu lite lagom ledset och höstigt
12. Bästa tv-serie? SATC, Greys
13. Bästa bakverk? en god bulle är ju aldrig fel
14. Vad köper du på Apoteket? kalktabletter, ansiktsvatten och småflaskor när jag ska ut och resa
15. Favoritlunchrestaurang? Roppongi Seikoen
16. Vart vill du helst åka på nästa semester? New York, eller till nåt varmt med sol
17. Tränar du? inte precis, promenerar så mycket jag orkar dock
18. Bästa boken i år? tjockast var i alla fall En dramatikers dagbok
19. Bästa bloggen? bokhora.se
20. Vad ser du fram emot nu? att få sova i min sköna, nya säng och att få gå på releasefest i morgon kväll

Framåt marsch!


Var på skomakeri Framåt och lämpade av några stövlar + kollegans ena sko efter jobbet. Det är det bästa skomakeriet som finns. Det är nästan bara kvinnliga skomakare som jobbar där. Och alla är jättestränga och säger till på skarpen om de tycker att man misskött sina skor. Det har jag aldrig råkat ut för, mer än frågan: "Du använder väl skoblock?" Då vågar man inte annat än nicka försiktigt (och så hoppas man att de inte ser att man kanske skarvar lite). Men jag har lämnat sambons skor där, i risigt skick, och då får skomakaren nåt mörkt i blicken.

Idag var det fullt av folk i den lilla lokalen. En hel hög italienare som var intresserade av nån slags skolåda i trä. Och en informatör från Bonniers. Man träffar nästan alltid förlagsfolk på Framåt, fast då är de oftast från Norstedts. Ibland kan man också träffa nån av hovets assistenter som hämtar eller lämnar en säck med kungens skor.

På bilden syns kollegans sko. Lagad och nyputsad. Han är jättenöjd.

Dagens låt: en med Magic Numbers. Vet inte vad den heter.

Yes!

Åh, det går så bra för Helsingborg i Allsvenskan. Read it and weep.

söndag, september 14, 2008

Söndag kväll

En dålig sak med hösten är att det blir mörkt så himla tidigt. Klockan är inte ens sju och det börjar redan skymma. Fy.

Har inte gjort många knop idag. Tvättat, legat i soffan och läst ett stycke manus + en jättetråkig chick lit. Fattar inte att jag inte tog nån annan bok istället. Men det säger väl en del om hur lite energi jag har. Känns som en förkylning, typ, är i antågande. Igen. Hade en släng häromveckan, men det blev inget av då, fast nu kanske det händer nåt. Och om det ska göra det så vore det bra om den bröt ut genast, med tanke på bokmässan som närmar sig med stormsteg. Och där vill man inte vara förkyld. Har försökt mota bort den genom att äta jättemycket choklad. Det kommer nog inte att hjälpa. Men det var gott.

Söndag

Risotton blev hyfsad, fast jag har gjort bättre. Mycket bättre. Kvällen var dock en av de bästa lördagskvällarna på länge. Och så är jag så himla nöjd med nya sängen. Har sovit som en prinsessa hela natten - och känner mig till och med utvilad! Nu är det manusläsning ett par timmar framåt. Ska också försöka hinna med alla tidningar som ligger och väntar på hyllan. Och kanske en promenad i solen. I morgon är det tillbaka till kolgruvan. Veckan börjar med ett intressant möte i morgon bitti.

Dagens låt: Marvin Gaye & Diana Ross. My Mistake.

lördag, september 13, 2008

Thank god it's helg!

Helgen har börjat finfint. Igår kväll var det först ett glas vitt på Le Bar Rouge med L. Sen kom S. & M. över och åt räkor, drack lite nyårschampagne och vin. Mycket trevligt.

Sitter på jobbet och tragglar med frågor till monterpratet på bokmässan som ju närmar sig med stormsteg. Har varit här i ett par timmar och känner mig rätt nöjd. Får snart gå en sväng på stan, handla lite risottoingredienser, sen hem.

Har läst ut tjockboken. 843 sidor. Nöjd att jag gjorde det på utsatt tid, men nu känns det nästan lite tomt. Vad ska jag läsa nu? Jo, just det, Majgull Axelssons Is och vatten, vatten och is, som är nästa bokjuntabok.

Dagens låt: Kirsty MacColl. A New England.

torsdag, september 11, 2008

Jotack!

Ännu en dag full av diverse aktiviteter. Lite bokpill, lite luggklippning av Y., lite korrgenomgång med författare, lite möte, lite torsdagsfika, lite boklotteri, lite bokpill, lite snicksnack med kollegorna, lite allvarssnack med chefen om framtiden. Sen stor beslutsvånda på finaste Wardrobe. I stort sett omöjligt att välja mellan snygga Nansoklänningen (jag hör mamma säga: Oj då, är den inte lite väl mönstrad?) och den lika snygga Nümphklänningen (Oj då, är den inte lite väl kort?). Så då fick jag väl köpa bägge. Inte det smartaste med tanke på sängarna som inhandlades igår, men det är ju bokmässa snart och jag har verkligen ingenting att ta på mig (nä, just det). Har hittills nästan aldrig lyckats lämna Wardrobe utan ett eller annat inköp. Well, en av mina bästa grenar är shopping och det är väl bara att tugga i sig. Än så länge kan jag ju styra mitt beteende, men det kan när som helst gå över styr.

Och är det inte väldigt kallt för att bara vara september? Jag är helt isig när jag kommer till jobbet på morgnarna, trots 40-minuterspromenaden. Och nu pratar dom om frost på nyheterna. Hallå! Det är inte november!

Dagens låt: Beach Boys. God Only Knows.

onsdag, september 10, 2008

Det var väl på tiden!

Har nyss kommit hem från en köpa säng-utflykt. I ösregn åkte två sängar hem på biltaket. Allt - inklusive sambon och jag - var dyngsurt när sängarna var avlastade och inburna. Men nu är det så fräscht och snyggt i sovrummet, så man knappt tror det. Jag kommer säkert inte att kunna sova alls i natt bara för det, men jag har en illusion om att jag kommer att sova bättre än på mycket länge. Måste nog snart gå och lägga mig ... Är rätt utpumpad efter ännu en fullspäckad dag, som också inkluderade en del vilda diskussioner - kul, men tröttsamt.

Det tar sig!

Har nu kommit fram till sidan 624 i den 843-sidiga boken som jag ska vara klar med den här veckan. Verkar ju högst sannolikt att det ska lyckas. Är dessutom mycket nöjd med att den är bra, riktigt bra till och med. Hade vissa farhågor, men de kom på skam.

En tidig morgon idag. Det regnade så jag fick åka buss. Och kom till jobbet 07.25. Lite väl tidigt, det är helt öde i det stora huset så dags, men nu börjar det röra på sig, hör jag. Ännu en dag med flera möten, och en rolig lunch. Ska träffa en gammal kursare från Kulturvetarlinjen. Vi har inte setts på kanske fyra år, men häromdan sprang jag på henne här på jobbet, och nu blir det återträff alltså.

Ska väl inte blogga på arbetstid - får sätta upp det som omvärldsbevakning i tidrapporten ...

Dagens låt: Katy Perry. I Kissed a Girl. I radion på väg till jobbet.

tisdag, september 09, 2008

Massa frågor, massa svar

Vilken svordom använder du mest? fan (tror jag, jag svär rätt mycket)
Äger du en iPod? ja, en stor, fin köpt på fantastiska, osannolika B & H i N. Y.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.40
Hur många resväskor äger du? cirka 2
Använder du flip-flops? ibland, när jag cyklar till båten
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? ta
Vilken var den senaste filmen du såg? Breaking and Entering, med Jude Law, den var fin, och så Falling In Love förstås, fast den har jag sett så många gånger att den nästan inte kan räknas
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? nåt skitdyrt
Har någon någonsin kallat dig lat? förmodligen
Bästa skiva just nu? hm, svårt, antagligen nån med nåt band med en skäggig sångare
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall vad? jajamen, fast jag säger inte vad
När var senast någon stötte på dig? inte så länge sen som man skulle kunna tro
Vad åt du till middag senast? lax på Shogun, fast det var lunch
Använder du huvtröjor? ibland
Kan du vissla? ja
Vem var den senaste som ringde dig? en kollega
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? absolut
Hur många syskon har du? ett
Är du blyg inför det motsatta könet? inte så ofta
Äger du några band t-shirts? nej
När flög du senast? från Malmö för ett par veckor sen
Hur många stolar står kring ditt köksbord? 4 + en bänk + massa pallar
Läser du för skojs skull? så ofta jag hinner
Diskar du din egen disk? you bet!
Har du gråtit offentligt? i alla fall halvoffentligt
Försöker du alltid lära dig nya saker? ofta, men inte alltid
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? nej
Vad har du med dig in på bion? absolut inte popcorn
Vem var din favoritlärare och varför? gillade min latinlärare Jan väldigt mycket. Och engelskläraren Yvonne, hon var sträng men bra.
Har du en blogg? yes, två
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? engelska
Gillar du att flyga? nja, gillar inte att det är så trångt
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? humor
Vilken är din favoritdrink? vadsomhelst på Gondolen, kanske Horse's Neck eller Strawberry Smash
Gillar du din boendesituation? ja
Vilken är din mammas hemstad? Helsingborg
Din pappas hemstad? en håla utanför Malmö
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? sex, fast helst fler
Är dina dagar fullbokade och stressiga? kan man väl säga
Hamnade du ofta i trubbel för att du pratade under lektionerna? bara på matten i ettan i gymnasiet
Vilken är din favoritfrukt? äpple, fast inte grönt
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? jovars
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? sambon, igår morse. man bråkar inte med mig på morgonen.
Vad var det senaste du åt? en kiwi
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? min bästa kompis är kille, så jag säger det motsatta
Hur valde dina föräldrar ditt namn? det rådde oenighet ända tills jag gjorde entré, då blev det genast spikat
Gillar du senap? skånsk
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? det kunde varit värre alternativt det som inte dödar en härdar en
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? absolut inte
Tycker du om att krama folk? de jag tycker om kramar jag gärna
Skulle du säga att du är trendig? njä
Äger du en digitalkamera? yes
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? det var ett tag för några år sen som jag tydligen liknade nån på tv
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? tror jag grät en skvätt när jag läste sista Harry Potter
Vad är du allergisk mot? pollen, gräs, gröna äpplen, ärtor, kvalster, etc
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? nej

måndag, september 08, 2008

Tomt, tomt, tomt

Först möte med en författare på förmiddagen. Hon var inte så nöjd. Framför allt inte med mig. Sen trevlig Shogunlunch med I. och L. Och så maratonledningsgruppsmöte hela eftermiddagen. Nu är jag bara helt tom i bollen. Har förstås massor att ta tag i, men sparar det till en annan dag. Får snart en promenad genom stan för att rensa skallen. Det behövs. Otroligt vad alla förändringar gör en trött. Det jag först trodde var ett virus är nog bara energiförlust pga förändring. Undrar om det finns som ruta i tidrapporteringssystemet?

Dagens låt: Ingen. Bara ett Benny Hill-klipp.

söndag, september 07, 2008

Söndag i stan

Handling. Söndags-DN (en nödvändighet). Svenskans korsord. Manusläsning. Ett mycket lovande. Fika i Sjöstaden med L. som bekantar sig med sitt nya kvarter, hon flyttar dit efter nyår. Ny hårfärg (eller egentligen tillbaka till den gamla. Mörkt. Som hösten). Titt på inspelade Falling In Love. Så bra! Jag längtar bara tillbaka till New York. Läst lite av betinget. Nu bara 400 sidor kvar. Ska vara klart om sex dagar. Fixar sig. Strax Johanna W:s otroligt goda köttfärslimpa (från Första kokboken). Sen kanske lite mer läst i tjockboken, alternativt nåt dåligt söndagsprogram på tv. Snart måndag - igen! Fattar inte att tiden går så rasande fort.

Dagens låt: Jöback ft Säkert. Han är med mig nu.

lördag, september 06, 2008

Stockholm i regnet

Hoppade över att åka till landet idag. Lyckades masa mig en stund till jobbet för lite korrfixning. I regnet. Hoppade också Big Love, orkade inte riktigt med mormonerna idag. Hyrde istället två filmer på vägen hem. Hade fått några filmtips på morgonen, men det blev ingen av dem. Helt utan avsikt blev det ett Juliette Binoche-tema. En romcom, Min brors flickvän (helt ok en regnig lördageftermiddag), och ett Londondrama, Breaking and Entering, med en annan favorit: Jude Law. Har han nånsin en dålig dag? Han är faktiskt så snygg så man nästan dör. Och en finfin skådis. Filmen var dessutom riktigt bra.

Mitt i allting har jag utfört en del hushållsnära tjänster, och känner mig nu helt nöjd med dagen. Bortsett från ett halsont som jag gör mitt bästa för att ignorera. Har nyss petat i mig några mysko NY-förkylningspiller. Dom ska nog göra susen. Kanske ska jag avsluta dagen med en titt på en annan Jude Law-film, The Holiday. Romcom på hög nivå. Ja, ja, filmen som sådan är väl inte det bästa som gjorts, men jag gillar den. Mycket. Inte bara för snyggingen. Jack Black är också med, han är bra. Fast kanske inte så snygg så man dör.

Dagens låt: Maia Hirasawa. Gothenburg. (snart, snart)

fredag, september 05, 2008

Brooklyn, maj 2008


Vet inte varför, men kom plötsligt att tänka på när vi var i Brooklyn i maj. Jag hade hoppats på en skymt av Paul Auster, men han syntes inte till. Jag måste åka tillbaka snarast.

Fredag!

Ännu en halvkonstig jobbvecka är till ända. Jag är helt slut. Måste vara allt som snurrar runt, runt i skallen, det där som handlar om varumärkesstrategi, omorganisation, effektivitet, konsulter, möten, möten, möten, affärsplan, budget, kostnadsställerapport, ledningsgrupp, katalogtexter, omslag, etc, etc. Undrar lite när det som kallas arbetsro ska återinträda i mitt liv. Känns som det aldrig kommer att hända. Senast det rådde någon typ av arbetsro var när vi fortfarande satt i Gamla stan, för sådär fyra år sen ...

Har i alla fall haft en bra fredag med författarmöte, supergoda köttbullarna på Operakällarens bakficka, och så fredagsklubb på förlaget. Och helgen blir lugn, ska försöka hinna med hela första Big Love-säsongen. I alla fall kolla på de avsnitt jag inte redan sett. Läsa ett par manus. Kanske läsa lite i tjockboken också. Har cirka 600 sidor att beta av till nästa helg. Läsa snabbt är en av mina bästa grenar, fast jag glömmer väldigt snabbt vad jag har läst och det är inte så bra, när man tänker efter.

Dagens låt: Duffy. Stepping Stone.

torsdag, september 04, 2008

En helt vanlig torsdag

Var det kanske inte idag. Satt hela förmiddagen i affärsplanemöte med alla cheferna på förlaget. Vet inte riktigt vad jag gjorde där, men det är alltid lite intressant att få insikt i vad som händer i toppen.

Mötte upp K., min fina gamla Helsingborgskompis, på Götgatan, vid Hökens gata-tunnelbaneuppgången efter jobbet (hon och jag möts nästan alltid just där). Vi var bland annat Sneakers'n Stuff, där K fick köpa så snygga Tretornsneakers. Som dessutom var på halva priset! Sen fika ute i solen på Skåningen. Vi diskuterade namn på barnet som ska födas om ett par månader. Kerstin är mest på tapeten nu, och eftersom jag bestämt att det blir en tjej känns ju allt i sin ordning.

Nu soffan. Snart Idol och lite bokläsning.

Dagens låt: Håkan Hellström. Kär i en ängel.

UPDATE: Sambon (min alltså) föreslog att barnet kan heta Jill. Eftersom hon kommer att heta Johnson Jones alternativt Johnson i efternamn. Den blivande mamman var oroväckande positiv ...

Well, well

Det är lite småtungt här på holmen för tillfället. Vi är mitt i en stor omorganisation med allt vad det innebär, och på kort tid har två av mina favoritkollegor sagt upp sig och börjat hos värsta konkurrenten. Självklart fattar jag att man blir lockad av ett fett erbjudande, jag skulle säkert själv också tacka ja om det kom vid rätt tidpunkt, men nu känns det bara tråkigt, tråkigt. Och inte helt enkelt att försöka tänka framåt, fokusera på 2009 och vara en positiv och glad arbetskamrat och chef. Men jag försöker. Det kommer att bli bra, fast det kommer att ta ett tag, kanske till och med ett långt tag.

Tur då att det fortfarande finns kvar en massa bra människor i huset. I går kväll var jag på Tranan med tre av dem, och det var bra. Jättebra. Vi fick ösa ur oss all frustration och vi kom på många bra saker som gör att det känns som att det här fixar vi!

Dagens låt: Eldkvarn. Död stjärna.

tisdag, september 02, 2008

Sjukhusserie, anyone?

Upptäckte nyss att en ny säsong av Sjukhuset just börjat. Det är alltså en "dokumentärserie" som sänds fyra dagar i veckan, i halvtimmesavsnitt. Inspelad på Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Helt på riktigt alltså. I våras kollade jag nästan varje dag. Sambon blev rätt trött efter ett tag, han tyckte liksom att det var så likt hela tiden, samma sjukdomar, samma läkare, osv, osv. Men han har inte fattat nåt, det är så spännande! Och man blir faktiskt, på allvar, full av beundran inför all sjukhuspersonal, som är så snälla och proffsiga hela tiden. Särskilt Janne på ambulansen, han är extra bra.

En annan - ännu bättre - nyhet idag är att Henke Larsson blir ny lagkapten i fotbollslandslaget. Klart han skulle bli det.

Btw undrar jag om det är dags att stänga datorn. Jag borde läsa ett manus nu, författaren är ganska ivrig och vill ha respons genast! Eller i alla fall innan fredag. Och det är det ju när som helst. Dessutom har jag ett annat läsbeting, 300 sidor i en jättetjock bok ska vara färdiglästa på lördag. Så no more dator.

Nu har jag sett 25 minuter av Sjukhuset. Och det känns bara sådär. Det är en massa nya med. Jag känner inte igen mig!

Bra eller dåligt?

Alltså, det här kanske bara var en galet korkad idé. Det finns redan en blogg, jag har inte direkt något behov av att sitta ännu mer framför datorn än vad jag redan gör, men det var något som sa att nu är det dags att börja blogga ännu mer. Well, vi får väl se om det blir något med det. Vitsen med den här bloggen är ju i och för sig att jag får skriva vad jag vill, utan att behöva undra om någon chef ska råka läsa.